Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Ártanak kapcsolatainknak a közösségi oldalak

Ahelyett, hogy közelebb hozna minket, inkább csak az elidegenedést segítik elő a különféle online közösségi felületek.
Azért találták ki, hogy közelebb hozzanak ismerőseinkhez, de úgy tűnik, pont az ellenkezőjét érik el. A közösségi oldalak, bár lényegesen megkönnyítik az egymás közti interakciót, mégis rongálják kapcsolatainkat - írja a Huffingon Post.

Szinte mindenki volt már olyan helyzetben, hogy chatelés vagy üzenetváltás alkalmával félreértett valakit, vagy éppen saját mondanivalónk csúszott félre egy-egy ügyetlen fogalmazási hibának köszönhetően.

Amikor elektronikus úton beszélgetünk barátainkkal, rengeteg fontos tényező kimarad a kommunikációs folyamatból, így hiányossá, felszínessé, sterillé téve azt. Minél jobban hozzászokunk, és minél többet gyakoroljuk, annál inkább válnak ilyenné kapcsolataink.

Mindezek ellenére szinte lehetetlen megkerülni a különféle közösségi oldalak használatát. Mit lehet tenni?

Ahányszor csak lehet, félre kell tenni az efféle, távolságtartó kommunikációt, és ha több energiabefektetésbe is kerül, személyesen ápolni kapcsolatainkat. A szemkontaktus, a testi közelség, a másik hangja rengeteget dob a társalgáson és egymás megértésén, és elengedhetetlen ahhoz, hogy mély, minőségi kapcsolataink legyenek társainkkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bélyeggel tiszteleg Charlie Chaplin előtt a Vatikán

A bélyegen a művész pályafutásának egyik legmeghatóbb pillanata látható. Tovább olvasom