Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Színházba csábító musicaldalok

A csábítás megduplázva. Ez Szűcs Kinga musicaldalokból összeállított lemezének az üzenete.

A színésznőnek nem csupán sejtelmesen romantikus tekintete sugallja a borítón, hanem ki is mondja, azt szeretné, ha a dalok meghallgatása után a színházban is megnéznék az emberek a musicalt, amelyből származnak.

A színészektől elég sablonos megkérdezni, gondolnak-e a művészi örökkévalóságra. De mégiscsak helyénvaló, főleg, amikor a napi rivaldafény ragyogásán túl is fénylő lemezt adnak ki. Vajon azért kell a lemez, hogy többek legyenek? Szűcs Kingának, a Győri Nemzeti Színházban sok szerepet eljátszó színésznőnek, akinek most jelent meg Jó kis kor című korongja, sajátos válasza van a felvetésre:

– A színházban minden este másként játszhatunk. Minden este más és más a lelki-, a fizikai állapotunk. Ha rontunk, akkor is javíthatunk. Azt viszont tudomásul kell venni, egy lemez, bármilyen kedves is a szívnek, javíthatatlan. Ilyenformán nem biztos, hogy azt szeretném, csupán ebből emlékezzenek rám. Érdekes egyébként, nem ismerek olyan művészt, aki szeretné visszanézni vagy visszahallgatni magát. Mert ezt egyszerűen nem tudjuk fenntartás nélkül megtenni. Mindig jobbat szeretnénk. Ez a lemez egyszerűen a színházat kedvelő embereknek készült. Azoknak, akiket el lehet csábítani egy jó musicalre.


– Vagyis a dalok musicalekből lehetnek ismerősek. Semmi popos beütés?

– Nem akartam poplemezt csinálni. Azt szerettem volna, hogy ez egy színházi ember színházi lemeze legyen. Olyan dalokat válogattam össze, vagy harmincötöt elsőre, melyek fontosak nekem. Aztán a szeretteim és a zenei vezető, Kassai Róbert segítségével kiválasztottam belőle tizenegyet. Azt szoktam mondogatni, háromféle dal van a korongon. Azok, amiket énekeltem a pályámon, amiket most énekelek és amiket szeretnék még elénekelni.

– Akadnak színészlemezek a hazai piacon. Ezekből elég sok a musicallemez. Nem túl nagy a konkurencia?

– Mielőtt a dalokat kiválasztottuk, körülnéztem a piacon. Polyák Lilla, Szinetár Dóra lemezeit is meghallgattam, és olyan dalokat választottam, amelyek általában nincsenek a lemezeken. Könnyen ment, mert azok ráadásul az én kedvenceim is egyben. Így egyedi lett a kínálatom. Arról pedig, hogy mi a sok vagy kevés, van egy saját elméletem. Én mindig is szerettem jazzklasszikusokat énekelni. Ezek a dalok ugyanazok már hosszú évtizedek óta, mégis mások lesznek az előadótól. Mert az igazi életet az leheli beléjük újra meg újra.

– Győri barátait is megkérte egy kis közreműködésre. Mahó Andreának van már lemeze, de Nagy Balázsnak nincs. Visszaadja majd a kölcsönt?

– Nagy örömmel. Jó volt velük énekelni. Andreával a West Side Story nagy kórusából csináltunk egy duettet. Nagy Balázzsal és Egyházi Gézával pedig a Jézus Krisztus szupersztárból éneklünk el egy elég ritkán hallható dalt.

– Ez a lemez egy lemez, vagy az első a sorból a szándékai szerint?

– Nem szeretnék átmenni a popiparba. Szeretem azt is és nagyra tartom azokat, akik jól csinálják. Ám én színésznő vagyok. Sok prózai szerepet is játszottam, és remélem, fogok is. A lemezkészítés kiruccanás, és mint mondtam, színházi csábítás azoknak, akik kicsit is érzékenyek a jó zenékre. Budapesten a Magyar Színházban most volt az előbemutatója a Sweet Charity musicalnek, amelyben Nickie szerepét játszom. Aldonzát éneklem a La Mancha lovagjában, Az István, a királyban pedig Gizellát. Az Andersen mesejátékban is feladatom van, tehát nem unatkozom. És bár jövőre csak két darabban leszek látható és hallható Győrben, színházi elfoglaltságom bőven akad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell egy lázadó, legyen ő! - Interjú Póka Angélával

Az 1930-as évek világa elevenedik meg a blueselőadáson, amelyben együtt énekel Póka Angéla és Szabó… Tovább olvasom