Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Kisalföldből gyomlálták ki 2008-ban

Továbbra is büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt esztendőben is számos újságot csakis a mi lapunkból tudhattak (volna) meg olvasóink! Ezek közül adunk most ismét közre egy csokorra valót korrektorainknak és beíróinknak hála. Ezeket a nyelvi finomságokat most olvashatják először és utoljára.
Nem csoda, hogy Lady Carbury sármőr fia, Felix kiveti a szemét a kis Mrs. Melmotte-ra. – Eleve kiveti a szemét, mert nagyon szép „iromba" szemek érkeztek a látszerészboltba.
*
Interaktív formában mutatnánk be a templom történetét, a haragokat. – Megpróbálják a nyitódátumot a harag napjává nyilvánítani.
*
A XVI. század első felében a tűpusztítás miatt beomlott a szentély. – Ennek a hatalmas pusztításnak a melegágya az ártatlannak látszó kézimunka szakkör volt.
*
A zsákokba ömlesztett szememet az akció szervezője biztonságos lerakóba szállította. – Ugyanis a régi szemeket ingyen elszállítja akcióban a már említett látszerészbolt.
*
Amint arról lapunkban korábban már beszámoltunk (Kisalföld, 2088. február 25.)... – Vissza a jövőből – a Kisalföld kalandfilmje DVD-n.
*
Veszprém megye kipiálva. – Következik Vas.
*
Már nyomdában a Tündértikok! Hamarosan kézbe is lehet venni a Tündértikokat, a Kisalföld nagy mesekönyvét. – A második kötet, a Tündérkakasok jövő karácsonyra jelenik meg.
*
A képviselők tikos szavazással döntsenek a díjazott személyéről. – A tikos szavazás úgy zajlik, hogy aki tikot dob a dobozba, az igennel szavaz, aki kakassal, az nemmel. A kappannal szavazók tartózkodnak.
*
József például azzal nyerte el az egyiptomi jószágizgatói posztot... hogy a bikákat vörös posztóval, a teheneket Gyurcsány-poszterrel izgatta fel.
*
A Kisalföldnek 2004 áprilisában biztosan állította, hogy felépül Márifürdő. – Máriáról mélyen hallgatott.
*
A gazdaságélénkítő és a társadalmat befolyásoló tevékenység a recessziós hullámvölgyből kilavírozáshoz járulhat hozzá egy-egy evezőcsapással. – Maga a válság és az ilyen fogalmazás felér legalább egy egyiptomi hét csapással.
*
Ha figyelmeztette volna, akkor a rendőr súlyos fegyelemsertést követett volna el. – Így viszont csak mangalicát követett el, amiért viszont Condorice Rice haragudott meg rá.
*
22 óra: tűzijáték a horgásztó fölött. (Rossz idő esetén a program a kultúrházban lesz.) – Ami időigényes, hiszen a tavat is el kell hordani lajtos kocsikban és vödrökben a kultúrházba.
*
15 óra: kenyérsütés, ügyességi játékok (3 régi szekrényben), 2 játékmesterrel, ráadásként pedig egy különleges körhinta. – Új bútor azért nem jöhet szóba, mert könnyen szétesik és akkor oda a mulatság.
*
A kínai fallal való találkozás azért nem mindennapi pillanat. – A találkozást követő ápolás az agyrázkódás nagyságától függ, de legfeljebb három-négy nap.
*
Tálaláskor a megsült libát nyolc arabra vágjuk.
*
halászlófőző verseny – Ugyanis a nyolc darabra vágott arab nem lehet terrorista, a halászlóból készült ételek kissé halízűek lehetnek.
*
A szakszervezeti konföderációk megyénkbeli képviselőitől kérhetnek tanácsokat a dolgozók. Sátruknál ingyenes vérnyomásmérés. – Mert a tanácsok vérnyomás-emelkedéssel, sőt, agyi érgörccsel járhatnak.
*
Ennek ellenére szeretnénk minél több lovast és lovat tagjaink között tudni. – A paripáknak feleannyi tagdíjat kell fizetni Zuschlag számlájára.
*
Gyakori disznóöléskor, hogy az első étkezésnél nem reszelt vért adnak. – Pedig a nem reszelt vér könnyen megfekszi az ember gyomrát.
*
Megdöbbentett, hogy bár nagyon színvonalas műsort láttam közel 70 táncossal, néző alig volt a közönség soraiban. – Távol még több táncos volt, mert a soraik közé szivárogtak a nézők.
*
A tűzoltók műszaki mentése után a kamion saját lábán folytathatta útját. – Ugyan gágogott a lúdtalpa, de kapott egy gyógybetétet a mentősöktől.
*
Ha fóliába csomagoljuk a hőst, puhábbra párolódik. – Fólia nélkül sokkal keményebb és nehezebb korrumpálni.
*
A nyugati étrend nagy mennyiségű sült ételt tartalmaz, sós rágcsálnivalókat, tojást és hőst. – A hős, aki a rágcsálnivalók ellenére egészséges marad.
*
Orosz katonai támaszpontok dél-oszétiai létesítéséről írnak alá megállapodást hamarosan Moszkva és a szakadár grúz terület képviselői – jelentette be tegnap Tarzan Kokojti, a déloszét parlament helyettes ügyvezető elnöke. – A megállapodást Csitának is el kell látni kézjegyével.
*
A régmúlt idők viharaiban elveszett néhány évfolyam tablója, kérik azokat, akik 1932-es, ’33-as, ’35-ös és ’46-os években végzett tablófotókat őriznek, minél előbb jelentkezzenek. – Az sem baj, ha a fotók nem végeztek.
*
Az ismeretlen asszony a megkergült bizalmi hittel a pénzvilágban bármelyikünk anyja, nagynénje, rokona lehetne, vér a vérünkből. – Az ángyod térde kalácsa.
*
Eszem ágyában sincs a lábam törni. – Elvégzi azt a cipőm.
*
Amikor a Garbó megvásárolta a parkettagyárat... – Már visszavonult a filmezéstől.
*
Ki kell küszöbölni a csorbát! – Ezt árvíz elleni homokzsákokkal is lehet.
*
A jojobaolaj a haj zsírveszetségét pótolja... – Erre jó még bármelyik étolaj, tehetősek olívaolajat, szegények disznózsírt használjanak.

Olvasóink írták

  • 1. b.zoli 2008. december 31. 11:21
    „Sok zagyvaság :) B U É K”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez (nem) történt 2008-ban

Az Amerikából indult pénzügyi válság begyűrűzött Magyarországra is: az IMF pénzügyi segítségért… Tovább olvasom