Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Érdekességek a Harry Potterről

Ahogy a Star Wars szereplőiről, a Harry Potter hőseiről is készült legóváltozat, sőt...

– A Harry Potter és a félvér herceg első fejezete Magyarországon a hajléktalanok Fedél nélkül című lapjában jelent meg. Az írónő így segíti a bajbajutottakat: az ötödik könyv első fejezete Németországban látott hasonló módon napvilágot.

– A meseregény-sorozat és filmváltozata kiváltotta a Vatikán rosszallását: okkultizmust véltek felfedezni benne, mert a Harry Potterben mágusok és boszorkányok varázsolnak, démonok, fura lények tűnnek fel. A hatodik résszel már elégedett a katolikus egyház, mert világossá teszi a régi harcot jó és gonosz között, és megbélyegzi Voldemort harcát a halhatatlanságért – írta a L’Osservatore Romano című lap, amely a Vatikán hivatalos újságjának számít.

– A hatodik részben is Ralph Fiennes játssza Voldemortot, a sötét nagyúr 11 éves énjét a neves színész unokaöccse, Hero Fiennes-Tiffin kapta. Madonna lányát, Lourdest is castingolták a forgatás előtt.

– A szerző „tarol" az árveréseken: szavanként tízezer forintért kelt el a 800 szavas előzménynovella a Harry Potterhez, az utolsó részben kulcsszerepet játszó tündérmese, a Bogard bárd meséi egy kötetéért 1,95 millió fontot (588 millió forint) adtak. Árverésre bocsátja egykori székét is, amelyen gyakran üldögélt az első könyv megírása közben. A bevételt szegény országok nebulóinak adja, hogy iskolakönyveket vehessenek.

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2009. július 28. 21:08
    „J. K. Rowling, a Harry Potter regények szerzője minden idők legsikeresebb írója. A regény- és filmsorozattal, valamint az ezekhez kötődő tárgyakkal hetente hárommillió fontot, vagyis több mint kilencszázmillió forintot keres. Vagyonával 2003-ban még az angol királynőt is lekörözte.
    Becsült - saját - vagyona jelenleg kb. 1 milliárd dollár.
    Tehát cca. 190 milliárd forint....
    Nem semmi karrier.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ˝kicsik˝ mentik meg a világot

A héten mutatták be Magyarországon a mozik a Harry Potter és a félvér herceget. Gyerekek és… Tovább olvasom