Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egyre többen hallgatnak rádiót - statisztika

A korábbi hónapokhoz képest idén októberben növekedett a legnagyobb vásárlóerővel, azaz a legmagasabb vagyoni-társadalmi státusszal bíró lakosság körében a rádióhallgatás mértéke.

2010 októberében (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 88,3 százaléka, azaz 7 516 000 fő hallgatott rádiót, és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 3 óra 50 perc volt.

A rádióhallgatás napi görbéje az előző őszi hónapot tekintve hasonló képet mutat, azaz a hallgatási görbe a munkába indulás időszakát követve kezd emelkedni, míg a délelőtti csúcspont a múlt hónaphoz képest kicsit későbbre, 9:45-re tolódott el.Ide kattintva tekintheti meg a statisztikákat!Hasonló képet mutat a koradélutáni hallgatottság is a szeptemberi hónaphoz viszonyítva, amely 14 órakor kezd növekedni és 16 óra után pedig fokozatosan csökkenni.

Az októberi hónapban a hétköznapi hallgatottságban is észrevehető, hogy a reggeli emelkedés némileg későbbre tolódott, ugyanakkor egészen 11 óráig stabilan magasan maradt a hallgatótábor összvolumene. A hétköznap délutáni hallgatottsági értékek a korábbi hónapnak megfelelően alakultak.

Októberben a legnagyobb vásárlóerővel bíró lakosság körében az átlagnapi rádióhallgatottság az átlaghoz képest kifejezetten magas, 78,3 százalékos volt, amely az elmúlt félévben a legkiemelkedőbb mért érték ebben a társadalmi szegmensben.

Körükben is elsősorban a hétköznap délelőtti rádióhallgatás volt jelentős mértékű, hiszen 82,4 százalékuk hallgatott rádiót októberben egy átlagos hétköznap délelőttjén, amely azt is jelenti, hogy ezt a kereskedelmi szempontból kiemelkedően fontos célcsoportot jó hatékonysággal lehet elérni a rádión keresztül ebben az időszakban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megindult az autó: a Rajnába szeretkezték magukat

A Rajnába szeretkezte magát egy pár autóstul Németországban. Tovább olvasom