Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Vica baba Győrben is barátok közt él

Akik ismerik és szeretik, egészen egyszerűen Vica babának becézik. Elég csak egyetlen pillantást vetni Bátyai Évára.

Akik ismerik és szeretik, egészen egyszerűen Vica babának becézik. Elég csak egyetlen pillantást vetni Bátyai Évára és a kedveskedő megszólítás azonnal érthető. Kétségkívül a hölgy gyönyörű, és ami ennél is fontosabb: tehetséges. A Barátok közt sorozatban Miraként ismerte meg egy ország, játszott Nyíregyházán és ebben az évadban szerződött a Győri Nemzeti Színház társulatához. Azonnal a mély vízbe dobták.  A Rongyláb című musicalben Rusty szerepét vette át, majd a Büszkeség és balítélet hamvas és állandóan kacagó Lydiáját alakítja.

Rövidesen az Anconai szerelmesek zenés komédiában Drusilla, a római lány szerepe vár rá. Rajong a macskájáért, szeret öltözködni, nemzetközi EU-szakértői tanulmányokat folytat, miközben Győrben sikerei vannak és igazi barátokra lelt.

– A Vica baba elnevezés rendben van, de miért becézik Protinak is?

– Ez egy régi história. A barátnőmmel szólítjuk így egymást egy sztori kapcsán. A szó egyébként a protagonista szóból ered, ami főszereplőt, vezéralakot, főembert jelent.

Amennyit  képernyőn volt, elég volt

– Színésznőként a Barátok közt című sorozatban tett szert országos ismertségre. Hogyan élte meg a hirtelen jött népszerűséget?

– Nagyon jó gyakorlat volt, de úgy érzem, a művészkarrierem építéséhez nem nagyon járult hozzá. Örülök, hogy belekóstolhattam ebbe a világba és megtapasztalhattam, hogyan mennek a dolgok a televíziós sorozatokban. Szerettem ott lenni, de az a négy hónap, amíg képernyőn voltam, éppen elég volt.

– A sorozaton kívül játszott Nyíregyházán is. Hogyan került a győri társulathoz?

– Nagyon jól éreztem magam az ottani színházban. Az idei évadra is kaptam volna szerződést, de négy barátom nem. Így ők több helyre jelentkeztek meghallgatásra. Az egyikük a győri felvételire nem tudott eljönni és én jöttem az ő időpontjában. Több rostán átmentem, közben nagyon megszerettem Győrt, a kollégákat. Sokat segítettek az eddigi munkámban, pozitívan álltak hozzám, amiért nagyon hálás vagyok. Nagyon drukkoltam, hogy a társulat tagja lehessek. Sikerült és most nagyon boldog vagyok. Imádom a várost, a barokk házak lenyűgöznek és az emberek is nagyon kedvesek. Szeretek itt lenni és semmi kedvem visszamenni a fővárosba.

– A helyi specialitások közül kóstolta már az ecetes halat?

– Sajnos még nem, de ha módom lesz rá, feltétlenül kipróbálom. Nagyon szeretem a halételeket. A halászlét, a töltött paprikát és a töltött káposztát mindennap meg tudnám enni. Szerencsére csak nagyon keveset kell mozognom, hogy megőrizzem az alakomat. Nagyon kedvelem a capoeira-aerobikot. Főzni sajnos még nem igazán tudok, most a sok munka mellett nem fér bele az életembe, de szeretnék megtanulni.

Klasszikus szépség

– Igazán különleges, hogy a színészpálya mellett nemzetközi tanulmányokat folytat egy főiskolán. Csak nem pályamódosításra készül?

– A tanulmányaim befejeztével EU-szakértői végzettségem lesz. Az sohasem árt, ha az ember több mindenhez ért és több lábon áll. Levelezőn végzem a tanulmányaimat, és nagyon izgulok a decemberi vizsgák miatt. Két darabban is játszom, és a harmadikat most próbáljuk. Remélem, hogy minden belefér majd az életembe.

– Akinek van szeme, azonnal láthatja, hogy ön egy klasszikus szépség. Zavarba jön, ha ezt a szemébe mondják?

– Valóban ezt szokták mondani. Nem jövök zavarba, és igazán jólesik. A munkámban  nem éreztem a külső adottságaim előnyét. Szeretem a külsőmet, de a pályámon, az eddigi szerepeimben nem tartottam fontosnak. Sajnos hátránya is lehet a szépségnek. Mert ha valaki szép, akkor gyakran az a vélekedés társulhat hozzá, hogy biztosan buta és tehetségtelen. Számomra a kisugárzás a legfontosabb. Ha az jó, akkor  teljesen mindegy, hogy kinek milyen szép a lába vagy az arca. Egyébként szerintem a nők jobban megfigyelik egymást, mint a férfiak a nőket. Mi mindig figyeljük egymást a szemünk sarkából.

A lustaság fél egészség

– Olvastam valahol, hogy az élete fő célja a lustaság legyőzése. A lustaság fél egészség?

– Hajlamos vagyok az ellustulásra.  Szeretek aludni, tenni-venni, kellemes dolgokkal törődni. Így néha kiszaladnak a dolgok a kezem közül és ezzel sok időt veszítek. Majd holnap – mondom gyakran, de van úgy, hogy már késő. Januárban, a Bak jegyében születtem és van egy Ikrek aszcendensem. Azt mondják, hogy ez egy furcsa, kettős személyiséget hordoz, ezért néha változó a hangulatom.

– Egyáltalán mernek a férfiak közeledni egy ilyen szép nőhöz?

– Tapasztalatból mondom, bizony mernek. Ezek a közeledések általában kedvesek és kellemesek. Ritkán fordul elő, hogy olyan a közeledés, hogy azt vissza kell utasítanom. Nem szeretem, ha valaki elsőre nem érti a nemet és esetleg csúnyábban kell visszautasítani.

– Rusty a Rongylábban, Lydia a Büszkeség és balítéletben és most Drusilla római lány szerepét próbálja az Anconai szerelmesekben. Hogy érzi magát a szerepekben?

– Rusty szerepét Csonka Tündétől vettem át, akit nagyon tisztelek, bár személyesen nem találkoztunk. Az utolsó előadást, ami vele ment, megnéztem és egész nyáron a videofelvételt tanulmányoztam. Nagyon szeretem ezt a szerepet. Lydia pedig egy aranyos, vihorászó, csacska bakfis a Büszkeség és balítéletben. Megküzdöttem a szereppel, mert nem vagyok egy állandóan nevetgélő lány és magánéleti problémák is nehezítették a főpróbahetet. Lydia kacarászásait nagyon nehéz volt megvalósítani. Csiszolódik, érik még ez a szerep. Törekszem arra, hogy tökéletesen megvalósítsam, amit a rendezőm kér.

A barátságok nagy próbája

– Újabb kapcsolat?


– Korai lenne erről beszélni. Azonban mégis van egy komoly kapcsolatom, Boldizsárral, aki egy hatalmas vörös kandúr. Menhelyről hoztuk a szüleimmel még kölyökkorában. Annyira ki volt éhezve, hogy csak nyelte és nem rágta az ételt. Most külön élünk, ami engem és őt is megvisel. Anyukám meséli, hogy mindennap vár engem. Nagyon szeretek vele aludni.

– Az örömre sok oka van a szerepei által is. Melyik az a tulajdonság, ami elszomorítja?

– Az irigység és ha valakit a háta mögött bántanak nagyon elszomorít. A Barátok közt utáni fél év megtanított ezek kezelésére. Elgondolkodó típus vagyok, és ezt gyakran összetévesztik a szomorúsággal. Ha boldog és kiegyensúlyozott vagyok, sem ér mindig fülig a szám. Nagyon fontosak számomra az értékes, tartalmas barátságok. Fontos az egymásra figyelés és az, hogyan mondunk véleményt egymásról. A barátságok nagy próbája, amikor külön utakon járunk és az újratalálkozáskor nem számít az eltelt idő. A legjobb barátnőm Mihályi Orsi, akivel kettőzve játszom majd Drusilla szerepét az Anconai szerelmesek című zenés komédiában. December közepén lesz a bemutató, és alig várom, hogy elénekelhessem a római lány gyönyörű belépőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega évtizedek Égi jelben

Az Omega együttes jövőre lesz negyvenöt éves: a márkanévből lassan legenda lesz. Az utóbbi két évben újra bejátszották a Kárpát-medencét, visszahódították Németországot, s megjelent tizenhatodik önálló albumuk. Az Égi jelet Benkő László zeneszerző, billentyűs fejtette föl olvasóinknak. 2006-ban ismét nagy éve volt az Omegának. Koncertkörutak és nyolc év kihagyás után megjelent a tizenhatodik album Égi jel címmel. Tovább olvasom