Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Káros a gyereknek, ha a tanárok pirossal javítanak?

Azt javasolják a tanároknak Ausztráliában, hogy ne piros színű tollal javítsák a diákok dolgozatait és házi feladatait, mivel ez a szín túl agresszív, így mentális károkat okoz.
Ne javítsanak piros színnel, használjanak másik színt - áll a queenslandi állami kormányzat által a tanároknak kiadott nevelési ajánlásokban, amelyeket a 30 iskolába küldtek ki. Az indok az, hogy ez a szín túl agresszív, így a diákokat mentális károk érhetik, ha ezt látják a dolgozaton vagy a leckében.

A javaslatok szerint a tanároknak tudni kell bocsánatot kérni, amikor az szükséges, időt kell szánni a mindennapi konzultációra, valamint a tehetséggondozásra.

Az ajánlások az állami parlamentben is komoly vitát váltottak ki. A helyi ellenzék vezetője, Mark McArdle "furcsának, bolondnak és ütődöttnek" nevezte a javaslatokat, ám Stephen Robertson egészségügyi miniszter szerint a fiatalkori öngyilkosság olyan kérdés, amivel komolyan kell foglalkozni, márpedig az ajánlások annak érdekében születtek, hogy megoldást találjanak ennek a korosztálynak a mentális problémáira.

Ausztráliában a 18 és 24 év közöttiek körében a legmagasabb a mentális betegségben szenvedők aránya: a fiatalok 14 százalékának van ilyen problémája, a leggyakoribb a depresszió.

Olvasóink írták

 • 15. pancser 2008. december 13. 07:14
  „Szegény gyerekek, összetörjük a lelküket, ha kijavítjuk a hibáikat, mi több pirossal! Vannak egyesek akik nevelni akarják őket, ez borzasztó. Tele van a világ a piros tinta miatt beteg lelkű felnőttel, nem ám az elbocsátás, meg a bizonytalanság okozza a stresszt, hanem a gyerekkori piros tinta emléke. Szabadságot a gyereknek azt csináljon amit akar, nehogy már neveljük, mert így biztosan gengszter lesz belőle. Le a piros tintával!”
 • 14. Gondolkodo 2008. december 13. 05:48
  „Én is tapasztasztalom a kismamák viselkedését a gyerekhez,volt mikor kifutott a 2 éves gyerek az auto elé anyuka meg ott pletyizett cigizett,gyereket vetre meg ahalyett figyelt volna ,mai szülöknek nincs türelmük a gyerkehz,igaza van a hozzászolonak hogy a baba kocsiban is ugy tolják hogy nem látja a gayerek az anyját,de azt én is láttam hogy amikor sirt a pici ordibált vele a Baross uton,ennyit erről,SZERETET ADJUNK A GYEREKEKNKE NEM DRÁGA JÁTÉKOT!A MAI GYEREKEK AZÉRT ILYEN AGRESSZIVEK MERT !!!”
 • 13. Catherina 2008. december 12. 22:23
  „Az biztos, hogy nem a piros ceruza a kiváltó ok! Ekkora marhaságot! Nem is ám a hülye rajzfilmek, videők, stb... ami már zsenge korban bombázza a csemetéket, meg a gyilkolások, még játékok formájában is, áááá, nem is az teszi őket agresszívvá!!! még jó, hogy azért nem kell bocsánatot kénie a tanároknak ,hogy taníthatják a kölkeket, akik már egyre inkább hasonlítanak droidokra, mert az érzelmeket kiölték belőlük rendesen! Szeretet, megbecsülés, már elavult dolog, meg a tisztelet, stb....különben nem állna itt a világ ahol van, ha nem így lenne.”
 • 12. csd 2008. december 12. 22:19
  „mi az hogy betörni a gyereket? nemértem”
 • 11. ideals 2008. december 12. 19:25
  „49. Egyetértek veled.. - én azon csodálkozom, hogy a kismamák valahogy "háttal" tolják a babakocsit. Úgy értem a gyerek arcát nem látják, nem látják, mi történik a babakocsiban, a forgalom zajában meg nem is hallják, akármikor mondjuk beszáll egy darázs és megcsípi a babát.. - ne gondoljátok, hogy hülyeséget mondok, figyeljétek meg! A gyerek ki van zárva az anya látó köréből, és forditva. Szegény gyerek mindent lát(hat) csak az anyját nem! Itt kezdődik az 1. sz. probléma.
  MÁs. A múltkor megyek az unokáért a suliba, most elsős. Azt mondja a napközis tanitó néni "be kell törni a gyerekeket" - csak néztem, mint a moziban, mondtam, tán foglalkozni kéne velük, nem betörni, töri őket az élet eleget! A tanító néninek 15 fős osztálya van és nem bír velük.. - mi annak idején 36 fős osztályba jártunk, mégsem voltak mentális gondjaink.

  Hát igen, az ausztráloknál olyan ok. a szociális háló, hogy a gyerekek simán eltartják a szülőket..”
 • 10. Goldmund 2008. december 12. 17:59
  „Ha április elsején olvastam volna, biztos el se hiszem. :-)))))))

  Nagyon egyetértek minden hozzászólóval.

  A 2. hsz-ban: "és kikerül az áltsuliból egy analfabéta" - ezt először "álsuli"-nak olvastam. Igazi freudi félreolvasás. :-))))))))”
 • 9. jockey 2008. december 12. 11:16
  „Át kellene oda küldeni Hilleréket egy évre, dupla haszon lenne. Mi fellégezhetnénk egy kicsit, ott meg a "reformjaikkal" csinálnának akkora kalamajkát, hogy 10 évig nem kellene a piros tintával foglalkozni.”
 • 8. Misztertejfel 2008. december 12. 10:29
  „Megvan az elharapózó, iskolai erőszak megfékezésének kulcsa: a zöld tinta. Úgy látszik, nagyon ráérnek a kenguruk földjén: az északi sark felé vannak jól körbe kerítve az iskolák, hogy a jegesmedvék ne tudjanak bemenni az udvarba. Mindenkit más zavar.”
 • 7. libellula1980 2008. december 12. 10:11
  „Nem rossz, és a Mikulás milyen színű lesz?”
 • 6. 49. 2008. december 12. 09:37
  „Egyetértek Mark McArdle-lal, aki "furcsának, bolondnak és ütődöttnek" nevezte a javaslatokat.
  Az iskolás korosztálynak a mentális problémái nem a piros színnél kezdődnek. Legtöbb gyerek kedvenc színe a piros.
  A szülőknek kellene többet foglalkozni a gyerekekkel, már a születés pillanatától. Legtöbb gyerek csak az érte kapott pénz miatt születik meg, ami aztán később már komoly problémát okozhat.
  Nagyon kevés anyukát látok, aki a babakocsit tolja, és a babához beszélget. Ha a baba sír, akkor majdnem kirázza a kocsijából, azért, hogy elhallgasson, de nincs hozzá egy kedves szava.”
 • 5. Baziliszkusz 2008. december 12. 09:00
  „Azért van egy kis (kár)örömteli dolog is benne. Nem csak itthon terpeszkednek a tökhülyék a közoktatásban. Bár ez csekély vigasz. A mentális betegségeknek ezer oka lehet. De, hogy ezek között az agresszív kismalac, a piros tinta is szerepelne, hát azt kétlem.”
 • 4. Alajos 2008. december 12. 08:47
  „És ha a jó munkát piros ponttal díjazzák, annak milyen hatása van? Urak-hölgyek, kár minden szóért...”
 • 3. kutyi 2008. december 12. 08:33
  „Igy tanulják a gyerekek azt,hogy mihez van joguk,de azt nagyon el tudják felejteni
  amit KÖTELESSÉGNEK hivnak.Tisztelet a kivételnek.”
 • 2. lr 2008. december 12. 08:26
  „A hülyeség fertöző. Kiváncsi vagyok nálunk mikor tesznek ilyen javaslatot.
  Már azt is szinte várom, amit irtál, hogy nem lehet számonkérni és dogát iratni mert káros.
  Az első hülyeség már ugyis megvan....nem lehet bukatni alsóban.
  Aztán ötödikben olyan gyerekek is vannak, aki nem tudnak olvasni. Valahogy mégis átrugdalják őket, hogy mielöbb megszabaduljanak tőle...... és kikerül az áltsuliból egy analfabéta. Aki sok esetben még szakmunkás bizonyitványt is szerez......mert a szakmunkásképző sulikban meg kell a fejkvóta.... akár egy analfabéta után is.”
 • 1. Poltergeist 2008. december 12. 08:12
  „Margit,noooormális vagy????
  Agyam ledobta szijjat mik vannak,beszarok komolyan mondom.Aztán ha faszénnel javítana akkor mi lenne???Idióta barmok.A legközelebbi meg majd az lessz, hogy nem szabad a gyerektől számonkérni mert stresszbe kerül és ez hosszú távon maradandó károsodást okoz a gyereknél.Nade nem is írok többet mert van ezen a világon annyi hülye ember,hogy az egyenlítőt átérnék ha megfognák egymás kezét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazaengedték Mirjamot a szívátültetett kislányt

Több hónap után kiengedték a kórházból csütörtökön Mirjamot, azt a kislányt, aki másfél hónapja… Tovább olvasom