Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Teke - Arannyal felérő ezüst a vb-n - videó

A nemzeti csapatban két győri tekés, ifj. Brancsek János és ifj. Horváth Péter is kiválóan gurított.
Nagyszerűen szerepeltek a magyar fiatalok a csehországi korosztályos Világkupán és világbajnokságon. A nemzeti csapatban két győri tekés, ifj. Brancsek János és ifj. Horváth Péter is kiválóan gurított.

Ahogy arról beszámoltunk, éremmel kezdte és éremmel fejezte be szereplését ifj. Brancsek János a csehországi korosztályos Világkupán és világbajnokságon. A Győr-Szol versenyzője összesen négy medált szerzett.

Ifj. Brancsek kezdésként a brnói U18-as Világkupán Tóth Katalinnal az oldalán a vegyes párosban lett aranyérmes. A folytatásban, a másnap ugyanazon a helyszínen kezdődő U23-as világbajnokságon csapatban a mieink – a két győrivel a soraikban – a nagyon jó napot kifogó szerb csapat mögött másodikok lettek. A magyar csapat 30 fával gurított többet, mint a nyolc éve fennálló világcsúcs – a szerbek pedig 151(!) fával voltak jobbak a rekordnál.

Egyéniben ifj. Brancsek János mindössze 10 fával lemaradva a világbajnoktól bronzérmes helyen zárt, s összetettben is a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát.

Ifj. Horváth Péter (balra) és ifj. Brancsek János a csapatban szerzett világbajnoki ezüstéremmel.
Ifj. Horváth Péter (balra) és ifj. Brancsek János a csapatban szerzett világbajnoki ezüstéremmel.


„Azt gondolom, nem lehetek elégedetlen – mondta ezt már idehaza a győri klub egyik legnagyobb ígérete, ifj. Brancsek János. – A Világkupán egyéniben bár a második helyen jutottam a selejtezőből a döntőbe, csak hatodik lettem. Vegyes párosban viszont nagyon jól ment, sikerült aranyérmet szereznünk. Párosban Horváth Péterrel sajnos a legnehezebb ágra kerültünk, az osztrákoktól kikaptunk és kiestünk a második körben. Érmes reményekkel vágtunk neki a csapatversenynek a vb-n, persze tudtuk, hogy a szerbek és a németek is nagyon erősek. Utóbbiak szerencsére »elszálltak«, előbbiekkel két kör után szoros volt az állás, mindössze tizenhárom fa volt a különbség javukra. A harmadik szerbnek azonban nagyon elsült a keze, hatszázkilencvenhetet gurított, ami a felnőttek közt is kimagasló eredmény. Másodikak lettünk, de ez az ezüstérem számunkra felért egy arannyal. Egyéniben nagyon jól, talán túl erősen kezdtem. Sajnos a második hatvan dobás már nem sikerült annyira jól, s végül harmadik lettem, amivel összetettben is bronzérmet szereztem. Az ifjúsági összetett világcsúcsot huszonhét fával dobtam túl, de a két szerb jobb volt nálam. Ami még fontos, az összetett U18-as világcsúcsot negyvenkilenc fával sikerült megdöntenem."Jól szerepelt a másik győri versenyző, ifj. Horváth Péter is. Ő tagja volt a világcsúcseredménnyel ezüstérmet szerzett fiúcsapatnak, egyéniben pedig bejutott a 24-es fináléba, ahol végül a 17. helyen végzett.

„A csapatban én voltam a legfiatalabb, s az ezüstérem valóban nem rossz eredmény, de sajnálom, hogy pont a csúcsformában lévő szerbeket fogtuk ki. Fantasztikus volt a hangulat a vb-n, nekünk is sokat számít, ha drukkolnak. A szurkoló a hetedik-nyolcadik ember a csapatban" – mondta a fiatal játékos, aki győri társával még legalább két évig gyarapíthatja korosztályos sikereinek számát. Cél persze minél előbb odakerülni a felnőttválogatottak közé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi megyei sportműsor sok focival

Tovább olvasom