Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Továbbra is erős csapat épül a Győri Audi ETO-nál - nyilatkozatok

Négy lejáró játékos-szerződés meghosszabbításával folytatódott a BL döntős kézilabdacsapat jövő évi stabil alapjainak lerakása.
A norvég Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen, a brazil Eduarda Amorim, valamint Orbán Adrienn már aláírta újabb szerződését az ETO-val, így az idei csapat kétharmada már biztosan változatlan marad a 2013/2014-es szezonra.

Intenzív tárgyalási időszakot él az Audi ETO idén januárban, hiszen a játékoskeret felének a jelen szezonnal lejár a szerződése. A Klub hosszú távú stratégiai építkezést folytat, ezért minden játékosát szeretné megtartani. A tárgyalások jelen státuszában az olimpiai, világ- és Európa bajnok, valamint BL győztes norvég beálló Heidi Löke további 2 évre írta alá szerződését, a hasonló de többszörös címekkel büszkélkedő kapus Katrine Lunde Haraldsen 2+1 évre szerződött. Az ETO sikeres tárgyalásokat folytatott a brazil átlövő klasszis Eduarda Amorimmal is, aki szintén 2+1 évet tervez még Győrben, illetve a saját nevelésű, balkezes szélső Orbán Adrienn is a csapatnál marad 2+1 évre.

„Fontos feladat előtt álltunk az idei év kezdetén, hiszen nyolc játékosunkkal kellett megkezdenünk az egyeztetéseket a további együttműködésünkről. Mindez nemcsak azért kulcsfontosságú, mert gyakorlatilag a csapat feléről van szó, hanem azért is, mert mindannyian fantasztikus csapattaggá érlelődtek az ETO-ban. A négy kiváló játékos szerződés hosszabbításával tehát féltávnál járunk a tárgyalásokban, a teljes csapat kialakításáig még sok munka áll előttünk, de nagy örömünkre szolgál, hogy a mind emberi, mind sportemberi minőségben kiemelkedő régi-új csapattagokkal sikerült megállapodnunk" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Az Audi ETO-ban a világ egyik legjobb csapatát találtam meg. A szerződéshosszabbításom egyik legfőbb oka az, hogy ez a klub minden tekintetben professzionális: a csapattagok, az edzők, a felkészülés körülményei, a klubvezetés a világon egyedülálló színvonalú. Döntésemet viszont az is befolyásolta, hogy kisfiam beiskolázására is sikerült optimális megoldást találnunk: Alexander szeptemberben megkezdi az első osztályt az Audi nemzetközi iskolában, és mellette hetente háromszor egy anyanyelvi tanárral a norvég írás-olvasást is meg tudja tanulni" – indokolta döntését Heidi Löke.

„Az én legfőbb motivációm a szerződéshosszabbításban az volt, hogy véleményem szerint az ETO a világ legjobb klubja. Összességében itt tudok együtt dolgozni a legjobb csapattal, és az új edzőnk stílusával, gondolkodásmódjával is könnyen azonosulni tudok. Mindezek miatt nagyon jól érzem magam Győrött" – mondta el a világklasszis kapus Katrine Lunde Haraldsen.

Eduarda Amorim számára a kitűzött cél a legfontosabb: „Úgy érzem, eddig most vagyunk a legközelebb a legfőbb célunk eléréséhez, a BL győzelemhez. Mivel nekem ez nagy álmom, nagyon fontos számomra, hogy abban a csapatban játszhatok, amely ilyen esélyekkel indul a címért. Ezen kívül fantasztikus a csapatunk, nagyon szeretem a klubot, a várost, az itteni embereket, ez mind számított a szerződésem meghosszabbításában."

Orbán Adrienn kiemelte: „Számomra óriási dolog, hogy a saját szülővárosomban, a nevelőklubomnál tudok játszani. Hatalmas megtiszteltetés, hogy otthon lehetek a világ egyik legjobb csapatának a tagja!"

Olvasóink írták

 • 5. BudaiKr 2013. január 13. 19:24
  „4. bzozo174 2013.01.13. 13:55
  3. handy01 2013.01.12. 14:08

  nóbodyk fáj a igasság?”
 • 4. bzozo174 2013. január 13. 13:55
  „Én oda sem engedném mert már ott is több az értelem mint ami neki van!És még nagyra tartja magát!És még oktatni is próbál mint gödörből a juk vagy lyuk!!”
 • 3. handy01 2013. január 12. 14:08
  „Te is mehetnél már valahová,én az alsó tagozat 3.osztályát javaslom,ugyanis fröcsögni már tudsz de helyesen írni azt még nem.”
 • 2. BudaiKr 2013. január 12. 09:27
  „ne töröggy sehova rendbe lessz a dolog. misi menni fog.”
 • 1. pedi 2013. január 11. 17:15
  „Leki,Misi,Joka ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra visszatér a legeredményesebb finn síugró

Másodszorra is visszatér Janne Ahonen, minden idők egyik legeredményesebb finn síugrója. Tovább olvasom