Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szentes Lázár hazatért Győrbe

Szentes Lázár szakmai igazgatóként nem csupán a felnőttfutballért, az utánpótlásért is felelős lesz Gyirmóton. Nem ő fog úgymond „meccselni" a kispadon.
Ahogy arról beszámoltunk, szombaton három évre Szentes Lázárt nevezte ki szakmai igazgatónak az élvonalról lemaradó Gyirmót FC Győr vezetősége. Az ETO egykori kiváló csatára mintegy ötven napja még a Haladás vezetőedzője volt.

– Nem sokáig maradt futball nélkül, váratlanul érte a gyirmóti felkérés vagy jobb lett volna a szombathelyi távozást kicsit kipihenni? – kérdeztük az újdonsült szakmai igazgatót.

– Nem kellett semmit sem kipihennem. Nyilván egy Jürgen Klopp mondhatja, hogy pihen fél évet a Dortmund után, ezen a szinten ez a váltás nem igényel pihenést. A futball a foglalkozásom, ezt tanultam, csináltam játékosként és edzőként évtizedek óta. Ennek természetes velejárója, hogy ha az egyik ajtó becsukódik, akkor egy másik kinyílik. Persze az, hogy mikor, nem mindegy.

– Mi a véleménye arról, hogy végül bennmaradt az élvonalban a Haladás, viszont az ETO csak az NB III-ban folytathatja?

– Ahogyan átadtam a szombathelyi csapatot, számomra egyértelmű volt, hogy bent képes maradni. Az ETO az ismert körülmények miatt, s nem azért lett NB III-as, mert a pályán rosszul teljesített. A klub, a csapat nagy tragédiája, ami történt, de győriként és volt ETO-játékosként én is nehezen élem ezt meg.

Szentes Lázár a megújuló gyirmóti stadionban élvonalbeli csapatot szeretne építeni. Fotó: Bertleff András
Szentes Lázár a megújuló gyirmóti stadionban élvonalbeli csapatot szeretne építeni. Fotó: Bertleff András


– Talán már nem titok, úgy tudjuk, a zöld-fehéreknél edzőként az ön neve is szóba került.

– Valóban, de hogy most miért Gyirmóton és nem ott dolgozom, nem engem kell megkérdezni.

– Milyennek látta kívülről a gyirmóti csapatot és milyen lesz a keze alatt az együttes?

– Egy ambiciózus, szakmailag és infrastrukturálisan is fejlődő klubról van szó. Figyelemmel kísértem, kik játszottak a csapatban, kik voltak az edzők, s tisztában voltam a célokkal. Tudom, hogy mindig csak hajszálon múlt a nagy siker. Hazatértem Győrbe, s most én kaptam meg a lehetőséget, hogy összefogjam ennek a klubnak a szakmai irányítását, s vannak elképzeléseim, látom, mit kell tennem, hogy a csapat végre felkerüljön az NB I-be.

– A szó jó értelmében makacs emberek a gyirmóti klubot irányító Horváth testvérek, de köztudott, hogy ön sem nagyon enged az elképzeléseiből. Nem okoz majd ez gondot?

– Engem ők választottak. Ha nem lennénk azonos hullámhosszon, nyilván mást hívnak. A pályákon eltöltött hosszú évek megmutatták számomra, hol vannak a korlátaim. Alkalmazottja vagyok egy olyan klubnak, melynek a tulajdonosai azért szerződtettek, hogy elérjek egy célt. Ehhez eszközöket biztosítanak, nekem pedig a tudásom legjavát kell adnom, hogy ezt a célt elérjük.

– Ami nem más, mint az élvonalbeli feljutás?

– Igen, az azonnali feljutás.

– Szakmai igazgatóként ön irányít majd a kispadon?

– Dehogy. Ez csak idehaza divat. Külföldön szigorúan elválik egymástól a két pozíció. A magyar focinak sok problémája van, az egyik az, hogy még profi szinten sincs mindenhol különválasztva a tulajdonosi kör, a menedzsment, a szakmai igazgató és az edzők. Pedig nagyon hatékony tud lenni, ha ennek a körnek minden résztvevője a saját munkáját végzi jól.

– Milyen stábbal, kerettel vágnak neki a szezonnak? Hallani Bene Ferenc, Prukner László, s volt ETO-játékosok érkezéséről is.

– Addig minden csak spekuláció, amíg a klubvezetés hivatalos bejelentést nem tesz. Jelen pillanatban az érdekeink azt kívánják, hogy még a jelöltek nevét se hozzuk nyilvánosságra. Természetesen ha lesz megállapodás, azt azonnal megosztjuk a közvéleménnyel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női labdarúgás - Nem játszhatnak osztályozót a győriek

Mivel a Győri ETO FC-nek nincs érvényes élvonalbeli licence, a csapat nem játszhat osztályozót a… Tovább olvasom