Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Győri Péter és a pofonok

– Hányadik szezonját is kezdi a soproni Petőfi Színházban? – kérdeztük a népszerű színművésztől, Győri Pétertől, a társulat tavalyi Aranymaszk-díjasától.
– A régi időszakban tíz évig voltam a társulat tagja, majd szünet következett. Az idei lesz a tizenkettedik soproni évadom. Jó dolog a Petőfi Színházban szerepelni, nagyszerű a közönség – válaszolta Győri Péter. – Az új szezonban is szép feladatokat kaptam, szerepelek a Kakukkfészek című drámában és a Hamletben is számítanak rám. Nem szeretnék a dolgok elébe menni, de Rideg Sándor Indul a bakterház című vígjátékában is színpadra lépek, az ifjúsági bérletsorozat keretében pedig Tamási Áron Énekes madár című népi székely játékában.

Győri Péter
Győri Péter

– Számos filmszerep is fűződik az ön nevéhez, gondoljunk csak – többek között – az Egy éj az Aranybogárban, a Csicsóka és a moszkitók, Az öreg tekintetes, az Ábel az országban, A hét akasztott című filmekre, vagy épp a Kisváros vagy a Barátok közt című sorozatra. Várják újabb ilyen feladatok?

– Évente általában egy-két filmszerep még belefért az életembe, de tavaly már nemigen volt rá példa, folyamatosan dolgoztam a soproni színházban. Hozzáteszem, nem is baj, mert jó dolognak tartom, ha az ember rendesen „beássa" magát a színházi szerepeibe, pláne, ha remek figurákat kell megoldani. Szinkronra is szoktak hívni, főleg nyáron, de épp most mondtam az egyik szinkronstúdiónak, ne is hívjanak, mert nem lesz rá időm. Kiválónak tartom az itteni csapatot, szeretek itt dolgozni, most belevetem magam újra a színházi lét gyönyörűségeibe.


– Milyen rendezőkkel szeret dolgozni?

– Mindig mással. Jó a keménykezű rendező is, mert szerintem nem szerencsés, ha az ember – mondjuk így – csak magára van hagyatva. Néha viszont azt tartom üdvözítőnek, amikor az embert hagyják, hogy azt csinálja, amit elgondolt vagy amit szeretne. Például Huszti Péterrel nagyon jó volt együtt dolgozni: úgy tudott rendezni, hogy sosem mondta, „ezt akarom látni", hanem úgy „pofozgatott" bennünket kicsit erre, kicsit arra, s végül arra mentünk, amerre kellett, mégis a magunk elképzelése után. A Kakukkfészket Bujtor István rendezi. Az ő keze alatt még nem, de a Hamletet rendező Kerényi Imre keze alatt már dolgoztam, igaz, főiskolás koromban. Nagy élményem maradt, ő például keményebb kezű rendező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papay: tehetetlenségében döntött rosszul Natália

Jó fej ez a Pápay Guszti. Elképzelem, amint a házuk mögötti padon ülve illatos szivarra gyújt,… Tovább olvasom