Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Születésnapra Európa-bajnoki cím

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (19.)
– Hétéves koromban kezdtem el a kyokushin karate edzéseket az országosan jó hírű Kapuvári Lakótelepi SE színeiben – emlékezik a kezdetekre Molnár Imre. – Az akkori klubvezető, egyben alapító Sensei Csitei Béla volt. Nagyon örülök, hogy az ő kezei alatt is karatézhattam. Már az első edzéseken azonnal megfogott a karaténak, a klubnak a varázsa. Inspiráló volt látni az akkori élversenyzőket, mint Németh Gábor, Pantelics Péter, dr. Szalai László, Szalainé Zsemlye Mónika, Pappné Kovács Edit, akik napjainkban már a klub irányítását végzik.

Molnár Imre
Molnár Imre

Az első versenyén megkapta a legharcosabb karatésnak járó különdíjat. A kezdeti időszaknak méltó zárása volt 1999-ben Miskolcon a shotokan utánpótlás Világkupa. A nemzetközil full-contact Grand Prix-n 2005-ben Budapesten első helyet szerzett, mint ahogy a szegedi magyar bajnokságon is, így meghívást kapott az utánpótlás-válogatottba.

Egy évvel később Budapesten az Európa-bajnokságon a későbbi bajnoktól hosszabbítás után szenvedett vereséget a legjobb 16 között.
– A felkészítésünket ekkor már Németh Gábor irányította, aki nagyon keményen fogott minket. Az első években öt-hat, majd később kilenc-tizenkét edzésünk volt hetente. A kemény munkának végül meglett az eredménye, ami megmutatkozott az egyéni helyezésekben is, valamint 2008-ban országosan a legeredményesebb klub is lettünk.

A pályafutása csúcsát 2007. április 20-án érte el, amikor a litván fővárosban, Vilniusban a tizennyolcadik születésnapján Európa-bajnoki címet szerzett.

– Az EB után egy évvel bemutatkozhattam a felnőttek között is, ahol az első év sem telt el sikerek nélkül. Első felnőttversenyem a Hungarian Open volt Szolnokon, ahol sikerült összetalálkozni a világklasszis orosz Victor Karasyukkal. Sikerült úgy helytállnom, hogy végül csak hosszabbításban győzött le technikai K. O.-val.
Ezután már a felnőttek közötti nemzetközi versenyek következtek, ahol a legjelentősebb eredmény a franciaországi Lille-ben rendezett nyílt bajnokságon elért első hely, 2009 tavaszán pedig megnyerte a Knock-Down magyar bajnokságot.
– Boldog voltam, hogy Budapesten, a Papp László Arénában címeres ruhában küzdhettem a világ legjobbjai ellen. Sajnos a jó eredményt meggátolta egy komoly sérülés. A felkészülésben sokat segített, hogy Himodon Garab Gergely személyében sikerült követőre találnom, aki kora reggel fél hatkor, akár mínusz tíz fokban is lefutotta velem a szokásos nyolc kilométert. Ő mára szintén sikeres versenyző. Szerencsére élvezhetjük az önkormányzat támogatását is, akik az iskola tornatermét is a rendelkezésünkre bocsátották.

A helyi képviselő-testület határozata alapján tavaly elismerésül megkapta a Himod ifjú tehetsége díjat. Napjainkban azonban a versenyzés kicsit háttérbe szorult, mivel most elsősorban a tanulmányaira koncentrál a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem erdőmérnöki karán.

– A céljaim közt szerepel a versenyzés folytatása, de közben már szeretnék bekapcsolódni a fiatalok oktatásába is. Sokat kaptam a sporttól, például egy kis faluból indulva is bejártam Európát. Fiatalon megtapasztaltam, hogy a sok munkának van eredménye, azt gondolom, hogy ez az, amit érdemes továbbadni az utódoknak.

Olvasóink írták

  • 1. Aleks 2012. május 02. 07:52
    „Sok ilyen fiatal kellene!!!!!!! Ő (ők) a követendő példa!!!! Gratulálok!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három bíró szinte minden pályán

Március elején hetvenegy frissen vizsgázott játékvezető kezdte meg működését az alacsonyabb osztályú… Tovább olvasom