Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

1200 főt bocsát el a Suzuki

- A vállalat hivatalos bejelentése szerint december 8-tól két műszakban termel tovább a Magyar Suzuki Zrt., az intézkedés miatt csütörtökön 1.179 fős létszámleépítést közöltek az üzemi tanáccsal, azonban péntekre az elbocsátottak tervezett számát 1.200 főre módosították - mondta el az MTI-nek a vállalat kommunikációs vezetője.
Ruska Viktória tájékoztatása szerint az intézkedésekre a rendelési mennyiségek drasztikus csökkenése miatt kerül sor, az elbocsátás gyártáshoz kapcsolódó irodai munkaköröket is érinti.

A Magyar Suzuki Zrt. lefelé módosította gyártási terveit, az idén a korábbi 300 ezer helyett csak 282 ezer autó készítésével számolnak, 2009-ben 210 ezer Suzuki gyártását tervezik.

Ruska Viktória újságíróknak elmondta: értékesítési gondjaikon segít, hogy a Splash jobbkormányos változatát Japánba szállítják, mert ezt a gyorsan népszerűvé vált típust egyelőre a szigetországban sem gyártják.

A Magyar Suzuki Zrt.-t a japán Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. Mára több mint másfél millió Magyarországon gyártott Suzuki gépkocsi fut a belföldi és az európai utakon. A gyáralapítás óta a cég több mint 280 milliárd forintos beruházást valósított meg az esztergomi gyárban.

Olvasóink írták

 • 7. tatira 2008. december 01. 14:36
  „Ha nem tetszik se tudunk mit tenni,ez nagyon szomorú,föként annak aki ilyenbe belekerül "könnyen elöfordulhat sajnos"de ez már sok!!”
 • 6. Judytka 2008. december 01. 10:14
  „Diákcsemege,a mezőgazdaság is nagy szarban van..
  Magornak van némi igaza.. Pl én nem emlékszem,hogy a munkanélkülésigégre szavaztam volna.
  Mindenesetre az ember addig nem veszi komolyan az ilyen elbocsátásokat,amíg van munkahelye,és a saját bőrén nem tapasztalja a kilátástalanságot.”
 • 5. Primax 2008. november 29. 18:43
  „"tatira"-nak :
  Nem fog tetszeni, amit most mondok.
  Jelenleg kapitalizmusban élünk, ahol - sajnos - előfordulnak válságok és tömeges elbocsátások.
  Az, hogy " mi lesz ennyi emberrel", kérdés lehetett volna a rendszerváltás előtt, amikoris - erőnek erejével - teljes volt a foglalkoztatottság.
  "Valami" biztosan lesz szegényekkel, akik meg nem tudnak majd elhelyezkedni, hát ők tényleg bajban lesznek....
  A mai világ már csak ilyen, megszavaztuk 1990-ben.”
 • 4. Magor 2008. november 29. 07:58
  „Akármennyirre is szörnyűn hangzik, leírom!
  A Suzukinál és a Foxconnál is az ott dolgozók több mint a fele szlovák. Talán elsősorban itt magyarországon őket kellene elbocsátani, és lám, meg is van oldva a probléma. Nehogy már mi fizessünk rá erre is. Szlovákia tartsa el a munkanélkülieit!”
 • 3. Diákcsemege 2008. november 28. 21:02
  „Ennyi embert kizárólag a mezőgazdaság tudna felszippantani, azonban a kérdés csak az, hogy még képes-e erre?”
 • 2. tatira 2008. november 28. 19:45
  „Dehát mi lesz ennyi emberrel?”
 • 1. Magor 2008. november 28. 19:04
  „Gratulálok Tisztelt Kisalföld!
  A minap írták, hogy a Nokia Komárom Kft. hosszabb leállása a dolgozók kérésére történt. Ma a híradóban szó volt a Suzuki leépítéséről, de ott megemlítették a Nokia 100%- os beszállítója a FIH Foxconn Hungary Kft. 1500 emberét érintő elbocsájtását.
  Kérdezem tisztelett: erről miért hallgatnak? Ilyenkor tényleg korrekt újságíróknak képzelik magukat?
  Ha a fent említett Foxconn nem kap megrendelést a Nokia- tól, akkor az utóbbi vajon van- e válságba? Ez persze költői kérdés volt.
  Előszőr a Nokia dolgozója voltam, késöbb a Foxconnál lettem alsóvezető. Biztosra mondhatom, hogy a Nokianál is nagy gonban lehetnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Savval vakított a féltékeny szerető,őt is vaksággal büntetik

Irán - Savat öntött egykori barátnőjének arcára féltékenységből egy iráni férfi. Az iszlám törvények… Tovább olvasom