Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

A magyarok többségének rossz év volt 2010

égyből hárman úgy vélik, hogy 2010 rossz év volt Magyarország számára - ismertette a Szonda Ipsos kutatását a hétfői Népszabadság.

A december első felében, ezer ember személyes megkérdezésével készült közvélemény-kutatás szerint a társadalmi státusznak nincs hatása a véleményekre, a politikai hovatartozás azonban befolyásolja a választ. Az MSZP híveinek 97 százaléka szerint rossz év volt a tavalyi. A Fidesz támogatói megosztottak ebben a kérdésben, de több mint 50 százalékuk ugyancsak rossznak érezte 2010-et - áll a cikkben.

A megkérdezettek háromnegyede úgy gondolja, hogy tavaly rosszul alakult az anyagi helyzete. A helyzetértékelést jelentősen befolyásolta a válaszadó életkora, iskolázottsága, illetve munkaerő-piaci pozíciója: minél idősebb volt a megkérdezett, annál rosszabbnak értékelte az évet, és az alacsony iskolázottságúak alig tíz százaléka tartotta jónak az anyagi helyzetét.

Az egészségügyi állapota kapcsán a válaszadók 37 százaléka számolt be betegségről.

A kutatás szerint a magánélet értékelésére leginkább a pénzügyi helyzet alakulása van hatással. A magyarok 54 százaléka vélte úgy, hogy 2010-ben a magánéletét inkább negatívumok jellemezték, boldognak elsősorban a húszas éveikben járók és a diplomások érezték magukat, magánéleti problémákról pedig leginkább az idősek és az alacsony iskolázottságúak számoltak be - olvasható a Népszabadságban.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. pityesz 2011. január 04. 14:23
  „Munkát, Kenyeret,Meg had éljünk békébe.A gazdag legyen olyan gazdag,hogy a morzsától mi le hullik jól lakjunk
  kis EMBEREK. És ne azt büntessék aki dolgozik,illetve munkát ad.”
 • 39. Csetneky 2011. január 03. 21:08
  „35.

  Valószínűleg nem olvastam. Bár szerencsére narancsbőrrel nem áldott meg az ég. Viszont utólag a tavalyihoz hasonló, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!”
 • 38. Madarász 2011. január 03. 20:20
  „6. Túrabakancs, az átlagembereknek rosszabb lesz, a gazdagoknak és a politikusoknak jobb... Csak nem politikus vagy?

  5 éve szegénykéknek nem jött be a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" szlogen, úgyhogy most erről saját kezűleg gondoskodnak a következő választásokig. ;)”
 • 37. Agent 2011. január 03. 20:08
  „Jó évem volt, igazából már hosszú évek óta egyre jobb éveim vannak, mondjuk hozzáállás kérdése, meg azé is, hogy tenni kell érte, hogy így legyen, politikán nevetek, ennyi.”
 • 36. Nooormális? 2011. január 03. 19:58
  „Nekem nagyszerű évem volt, van munkám, a fizetésemmel is elégedett vagyok, a családom egészséges és úgy érzem, hogy mindenünk megvan, amire szükségünk lehet.
  Most akkor erről is a "zorbán" tehet, vagy csak a rossz dolgokról? :)”
 • 35. öszödiböszme 2011. január 03. 19:24
  „34. Én kívántam Neked boldog új évet. Te válaszra sem méltattál. Ilyen egy narancsbőrű úriember/nő? (:”
 • 34. Csetneky 2011. január 03. 19:14
  „Akkor én a négyből egybe tartozom, mert elégedett vagyok az elmúlt évvel. Az Mszp tündöklésével teljesen, de más szempontból sem volt az rossz.”
 • 33. bejáró 2011. január 03. 19:06
  „T.Winternight!Köszönöm a kioktatást, ez a véleményem nem most alakult ki de fenntartom.Az Öné más,ez így van rendjén.”
 • 32. öszödiböszme 2011. január 03. 18:57
  „Minden narancs-fan tépi a száját, közben a svájci frank 226 felett van! Aztán jöttök a nyilas dumával a mesterségesen magasan tartott frankról. Ja, ez igaz. Csak azt elfelejtik megemlíteni, hogy az unióban ahol nincs euró. Nálunk 29%-, lengyeleknél 13%, cseheknél 11%-kal kerül többe 1 frank mint 9 hónappal ezelőtt!! Köszönjük 90-93 liberális előtte mszmp tag viktor. Benzin is rekordot döntött, az alapkamat 1%-kal emelkedett ex-komcsi viktor királysága alatt. Na ezek a tények. Szóval kösz orbán úr. Büszkék vagyunk önre, és köszönjük az áldozatos munkáját. Aminek az eredménye képen az új szja rendszernek köszönhetően 5 gurigával többel ballaghat haza évente.”
 • 31. Vincent_Hana 2011. január 03. 18:26
  „Hallatlan, még nincs olyan törvény hogy az embereknek akkor is jól kell élniük ha esetleg (bár ez szinte elképzelhetetlen) mégsem lenne úgy?
  Remélem a panaszkodókat már rég elvitték kényszermunkára! Nem semmi mik vannak...Felháborító!!!

  Viktor bazze! Húzzál bele mert ez még kimaradt a baromi nagy polgári demokráciád építése közben az intézkedéseiből!
  Sebaj, minnyá jön a Péterke és megmondja hogyan kell magunkat érezni.
  Alig várom.”
 • 30. egyharmad 2011. január 03. 17:36
  „Annak idejen Rosenfeld Matyas figyelmeztetett mindenkit: ne gerjedjetek a kapitalista

  "narancsra"! hallgattatokra? nem! most egyetek.”
 • 29. Komissar 2011. január 03. 17:13
  „Az éremnek két oldala van.
  Az elszámoltatás ugyanis egyirányú lesz.
  Pl: ezek szerint ha a főőüggyész a kebelbarátom üzlettársa, én büntetlenül hamisíthatok közokiratot.
  Mert a slekt-ügy erről szólt. Őneki is helyt kell adni a hagyófélék mellett.
  Ha folt elvtárs igazán korrekt akar lenni, a slektféléket sem szabad kímélni.”
 • 28. lacko26 2011. január 03. 16:49
  „Miért mindig az egyetemistákkal kell foglalkozni? Nem azok tartsák el az országot hanem mi dolgozo emberek. Nélkülünk nem lennének ezek az okoskák. Éhen halnának. Termelö munkát nem végeznek. Igen is rossz volt a 2010-es év. Megszünt a munkahelyem a mostani munkahelyemen pedig lényegesebben kevessebet keresek. Csak azzal nyugtatom magam hogy nem szavaztam ezekre a rendszerválto senkikre. Ebbe a rendszerbe csak elnyomják a dolgozo embert. Azt éreztetik vele hogy csak rabszolgák. (Azért hagytunk életbe hogy rómát szolgáld)Ezt mondták a gályaraboknak is. És ez igaz a kapitalizmusra is. Mikor ébred már fel ez az ország!! Átvertek minket 1989-ben!!”
 • 27. Szabra 2011. január 03. 16:29
  „Nagyon rossz volt, hogy csak a lebukott elvtársak töredéke került börtönbe;
  nagyon jó lesz az idei év, mert sok sok 2002 - től 2010-ig hatalmon lévő elvtárs kezdi meg megérdemelt és jogerős sok -sok éves börtönbüntetését, mert a bűnöket vezekelni kell. Számtalanszor maradt el a vétkesek felelősségre-vonása, most talán az elszámoltatás nem marad befejezetlen.”
 • 26. Komissar 2011. január 03. 16:23
  „A hamis világot próbálod meg te is meg többen is igaznak bemesélni.
  Ezért nem lett 20 év elteltével sem rendszerváltás, csupán megint a gehngszterek változtak a csúcson.”
 • 25. Winternight 2011. január 03. 16:02
  „Komissar, egy hamis állítást, akár ezerszer is leírhatsz, attól még nem válik igazsággá.”
 • 24. Komissar 2011. január 03. 15:42
  „Egyszer már leírtam:
  rendszerváltást hazudtak, de csak gehngszerváltás lett.
  Mert akik az mszmp mellett ültek az ,,ellenzéki" kerekasztalnál, az mind MSZMP vagy KISZ aktivista volt. Nem simán mezei tag, hanem aktivista. Ezért tudtak 90 előtt színt váltani, és pártot alakítani. Így vált ki az mszmp-ből az mdf, fidesz, szdsz, stb. A maradékból maradt a keménymag munkáspárt néven, továbbra is mszmp-s gondolkodással, míg a korábbi gondolkodással szakítók mszp néven indultak a 90-es választásokon.
  Ezért nem lett rendszerváltás, mert minden vagyon az utód komcsiké lett. A közös kondért lopták 20 éven át hol innen, hol onnan.
  A mostani kurmány alapítói mind ott lopták a napot a Németh kormány utolsó hónapjaiban a parlamentben. És ugye régi közmondás, de ma is igaz: az alma nem esik messze a fájától.
  Tehát ma is 87-es szinten gondolkodnak, ennyire rendszerváltók ők.
  És ti kecskére bíztátok a káposztát.
  Amit te jó iránynak vélsz az a szakadékba vezet.”
 • 23. Winternight 2011. január 03. 14:01
  „Bejáró! Mindenkire, aki 1990 előtt járt egyetemre vagy főiskolára rá lehetne fogni hogy a KISZ emlőin nevelkedett. De nagyon nem mindegy, hogy ki milyen funkcióban tevékenykedett. Nem lehet egy kalap alá venni a rendszerváltó Orbánt, és a demokratikus törekvéseket ellenző, a kommunizmushoz még 1989-.ben is hű Gyurcsányt.
  Egyébként meg jó ha mindenki visszaemlékszik 2006-ra. Akkor az év végére az akkori kormány népszerűsége a korábbi töredékére csappant a brutális megszorítások, és a hazugsággal és csalással hatalomra jutó kormány lebukása miatt. Ezzel szemben mivel támadja most az ellenzék a kormányt? Alkotmánybíróság jogköreinek csorbítása, a kötelező magánynyugdíjpénztár tagság megszüntetése, és a szólásszabadság állítólagos korlátozása. Szánalmas erőlködés... Szerencsére a közvélemény-kutatási eredményeket nézve az derül ki, hogy az embere látják, jó irányban indult el a kormány, a támogatás töretlen.”
 • 22. bejáró 2011. január 03. 13:45
  „2010 nagyon jó év volt az előttünk álló 20-30 évhez képest.Ahol az mszmpkisz emlőjén nevelkedett emberek lesznek vezető pozicióban ott csak a duma van,meg a harácsolás.”
 • 21. Nagy3845 2011. január 03. 13:31
  „Az már egy eredmény, ha szembenézünk a hibáinkkal, tévedéseinkkel. Tényleg, így van? Vagy csak annyi, hogy az a fránya sültgalamb megint továbbrepült? Az már egy másik kérdés, hogy tudjuk-e a kiutat. Persze, honnan tudnánk ennyi sok jóakaróval.”
40 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ValóVilág: Olivér nyerte a párbajt Kristóf ellen

Nagy meccs volt, kicsi volt a különbség a ValóVilág 4 második párbajának két résztvevője között.… Tovább olvasom