Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Ellehetetlenítik a pókerklubok működését

Az új pókertörvény és annak tavalyi módosítása még mindig rengeteg problémát vet fel, amit eddig még nem sikerült orvosolni, ezért sok pókerklub működése kérdésessé vált, hiszen ha legális keretek között szeretnének maradni, akkor a nyereségességüket kockáztatják.

Az elmúlt néhány hónapban bizony rendesen rájár a rúd a póker játék azon szerelmeseire, akik különféle klubokban vagy pókertermekben szeretik űzni eme nemes játékot. Az utóbbi években ugyanis a póker egyre nagyobb és nagyobb teret hódított magának, és egyre több és több követője akadt, akik közül sok olyan versenyző, játékos is akad, akik megélhetési szinten űzik/űznék a szerencsejátéknak nevezett, de inkább agyjátéknak tekinthető kártya partikat. Persze csak akkor, ha ezt hazánkban nem próbálnák meg mindenféle módon ellehetetleníteni, hiszen a tavaly májusban bevezetett új pókertörvény alapján bezárultak a kiskapuk és a nagykapuk is.

Új pókertörvényről és módosításáról

Budapesten és vidéken is számtalan pókerklub üzemelt addig, amíg 2009-ben be nem vezették az új pókertörvényt, amely nem kis mértékben lehetetlenítette el a helyek működését. A törvény május 1-én hatályba lépett módosítása szerint ráadásul a póker típusú kártyajáték csak kaszinóban, vagy kártyateremben űzhető.

A kártyatermekben csak verseny keretében, maximum 50.000 Ft nevezési díjjal vagy készpénzes formában lebonyolított póker típusú kártyajáték szervezhető, ahol a kezdő tét 500 vagy 1000 forint lehet, az egy személy által egyidejűleg beváltható összeg pedig nem haladhatja meg a 100 ezer forintot.

Kártyateremben pókert kizárólag erre a célra létrehozott gazdasági társaság szervezhet, amelynek alaptőkéje legalább 25 millió forint.

Természetesen a kártyaasztalok és méretek számát is szabályozták, ami szintén plusz költségeket adott a kártyatermeknek, a video megfigyelési rendszerről már nem is beszélve.

Folytatás>>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝A NŐ˝ - értékelt a szakmai zsűri

Kihirdetjük "A NŐ" című fotópályázatunk egyik díjazottját. A versenyre közel 150-en jelentkeztek. … Tovább olvasom