Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A díj nem jár mindig örömmel

Bekiabálás, kitiltás, téves eredmény, politikai véleménynyilvánítás, vagy elmaradt gratuláció. Nincs az a díjkiosztó, ami ne okozna a kelleténél több meglepetést.

Hiába a rangos elismerés, ha valami beárnyékolja a rendezvényt.  Sokszor a legjobb szervezések közepette is hiba csúszhat a gépezetbe, ami gyakran kelt kapitális sajtóvisszhangot. 


Az idei MTV díjátadó ünnepség is ilyen volt. A rapper Kanye West nem bírt magával, és okozott óriási felfordulást, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve felugrott a színpadra és kifejezte a győztessel szembeni nemtetszését. De nem ő az egyetlen a díjkiosztók történetében, aki viselkedésével hatalmas felháborodást keltett. Most egy csokorba gyűjtöttük a legérdekesebb eseteket.


Amikor a győztest kitiltják

A 2009. januári NRJ dalversenyen tévesen Katy Perry slágerét kiáltották ki győztesnek, majd az esemény végén hatalmas bocsánatkérések közepette a barbadosi énekesnő, Rihanna Disturbia című dalára változtatták a végeredményt.

Amy Winehouse

Amy Winehouse

A 2008-as Grammy-gála sem telt eseménytelenül. Akkor Amy Winehouse-tól volt hangos a sajtó. A köztudottan súlyos drogproblémákkal küzdő énekesnő ugyanis viselkedése miatt nem kapott vízumot, ezért nem jelenhetett meg személyesen a rendezvényen. Így nem is vehette át az öt, méltán megérdemelt szobrot.


Britney Spears és Madonna színpadi csókja

Britney Spears és Madonna színpadi csókja

2003-ban az MTV Video Music Awards leglátványosabb, és legtöbbet vitatott jelenete az volt, amikor Madonna, Britney Spears és Christina Aguleira fehér esküvői ruhában váltottak hitvesi csókot. Természetesen egymással.

A politika közbeszól

Persze olykor a politika is közbeszól, így a 2003-as Oscar-gálán Michael Moore kavart hatalmas vihart. A Kóla, puska, sültkrumpli című dokumentumfilm rendezője háborúellenes beszédében szigorúan bírálta George Bush-t, s nyilatkozata olyannyira nem volt az eseményhez méltó, hogy a hangosítók egyszerűen lekeverték a köszönetnyilvánítást.


Fónay Jenő nem fogott kezet Gyurcsány Ferenccel

Fónay Jenő nem fogott kezet Gyurcsány Ferenccel

A magyaroknak sincs oka panaszra, ami a jutalmazásokat, és a köréjük csapott hajcihőt illeti.

A 2006-os állami kitüntetések díjátadója sem a csendes nyugalomban zajlott. Sólyom László és Gyurcsány Ferenc is elhagytak egy-egy kézfogást, és beszédüket is hangos füttyszó és beszólások kísérték.


A matematika nem az erősségünk

Az Arany Zsiráf 2001-es rendezvényén a rengeteg baki mellett Dopeman beszólásai, félrekonferálások, és téves eredményhirdetések tarkították az eseményt. A díjátadó legjobb együttesének a V-Tech-et hirdették ki, majd helyesbítettek United-re. A 7 tagú zsűri ugyanis elfelejtette, hogy előbbi három, utóbbi pedig 4 szavazatot kapott.

Fazekas Róbert és Annus Adrián

Fazekas Róbert és Annus Adrián

Magyarország talán legnagyobb sportbotránya Fazekas Róberthez, Annus Adriánhoz és Gyurkovics Ferenchez kapcsolhatók, akik doppingvétség miatt voltak kénytelenek nem sokkal az éremosztó után visszaadni athéni olimpiai érmüket.

Olvasóink írták

  • 1. bakke 2009. szeptember 17. 00:57
    „Ezt a szar cikket...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leműtötték a fej nélküli testet a kisfiúról

Sikeres szétválasztó műtétet hajtottak végre az afganisztáni Kunduzban azon az egészséges kisbabán,… Tovább olvasom