Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Détár Enikő újra dorombolt

Mi a Macskák titka? Milyen pluszt jelent a médiajelenlét? Többek között ezekről is beszélgettünk a mindig energikus Détár Enikővel.

A színésznő több hónapos kihagyás után a győri vízi színpadon tért vissza a Szirtes Tamás által rendezett Macskák című musicalbe mint csábos Bombalurina.

– Főiskolás kora óta szerepel Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljében. Ennyi fellépés után egy színész vagy megunja a szerepét, vagy teljesen a szívéhez nő.

– Sosem untam meg a macskaszerepet. Több karaktert is alakítottam, és minden életszakaszomban máshogyan viszonyultam ezekhez. Fiatalon sokszor izgultam előadás előtt. A terhességeim után pedig azon kellett dolgoznom, hogy újra formába lendüljek. Az életem több mint felét a Macskákkal töltöttem, rendkívüli módon kötődöm hozzá.

– A londoni Macskákat 2002 májusában, a New York-it 2000-ben vették le a műsorról. Mi lehet a titok, amiért a musical Magyarországon még ma is ekkora sikert arat?

– A titkot én sem tudom felfedni, de úgy gondolom, hogy a siker a sokszínűségben érhető tetten. Ebben a musicalben a felnőttek és a gyerekek is találhatnak kedvükre való karaktereket. A dallamok hol dögösek, hol líraiak.


– A színpad mellett az RTL Klub Reflektor című műsorában is látható. Ez ad pluszt az életében?

– Ma Magyarországon az ismertséget a televíziós szereplés és nem a színházi főszerep hozza. Tudom, hogy engem inkább innen ismernek fel az emberek, de ez nem probléma, mert a műsorvezetés hét és fél éve stabilitást ad. Ezért nem kell elvállalnom megalázó szerepléseket. A Reflektor az életem része lett. Külön jó érzéssel tölt el, hogy mindezt harminckilenc évesen tanultam meg.

– Biztosan belelát a magyar fesztiváléletbe, mert a tavalyi Balaton Soundon ön is besegített férje vendéglátó-ipari vállalkozásába. A fiatalok a színház helyett szívesebben mennek fesztiválokra.

– Azt gondolom, hogy van átfedés a színházba járók és a fesztiválozók között. Nyáron nyilván a szabadtéri koncertekre és a zenés produkciókra fogékonyabb a közönség, de a színházlátogatók tábora sincs fogyóban.

– Hangszálproblémái miatt az év elején műtötték, ezért egy időre a Macskákkal is kénytelen volt felhagyni. A győri fellépéssel tér vissza a musicalbe. Hogyan viseli azt, hogy a közönség a visszatért hangját teszteli?


– Egy darabig jólesik a figyelem, de mostanra már rendkívül zavar, hogy ez központi téma lett. Tudom, hogy dolgoznom kell még a hangomért, de jól haladok a cél felé.

Olvasóink írták

 • 1. kovacsne24 2010. július 18. 17:30
  „Örülök, hogy lehetőségset kapok vélemény-nyilvánításra. mai téma nem tartozik szorosan egyik cikkhez sem, de szeretném észrevételemet kinyilvánítani,ill. közölni.
  Marcalvárosi buszvégállomáson, kb. 3 hónapja egyik éjszaka pozdorjává törték egyik üvegfalat, reklamáltuj magunkba, hogy már igazán megjavíthatnák, mert ezáltal zugos volt az ott várakozás. /bocs,jobb kifejezést nem tudok rá, mert hol az eső, vagy a szél, legutóbb meg a nagy meleg nem védett meg bennünket az időjárástól.
  kb. 2 hete új űveget kapott a megálló, igazat irok, 1 éjszaka az erőss emberek ugyanúgy szilánkká törték, ez véletlen?
  Ma vasárnap mentem szt.Lélrk templomba, az átjáróban éjszaka az erős emberkék kettéttépték,s az űárokba dobták a kis zöld szemetes-tartót.
  Mindezek után ezezk az emberkék csak ennyit érdemenének, hogy ejnye-ejnye..!!!!???
  tisztelettel Kovácsné24”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszakok tanúja volt

Július 11-én, 85 éves korában elhunyt Kállai Ferenc Kossuth-díjas, érdemes művész, a Nemzeti Színház… Tovább olvasom