Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Változások alatt és előtt a győri tornasport

A Rábalux-Bercsényi DSE tornászai a múlt héten tartották évértékelő összejövetelüket.
Németh Zsolt, a Bercsényi Szakközépiskola igazgatója köszöntője után Kollár András vezetőedző beszámolója következett.

Ő „az átalakulás kezdetének" jellemezte az elmúlt évet. Először a megvalósult változásokról beszélt, megemlítve a tornaszövetség által biztosított három főállású edzői státuszt, ami nagyot lendíthet az edzések hatékonyságán. Ezt követően az egyesületváltást említette a vezetőedző (a minősített versenyzők átlépnek a GYAC egyesületébe, mert így egyszerűbb a 2017-s EYOF versenyeire aspiráns győri sportolók támogatása), majd az ehhez kapcsolódó csarnoképítés megkezdéséről beszélt, ami alapján már biztos lesz új otthonuk a tornászoknak.

A hagyományhoz híven eredményes évet zártak a győri tornászok.
A hagyományhoz híven eredményes évet zártak a győri tornászok.


Újjáalakult a városi tornaszövetség Cserpes István vezetésével. Pár ígéret megvalósulása áttolódik a jövő évre, ilyen a versenyekre, edzőtáborokba való utazást megkönnyítő mikrobusz és az előkészítő csoport új helyszínének kialakítása is. Ezt követően az év bőséges eredménylistájának ismertetése következett, majd a kategóriák legjobbjait jutalmazták.

A legjobb gyerek kezdő tornász Szűcs Erik, haladó Dubraviczky Péter, kistornász Horváth Milán, serdülő Homlok Soma, kadett Mészáros Krisztofer, ifjúsági pedig Varga Csenger lett az eredmények alapján. A szakosztály legeredményesebb versenyzője Szabó Nándor, aki az Universiadén és a világbajnokságon képviselte a győri tornát, emellett számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiváló eredményt. A sikerek kovácsai Arnold Gergely, Halmosi Gellért, Fazekas Péter, Sörös János és Szűcs Róbert edzők voltak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Madridban az Uniqa-Euroleasing

Szerda este nyolc órakor a spanyol fővárosban, Honti Kata előző csapatának, a Rivas Ecopolis… Tovább olvasom