Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Letartóztatták a Brooklyn-híd tetejéről fényképező orosz turistát

A turistacsoport, amellyel érkezett, nélküle utazott vissza Oroszországra. A 24 éves férfi 5000 dollár óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon.
Letartóztattak egy orosz turistát New Yorkban, mert felmászott a Brooklyn-híd tetejére, hogy onnét különösen szép fotókat készítsen az amerikai nagyvárosról.

A 24 éves végzős egyetemista 5000 dollár óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon, de ezt az összeget hétfő estig nem tudta kifizetni. A turistacsoport, amellyel érkezett, nélküle utazott vissza Oroszországra.

A férfi vasárnap délután mászott fel a New York egyik jelképének számító híd egyik pillérére fotózás céljából. Épségben le is ereszkedett a kábelkötegen, lent azonban a nagy erőkkel kivonult rendőrök várták.

Hétfőn veszélyeztetés, illetéktelen behatolás és rendzavarás címén emeltek vádat ellene. A hatóságok szerint Jaroszlav Kolcsin önmagán kívül az alatta és miatta összegyűlt bámészkodó tömeg testi épségét is veszélyeztette.

Egy hónapon belül ez már a második incidens a hídon, ezért a hatóságok a biztonsági rendszabályok megszigorítását vették tervbe, egyebek közt további figyelmeztető feliratokat, biztonsági kamerákat, érzékelőket és korlátokat helyeznek ki.

Július 22-én ismeretlenek két hatalmas fehér zászlóra cserélték ki a hídon lengedező nemzeti színű zászlókat, megoldhatatlan rejtély elé állítva a hatóságokat. Később két berlini művész vállalta magára az akciót, amellyel úgymond a híd német származású építtetőjére, John Roeblingre akartak emlékeztetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint barna medve okoz problémákat Olaszországban

Tovább olvasom