Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Hogyan kell nőcis sikerkönyvet írni?

Nők és férfiak, párkapcsolati és magánéleti problémák, egzotikus tájak, humor, fordulatos történet – a Nők Lapja újságírója, Fejős Éva könyveiben minden benne van, amire sok olvasó vágyik.

A regényei ugyanis a 2008-as év legnagyobb slágerei lettek, a sikerlisták élére ugrottak, hónapokig vezették az eladási listákat. A Csajok pedig internetes szappanoperaként indult: rajongói hétről hétre végigizgulhatták a négy főhős kalandjait. Ebből a maga nemében páratlan ˝blogból˝ született aztán a könyv, amely a 2009-es év egyik sikerkönyve lett.

Fejős Éva, a Nők Lapja újságírója gimnazistaként krimivel kezdte – ez csak ujjgyakorlat volt. Tizenévesen egy hónapja volt rá, hogy megírjon egy könyvet egy pályázatra: vitte a lendület, jó kis feszültséget keltett benne a kihívás és a szorító határidő. Az első kötete Bangkokban játszódik. Ezt tartja első felnőttkori regényének.

– Amikor nekikezdtem ennek a könyvnek, volt már bennem egy-két történet, Bangkokot nagyon szerettem, és arra gondoltam: odahelyezem ezt a történetet, ahol szívesen voltam. Kitaláltam egy-két karaktert, és mintha a sztori magától alakult volna. Vallja: számára ma már a könyvírás függőség. Kitalál egy helyzetet, eldönti, mi lesz főhősei sorsa, miként kötődnek egymáshoz.

– Ez nagyon jó játék. Mintha egy fekete-fehér film hirtelen színesre váltana, s már én is alig várom, hogy legyen egy szombatom, vasárnapom, amikor csak ezzel tudok foglalkozni. Ez szellemi boldogság – állítja.

Fejős Éva
Fejős Éva

Internetes szappanoperának indult a Csajok. Négy főszereplő: három csaj és egy pasi. Párkapcsolat, magánélet, gyerekek, szakmai érvényesülés, szülőkkel való kapcsolat – a témák adták magukat a mindennapi életből. A blogból pedig könyv lett. Fejős Éva azt mondta: vannak az ismeretségi körében melegek is, és úgy gondolta, jó lenne, ha felbukkanna a regényében egy ilyen karakter is. A homoszexuális-heteroszexuális férfi-nő viszonyban ugyanis nincs meg a kellő feszültség. Az írónő hisz a nők közötti igaz barátságban. Úgy véli, lehet egy kis rivalizálás, féltékenység, de az attól még igaz barátság. Humorral minden áthidalható, még a legnehezebb élethelyzetek is.

Az írónő szerint egy nő és egy férfi életének is teljesen természetes része, hogy még nem találta meg a párját. Kérdeztük, mit gondol a szingliségről. A kérdést a megszokotthoz képest másképp közelítette meg.

– Nem azt gondolom, hogy a harmincas nőknek nehéz, hanem azoknak a nőknek nehéz, akik jó barátok nélkül maradnak. Azoknak, akiknek vannak barátaik, támaszkodhatnak rájuk, sok derűvel, humorral úrrá tudnak lenni a nehéz élethelyzeteken. Az akkor is fontos, amikor egy nőnek párja, gyermeke van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 milliókat érő támogatás, 45 év alattiaknak

Július 1-jétől megszűnnek a korábbi támogatások, hamarosan azonban újabbak lépnek a helyükre,… Tovább olvasom