Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kekszteszt

Bizonyára kevesen gondolkodnának el azon, vajon van-e minőségi különbség az édességek szürke eminenciásának számító háztartási kekszek különböző márkái között.
A Teszt Plussz Magazin szeptemberi lapszámában megjelent kekszteszt egy független, akkreditált laboratórium érzékszervi és beltartalmi vizsgálatának eredményére alapozva állítja: nagyon is van. A lap gyakorlatilag a teljes hazai palettát felölelő húszféle, különböző áruházlánc polcairól származó háztartási kekszet vizsgáltatott meg, hogy kiderüljön, a sokak által fogyasztott háztartási keksz minősége (nem keverendő az egyéb kekszféleségekkel, mint például az omlós vagy a vajas keksz) megfelel-e a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak, nem mellesleg a fogyasztók igényeinek, elvárásainak.

A laboratóriumi vizsgálat kiterjedt a beltartalmi mutatókra, a zsírtartalomra, a fehérje- és szénhidrát-tartalomra, mindemellett egy szabványokon nyugvó, az élelmiszeripari termékekre vonatkozó érzékszervi bírálat is készült.

A húsz vizsgált márkából négy kiváló minősítést kapott, tizenegy közepes és két elégséges eredmény született. A laboratóriumi vizsgálat eredménye szerint a vizsgáltak között a legjobb minőségű háztartási keksz a Detki Keksz Kft. által gyártott, a CBA áruházlánc sajátmárkás terméke, megelőzve az Otthon (Győri keksz Kft.) és a Winny (Detki Keksz Kft.) márkákat. A hazai kínálatban a leggyengébb minőségűnek bizonyult az Aldi polcáról származó Finest Bakery és szlovák Sedita.

A jelenlegi hazai kínálatban néhány import termék mellett a hazai kekszgyártás két fellegvára, a Detki Keksz Kft. és a Győri Keksz Kft. által készített háztartási kekszek találhatók. A Teszt Plussz Magazin cikkéből –más érdekességek és a részletek mellett – az is kiderül, van-e minőségi-beltartalmi különbség az ugyanazon gyártó által előállított, de több áruház által, más-más márkanéven, és eltérő fogyasztói áron kínált háztartási keksz között.

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap sokkterápia

Érdekes-e az 55 éves Csikós Ágnes sorsa, aki közel egy éve vált el, több társkereső oldalon próbált ismerkedni, de a randevúkra nem volt mersze elmenni? Tovább olvasom