Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Úszás - Négy győri utazik a glasgow-i EB-re

A Magyar Úszó Szövetség elnöksége mai ülésén elfogadta az augusztusi Európa-bajnokságon induló válogatott névsorát.
A sportág történetében először komoly súllyal esett latba a sportolói bizottság véleménye, amelyet Gyurta Dániel elnökségi tag, valamint a Glasgow-ban címvédőként induló, világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid képviselt.
A Győri Úszó SE-t négyen képviselik: Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma, Balog Gábor és Lobanovszkij Maxim.

Gyurta és Verrasztó a bizottságban helyet kapott bajnoktársak véleményét tolmácsolva kifejtette, hogy a sportolók között korábban feleslegesen nagy feszültséget keltett, amikor különböző okokból rendszeresen helyet kaptak olyanok is egy-egy EB-re utazó csapatban, akik nem teljesítették a szövetség által meghirdetett szintidőket. (Eltérően a vb-től és az olimpiától, az EB-n nincs a kontinentális szövetség által központilag megállapított szint, az egyes országok saját hatáskörben állapíthatják meg a kiküldetéshez szükséges kritériumokat. Ez a magyar válogatott esetében egyfelől a budapesti vb-n döntős szereplés, a junior vb-érem és a junior EB egyéni arany volt, másfelől a szintidőt a budapesti vb egyes számaiban a nyolcadik legjobb európai úszó időeredménye határozta meg.)

Ennek megfelelően az Európa-bajnokságon 13+1 férfi úszó indulhat alanyi jogon – a junior világbajnok Holló Balázs nemrég megsérült, az ő indulásáról később születik döntés –, valamint kilenc női versenyző. További hét úszó váltóban szerepelhet majd, azaz 30 sportoló nevezését küldik el az európai szövetségnek.

Hogy az egyes versenyzők milyen számokban indulnak, azt Sós Csaba szövetségi kapitány később hozza nyilvánosságra.
A magyar csapat

Férfiak: Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs(?), Holoda Péter, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Sós Dániel, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid.

Nők: Burián Kata, Hosszú Katinka, Ilyés Laura Vanda, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn.

Váltótagok: Balog Gábor, Barócsai Petra, Grátz Benjámin, Horváth Dávid, Lobanovszkij Makszim, Pulai Bence, Sztankovics Anna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II foci - ETO bérletárusítás

A WKW-ETO FC Győr július 16-án, hétfőn kezdi meg a 2018/19-es NB II-es szezonra szóló bérletek… Tovább olvasom