Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Elevenen égtek meg a hőlégballon utasai - videó

A ballon a tavalyi Közép-atlanti ballonfesztiválon ütközött egy távvezetéknek. A kosár egy szempillantás alatt kigyulladt, három ember vesztette életét.
Ugyan az eset tavaly történt, a videót most hozták nyilvánosságra a balesetről készített jelentés részeként.

A videón jól látható, hogy a ballon egy facsoport felé sodródik, nekiütközik. A vezeték órásit szikrázik, a ballon pedig egy pillanat alatt lángba borul. A ballon ezután nem lezuhant, hanem tovább emelkedett a levegőbe - írja a BuzzFeed.

A szemtanúk elmondása szerint a kosárban ragadt áldozatok sikolyát messziről hallani lehetett.

"Csak kiabáltak, hogy valaki segítsen. Hallottam ahogyan egyikük azt kiáltja, 'Segíts nekem édes Jézus, segíts, meg fogok halni'. Hátborzongató volt" - mesélte az egyik szemtanú.

Amikor a ballon végül lezuhant, öt mérföldnyi területet pusztított el maga körül. A balesetben három ember vesztette életét, a 65 éves pilóta és két utasa, egy 44 és egy 24 éves nő.

A boncolás megállapította, hogy a pilóta vérében kétféle gyógyszer nyomait találták, amit a vérnyomására és az allergiájára szedett. Kábítószer, alkohol így nem valószínű, hogy közrejátszott a balesetben.

A jelentés megállapította, hogy a szélsebesség veszélyesen erős volt, a végleges jelentés még néhány hónapot várat magára.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stephen Fry egybekelt férfi élettársával

Az 57 esztendős brit filmszínész, író és tévés személyiség a 27 éves Elliott Spencer… Tovább olvasom