Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Válogatottak az emléktornán

Labdarúgás - A volt válogatott Illés Bélával és Halmai Gáborral felálló fővárosi Contact Sped csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Fehér Miklós nemzetközi teremlabdarúgó-emléktornát. Az emlékmeccsen a győri közéleti válogatott a zenészek csapatával mérkőzött.
Illésék sikere

Összesen harminckét csapat nevezett a péntek délutántól vasárnap estig tartó Fehér Miklós-emléktornára. A végső sikert a volt válogatottakkal, többek között Illés Bélával és Halmai Gáborral felálló Contact Sped csapata szerezte meg, miután a döntőben 2–2-es végeredményt követően büntetőkkel 3–2-re legyőzte a szintén budapesti CBF Bakó együttesét. A bronzmérkőzésen két győri gárda csapott össze egymással, s a kispályás műfajban nagyobb rutinnal rendelkező Euro-Mobil-Trans nyert a Győri ETO FC 1989-es születésű játékosokból álló korosztályos gárdája ellen.

Természetesen mint korábban mindig, ezúttal sem maradt el az emlékmérkőzés, melyen a győri közéleti válogatott a zenészekkel mérkőzött.

Balázs Pali próbálja szerelni a még mindig ördöngösen cselező Hajszán Gyulát. Fotó: Bertleff András


A zenészek voltak a jobbak

Előbbi együttesben többek között a Rába ETO aranycsapatának klasszis támadója, a jelenleg önkormányzati képviselő Hajszán Gyula, a volt világválogatott kézilabdás, Iváncsik Mihály mellett pályára lépett Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, Holló Sándor városi rendőrkapitány és Horváth Péter, a Révai-gimnázium igazgatója is. A másik oldalon az R-port együttes testvérpárja, Rakonczai Imre és Viktor, valamint Balázs Pali volt a legismertebb név.

Nagy küzdelemben a zenészek végül elhúzták ellenfelük nótáját, s 5–4-re nyertek.

Boros Lukács és Iváncsik Mihály együttes erővel tisztáz Várkonyi Attila elől. Fotó: Bertleff András

Az emlékezés hangjai

Hajszán Gyula: „Mint a család barátja természetesen nem volt kérdés, hogy itt a helyem a tornán. Kicsit Miki édesapját is képviselem, aki sajnos betegsége miatt nem tudott eljönni. A torna gólkirályának azonban küldött egy labdát, melyet a Benfica valamennyi játékosa aláírt."

Illés Béla: „Most már visszajárók vagyunk erre a tornára, melyen mindig előtörnek belőlünk a Mikivel kapcsolatos emlékek. Szomorú ez az alkalom, hogy ilyen apropóból kell összejönnünk, ugyanakkor a kezdeményezés mindenképpen dicséretes."

Iváncsik Mihály: „Szívesen vállaltam a játékot, mert én is ismertem Mikit. Tragédia, ami vele történt, évek múltán is felfoghatatlan. Bízom benne, hogy ez a torna, ez a hagyomány a jövőben is folytatódik."

Vincze Ottó: „Nagyon szép gesztus ez a rendezvény, de a legjobb az lenne, ha nem Mikire kellene emlékezni, hanem ő is itt játszana a többiek között."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a sÖrdögök

Kosárlabda - A soproniak a zárószakaszig tudták a lépést tartani a paksiakkal. Tovább olvasom