Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor két kerékkel a jó ügyért

Dombóvári Vanda és Talmácsi Gábor a kétkerekűek szerelmesei. Mindketten azt vallják, a közlekedésben a felelősség közös, ezért mindenkinek egyformán oda kell figyelnie a másikra.


A jó idő beköszöntével Vanda kerékpáron, Talma robogón közlekedik a városban, ahol sok türelmetlenséggel és figyelmetlenséggel találkoznak.

Dombóvári Vanda, az első napsugarakkal máris biciklire pattan, az elmúlt években télen is kerékpározott, de rossz tapasztalatai miatt, idén inkább megvárta a tavaszt. Az RTL Klub műsorvezetőjének nincs jogosítványa, ahová csak lehet, bringával megy, klíma nagykövetkén ezzel óvja környezetét.„Mindenhová bicóval járok, volt olyan, hogy egy nap 40 kilométert tettem meg a városban" – mesélte Vanda – „Udvariasan, előzékenyen közlekedem, nem vagyok pimasz biciklis. Inkább magam elé engedek másokat és minden szabályt betartok. Szeretném, ha többen követnék a példámat, ugyanis van mit tanulnunk egymástól. Azt tapasztalom, hogy a forgalomban a kerékpárosokat gyakran semmibe veszik. Tavaly egy kisteherautó el is sodort, ezért kizárólag sisakban közlekedem, hiszen muszáj felkészülni esetleges a balesetekre is."Vanda fontosnak tartja azt is, hogy a kerékpárosok használják a kézjelzéseket.

„Mindig idejében jelzem, hogy merre szeretnék kanyarodni, ezt sokan elfelejtik, vagy nem tartják fontosnak. Van egy bejáratott útvonalam a munkahelyem felé, ahol a szembejövő kerekezőknek mindig integetek. Ezt egyre többen viszonozzák, egy –egy mosoly kíséretében. Azt szeretném tudatosítani az emberekben, hogy a közlekedésnek, nem az idegeskedésről kell szólnia." – tette hozzá a mindig vidám műsorvezető.Talmácsi Gábor az utakon nem száguldozik. A motorversenyző a hétköznapokon kisebb köbcentire vált, a városban robogóval közlekedik. Talma egyetért Vandával, és odafigyelésre int.„A közlekedés mindennapi életünk részévé vált, ahogy a rohanás is. Én is rendszeresen autózom, de ha jó idő van, akkor a gyorsabb módját választom, hogy eljussak egyik helyről a másikra, ilyenkor robogóra pattanok. Hiszem, hogy kis odafigyeléssel csökkenthető a balesetek száma és ez nagymértékben múlik rajtunk is, sofőrökön." – fejtette ki véleményét Talmácsi – „Lendületes sofőr vagyok, de a KRESZ szabályainak betartását fontosnak tartom. Ha száguldásra vágyok, akkor arra ott van a versenypálya, ahol kiélhetem magam. Tapasztalataim alapján sajnos egyre türelmetlenebbek az emberek, emiatt gyakran figyelmetlenek is, amiből nagyon gyorsan születhet baleset. Azt gondolom azzal, ha figyelünk a másikra, betartjuk a szabályokat, máris felelősebb vezetőkké válunk, hiszen nemcsak magunkért tartozunk felelősséggel az úton, hanem másokért is. Ezt mindig jó észben tartani." – tette hozzá hazánk legjobb motorosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvai Reni botrányosan leszerepelt a Roxette előtt!

A 80-as és 90-es évek svéd zenei exportjának legsikeresebb, legjelesebb képviselője, a ROXETTE 19 év… Tovább olvasom