Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

13 éves fiával is szexelt a `világ legrosszabb anyja`

Egy ír anya évekig elhanyagolta és szexuálisan zaklatta hat gyermekét; 13 éves fiát arra kényszerítette, hogy közösüljön vele.
A 40 éves alkoholista nő gyermekei évekig úgy érezhették, Írország nyugati részén lévő otthonuk maga a pokol. A roscommoni nőt nem ok nélkül nevezi a helyi sajtó a világ legrosszabb anyjának. A bíróság előtt az asszony bűnösnek vallotta magát szexuális visszaélés elkövetésében és szándékos hanyagságban. Azt is bevallotta, hogy 13 éves fiát arra kényszerítette, hogy közösüljön vele.

Roscommon bírósága előtt tíz vádpontban bűnösnek mondták ki az anyát: két esetben vérfertőzést, két esetben szexuális zaklatást, hat esetben pedig hanyagságot és szándékosan rossz bánásmódot állapítottak meg. Az esetek 1998 és 2004 között történtek.

Miriam Reynolds bíró azt mondta a tárgyaláson, hogy a gyerekeket mindenki cserbenhagyta. „A gyerekek elveszítették minden reményüket, hogy valaha is normális életük lehessen. Mindezért elsősorban az a nő a hibás, aki az anyjuknak merte nevezni magát. A gyerekek saját magukat érzik bűnösnek, azt gondolják, hogy ők azok, akik valami rosszat tettek. Biztosítom őket, hogy ez nincs így." A bírónő hozzátette: „A gyermekekben tudatosítani kell, hogy ami velük történt, az bűn, amelyért az anyjuk a felelős. Az anyjukat pedig meg kell büntetni azokért a bűnökért, amiket elkövetett."

A bírónő felvetette, hogy a vérfertőzéssel törvényi szinten is foglalkozni kell, melynek előkészítésébe anyákat is be kell vonni.

Reynolds bírónő a legmagasabb kiszabható büntetést, hét év börtönt rótt ki a nőre (nemi erőszakért 18 hónaptól hét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki Írországban). Az asszony nem helyezhető feltételesen szabadlábra.

Nem vehették gondozásba a gyerekeket

A bíróságnak tudomására jutott, hogy 1996-ig szociális gondozók felügyelték a családot, ám 1996-ban megszüntették a felügyeletet.

2000-ben megpróbálták elvenni az anyától a gyerekeket, hogy állami gondozásba vehessék őket, jobboldali katolikus csoportok azonban kiálltak az anya mellett, és anyagilag is támogatták őt. Végül az ír legfelsőbb bíróság visszavonatta a gondoskodásba vételt és a gyerekeket továbbra is az anya gondjaira bízta.

A család ezután is Roscommonban élt, egy három hálószobás viskóban, amely piszkos volt, hideg és nyirkos, teli szeméttel, patkányok és egerek voltak mindenütt.  

Olvasóink írták

 • 7. Catherina 2009. január 24. 07:52
  „Nem kell messze menni ilyen ügyek miatt, elárulom, sajnos. Épp mostanában írtam egy levelet illetékes helyre ,-ennyire talán nem durva, de hasonló ügyben,- még válaszra se méltatták, nemhogy kivizsgálásra küldték volna!!!!”
 • 6. ideals 2009. január 23. 21:10
  „ÁLLAT! - ÉN AZON IS CSODÁLKOZOM, MIKOR A PEDOFIL HÁLÓZATOKBAN NŐK IS FELBUKKANNAK! - HÁT, EZEKET AZTÁN MINDENNEK LEHET NEVEZNI... - CSAK EMBERNEK, NŐNEK, ANYÁNAK NEM!
  ÉS MI A FRANCÉRT NEM LEHETETT ELVENNI A GYEREKEKET??? - AZÉRT A SZOCIÁLIS MUNKÁSOK IS ÖNKRITIKÁT GYAKOROLHATNÁNAK!
  BÁR ÓZD KÖRNYÉKÉN DOLGOZOTT SZOCIÁLIS MUNKÁS ÉVFOLYAMTÁRSAM! MEGÍGÉRTÉK NEKI, HA ELVESZI A GYEREKEKET, KIBELEZIK! - MERT UGYE KELLETT A CSALÁDI PÓTLÉK MEG A TÁMOGATÁSOK, AMIT A GYEREKEK UTÁN KAPTAK...”
 • 5. bomby 2009. január 23. 20:57
  „állat..”
 • 4. tricse 2009. január 23. 20:53
  „mi a francért nem lehetett ezt a szennyet meghagyni az ír sajtónak?”
 • 3. Judytka 2009. január 23. 20:40
  „Elmebeteg...”
 • 2. mir 2009. január 23. 19:57
  „Remélem hogy azok a nagy katolikusok magukba fordulnak egy kicsikét. MOndjuk megérdemelték volna hogy az ő kölykeikkel csinálták volna ugyanezt.”
 • 1. kackac 2009. január 23. 09:02
  „Kimennek a szocialis osztalyrol meglatogatni a ciganyt, hogy hogy megy a sora. Belep a tisztviselo a hazba, es majd hanyadt esik - vagy 12 gyermek ugralja korul.
  - Hat te cigany, ezt a sok gyereket mind te csinaltad?!
  - Hat, naccsagos tisztviselo uram, a naggyat en, az aprajat meg a naggya...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosra mondja a nyerő lottószámokat Sándor

Legalább 22 szelvény kell a Szirom Sándor-féle lottókombinációhoz, kitalálója nyugdíja azonban kevés… Tovább olvasom