Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Amstetteni rém II: 19-szer ejtette teherbe saját lányait

Nagy-Britannia - Két lányát rendszeresen megerőszakolta egy férfi Nagy-Britanniában, a vérfertőző kapcsolatokból kilenc gyerek született. Két megyében is széles körű vizsgálat kezdődött annak megállapítására, mekkora felelősség terheli a rendőrséget és a helyi szociális intézményeket a több mint két évtizedig folyó vérfertőzésért.
A vérfertőző kapcsolatokból két gyermek halva született, kilenc gyermek él, összesen 19 alkalommal ejtette teherbe lányait az 56 éves sheffieldi üzletember. 28 éven át kényszerítette lányait szexuális kapcsolatra. Nyolcéves koruktól erőszakoskodott velük hetente többször is, és ütötte-verte, a gáztűzhely lángjához tartotta őket, ha ellenálltak.

A sheffieldi bíróság 25 évi szabadságvesztésre ítélte a férfit, akit lányaira való tekintettel nem neveztek meg. A lányok végighallgatták az ítélethirdetést, ám apjuk nem jelent meg a bíróság előtt. Allan Goldsack bíró kijelentette, hogy negyvenéves bűnügyi és tizennégy éves családi jogi pályafutással a háta mögött a legszörnyűbb esetének tartja az ügyet.
1976-79-ig szociális gondozók folyamatosan álltak kapcsolatban a családdal.  A lányok öccse elmenkült otthonról, 1997-ben a rendőrséghez fordult az erőszakos apa miatt, azonban elhajtották onnan mondván, hogy az a szóbeszéd, amit állít, nem állja meg a helyét a bíróság előtt. A brit politikusok és gyermekvédelmi szakemberek értetlenül állnak a kérdés előtt: hogyan lehetséges, hogy húsz év alatt sem a családdal kapcsolatba került szociális munkások, sem tanárok, sem rendőrök, sem orvosok nem vették észre, mi folyik.

A két lányt évekig fenyegette apjuk azzal is, hogy ha bárkinek szólnak arról, ami történt velük, elveszítik a gyerekeiket. Tíz éve hívta már a "Childline" nevű gyermekvédelmi szolgálatot egyikük, de mivel a szolgálat nem tudta garantálni, hogy se nekik, hogy megtarthatják a gyermekeiket, nem tettek további lépést. A lányok csak abban bíztak, hogy alkoholista apjuk annyit whiskey-t dönt magába, hogy egyszer magától meghal. Végül mostanra lett csak elég bátorságuk ahhoz, hogy szóljon a rendőrségnek. A rendőrség előtt az apa mindent tagadott, ám a DNS-vizsgálatok eredménye a lányok állításait igazolta.

A sheffieldi városi és a lincolnshire-i megyei önkormányzat a rendőrség és a szociális intézmények szerepét vizsgálja a családi tragédiában. A hatóságok a családon belüli erőszakra utaló számos jelt és bejelentést hagytak figyelmen kívül az évek során.

Nagy-Britanniában két hete vált ismertté, hogy egy 17 hónapos kisfiút halálra kínzott a családja; "Baby P" esete után a sheffieldi ügy nyilvánosságra kerülése újból felhívta a figyelmet a brit gyermekvédelmi rendszer hibáira. A közvélemény szerint az egészet alapjaitól kellene újra felépíteni.

A sheffieldi eset több ponton is kísértetiesen hasonlít az ausztriai Amstetten városában történt esetre. Josef Fritzl évekig tartotta fogságban lányát a házuk pincéjében, ahol többször is megerőszakolta őt - kapcsolatukból több gyerek is született, akik szintén titokban a pincében éltek annyukkal együtt, ahol gyakran voltak kitéve az apjuk-nagyapjuk általi erőszaknak.

Olvasóink írták

 • 8. zenelady 2008. november 27. 08:54
  „Én már lassan egyébként be sem merem kapcsolni a tévét, rádiót, nem olvasok friss híreket, hacsak nem gazdasági, mert elmegy az élettől is a kedvem, és ordítani tudnék, hogy milyen a világ. Teljesen érthető, hogy a lányok nem tettek semmit. Féltek. Egyrészt az apa hatalmától, erejétől, hiszen gyerekek voltak, akiknek az akarata el lett nyomva - később pedig attól, hogy a gyerekeket, akiket meg gondolom szerettek, hiszen ők nem tehettek semmiről, elveszik tőlük. Nem tudták, mikor tennének jót. Hát, a sok gyerekkínzásért, erőszakért én is visszahoznám a halálbüntetést. Cseszegesség valóban a nagy benga állatokat, akiknek van lehetőségük megvédeni magukat. Ne a kisebbeket, gyengébbeket. Az ilyeneknél el van borulva valami, amin szerintem segíteni nem lehet. Semmiképpen nem közösségbe valók. És mennyi ilyen lehet még, amiről nem tudunk...”
 • 7. olvaso12 2008. november 27. 08:23
  „Én szeletekbe vágnám le a farkát az ilyennek!”
 • 6. elemér 2008. november 27. 07:23
  „Ilyen ember jól hazudik, eredményes és nagy tapasztalattal rendelkezik. Lebukott a DNA vizsgán. Nem akarják a családot szétválasztani, mert ez állami teher, nékem ez világos.”
 • 5. Judytka 2008. november 26. 20:38
  „Ha a lányok az elején összefognak,és agyoncsapják az apjukat(aki mellesleg meg is érdemelte volna!!!)már újra szabadok lennének...(de lehet,hogy meg is úszták volna,ha kiderült volna mekkora barbár állat az apjuk)
  Szerencsétlenek..nem volt senki,aki tudott volna segíteni rajtuk?”
 • 4. ideals 2008. november 26. 19:27
  „azért én most is csodálkozom.
  1.) Hogy hordhat ennyi állatot a Föld a hátán?
  2.) Egy kis patkánymérget miért nem kevertek a lányok "időben" az itókáiba?
  3.) A szociális munkásokra - is - érvényes "más tudni róla, hogy valaki éhezik, gyötrik vagy megalázzák, netán lelki terrorban tartják - és más megélni mindezt" - nyilván, aki valaha is megélte az erőszaknak valamilyen formáját, a legkisebb jelre is odafigyel és ha teheti, tesz is ellene.
  ÚGY LÁTSZIK AZ ÜGYBEN SZEREPLŐ HIVATALNOKOK MIND-MIND PUHA PÁRNÁK KÖZÖTT NŐTTEK FEL, ÉS SÜKETEK ÉS VAKOK AZ EMBERI SZENVEDÉSRE - CSAK AZT TUDNÁM, MIT KERESNEK A HELYÜKÖN?
  - ez egyébként hazai és minden más helyi vonatkozásban is érvényes.
  4.) MI AZ, HOGY NEM MENT EL A BÍRÓSÁGRA A PASI? - MIÉRT VAN MÉG SZABADLÁBON? - OTT NINCS ELŐZETES, VAGY HASONLÓ? - ÉS AZÉRT KI A FELELŐS, HOGY MÉG MINDIG SZABADLÁBON MÁSZKÁL EGY ILYEN ÁLLAT? MEGVÁRJÁK, MIG AZ UNOKÁIT (PARDON, A GYEREKEIT) IS MEGRONTJA???
  5.) Be kell rakni a hétpróbás bűnözők közé, had tudja meg, hol lakik az Isten! - bár ez a lányai szenvedésén sajnos már nem változtat.

  Egyszer láttam egy videót, emailben küldöttet, mégpedig napjainkban egy arab országban karóba húztak egy pedofilt a főtéren, a nép láttára. "Vészesen" hasonlított a középkori kivégzésekre, de igazán megérdemelte!
  Az ilyenek nem is nagyon érdemelnek mást - csak hasonló elbánást, ahogyan ők cselekedtek.”
 • 3. bokorn 2008. november 26. 18:48
  „szerintem meg pont hogy tegyek be egy bortonbe elete vegeig
  ott szoktak "szeretni" az ilyeneket
  majd miutan ot is 20 even at rakja s*ggbe egy 200 kilos allat, elgondolkodik rajta hogy megerte-e
  a gyors halal tul kegyes buntetes lenne”
 • 2. Cancer 2008. november 26. 18:22
  „Ilyeneknek kotel kell, nem az osszkomfortos borton az adofizetok penzen”
 • 1. setretmc 2008. november 26. 15:04
  „Bocsánat de 25 év az büntetés egy embernek aki kínozta és megerőszakolta a saját gyerekét??? Akár milyen durván hangzik de az ilyen emberek 100 -200 éve alsó hangon is akasztották volna!!!!! Ezt is érdemelné! A két lányt sajnálom mert nekik rendes életük már biztos nem lessz!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műpéniszt árultak, amivel hamis vizeletminta adható

Egyesült Államok - Bűnösnek vallotta magát egy amerikai szövetségi bíróság előtt két férfi, akik… Tovább olvasom