Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Stark: az első meccs előtt ajánlották a pénzt

A Győri ETO FC Honvéd elleni elbukott kupadöntőjével kapcsolatos is felmerült a bundagyanú írás. A fővárosiak állítólag 20 millió forintért eladták volna a finálét.
A tavalyi Magyar Kupa-döntő bundagyanús, állítólag a fővárosiak felajánlották, hogy 20 millió forintért átengedik a kupagyőzelmet az ETO-nak. A győriek nem mentek bele az ügyletbe, de az elveszített finálé után Győrben Bajzát Péter, Böőr Zoltán és Stark Péter is kegyvesztett lett.
A szurkolók főleg Stark Péter menesztésén lepődtek meg. Ugyan a győri vezetők egyszer sem említették, hogy Starknak az elbukott kupafinálé miatt kellett búcsút intenie, a hátvéd a távozással mégis gyanúba keveredett.

„Természetesen hallottam, hogy mi történt, s bevallom, örülök annak, hogy szép lassan tisztázódik minden – mondta el érdeklődésünkre Stark Péter, akit Pécsen értünk utol. – Én mindig is állítottam, hogy nem voltam részese az ügynek. Sőt, az egészet csak utólag, a vezetőktől tudtam meg, még a saját játékostársaim sem mondták el, hogy megkeresték őket. Hogy miért nem tudtam róla? Mert játékosberkekben szinte mindenki ismer, tudják, hogy milyen vagyok – tette hozzá a futballista. – Eleve elítélem az ilyen dolgokat, az ETO-val kapcsolatban – ahol huszonkét évet futballoztam – pedig nálam fel sem merülhetett a bundázás lehetősége. Nem is tudom, mit kezdtem volna azzal, aki ilyen ajánlattal jön oda hozzám."

Stark úgy tudja, nemcsak a kispesti visszavágó előtt keresték meg a győri klubot.

„Már a kupadöntő első mérkőzése előtt kiderült, hogy a fővárosból el akarják adni a meccseket. Örültem is neki, hogy Tarsoly Csaba, az ETO elnöke azt mondta, szó se lehet erről, inkább ugyanekkora összeggel, vagyis húszmillió forinttal megemeli a prémiumot. Magamban úgy nyugtáztam, mennyire korrekt hozzáállás volt ez részéről."

A kupadöntőt ennek ellenére elbukta az ETO, s hogy mégis bundázott-e valaki, azt Stark ma sem tudja.

„Nem elképzelhetetlen, de nem tudom ezt a volt társaimról elhinni, ráadásul ott voltam, játszottam a meccseken, és nem vettem észre semmi gyanúsat."

Az üggyel kapcsolatban kerestük Böőr Zoltánt és Józsi Györgyöt is – állítólag e két futballistát keresték meg a fővárosból és ők jelezték ezt a győri vezetőknek –, előbbi azonban nem akart nyilatkozni, amíg le nem zárul a vizsgálat, utóbbit pedig nem értük el telefonon.

Szerettük volna megtudni többek között, hogy ki vagy kik keresték meg a győrieket a 20 millió forintos ajánlattal, illetve azzal, hogy a „befektetett" pénzt miként nyerhetik vissza a Tippmixen. A kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk válaszokat.

Olvasóink írták

 • 14. lackojr 2010. március 07. 10:40
  „Reális-sal egyetértek!Példát kell statuálni!Mindegy melyik játékos(ok) a hunyó,a klubokat visszasorolni 2 osztályt!!!”
 • 13. Imcsi 2010. február 22. 19:57
  „2. IV.Béla által felvetett ellentmondás nekem is feltűnt!
  Aztán, a papíron gyengébb csapat ajánlja fel, hogy pénzért hajlandó elveszteni a meccset? Inkább fordítva lenne életszerű, bár mindig érhetnek meglepetések!”
 • 12. Apafi 2010. február 22. 12:18
  „kilonka!!
  Azt a csodás passzot bizony a Böőr Zolitól kapta......Attól a Böőr Zolitól akit képességei ellenére a visszavágón le kellett cserélni, mert még véletlenül sem ment az ellenfél kapuja felé...csakúgy, mint Bajzi barátunk..Én nem gyanúsítok senkit, de a Copának több kapura lövése volt,(1...) mint "ennek a két sztárnak" összesen...Bár a hazai meccsen a Böőr egyszer kapura lőtt.6 éves korom óta(1981) meccsre járok, de ilyen "nemakarást" még nem nagyon láttam! Szar focit igen, de ilyet nem! És ezt mi, SZURKOLÓK szívjuk meg, nekünk fáj a szívünk az ilyen dolgok után, nem a "hol itt-hol ott játszó játékosoknak...”
 • 11. kilonka 2010. február 22. 11:54
  „Az első meccsen az a szerencsétlen elesett, de vajon kitől kapta azt a csodás labdát, szarrá volt áztatva a pálya, és elcsószott. A lelke majd kiszakadt a sírástól úgy ki volt bukva. A csapattársai, a "csapat" nem tett semmit, hogy helyrehozzák a hibát. A mai napig is elkisér az eset és nem nyugodott meg a lelkem, és úgy néz ki nem is fog. Emberek, gyerekek a "csapat" hát mi ez, miért kell mindent tönkre tenni, miért kell a bizalmat eljátszani, még a rossz gondolatok látszatát is fenntartani. A fene egye meg miért kell az őszinte örömöt elvenni tőlünk, hát már bennetek sem lehet megbízni? Le van szarva az a sok pénéhes vezető, panamázó "nagy valakik, Ti csak játszatok, úgy ahogy az a szívetekben van, és akkor elmehetnek a fenébe a spekulálók!!! Hinni szeretnék, hogy van még olyan hely ebben az országban ami tiszta, mert már semmink sem marad.....”
 • 10. gyugyu1 2010. február 22. 09:57
  „Ezt a "nagyszerű" csapatot és tualajdonosait támogatja az önkormányzat 200 millás visszanemtéritendő "kölcsönökkel a városlakók pénzéből !! Ezért az egy klubbért tették tönkre a városunk többi nagymultú egyesületét !!! Minden támogatást az eto-nak adtak a többi eggyesületet meg tudatosan elsorvasztották,tönkretették // MÁVDAC , DÓZSA, ElEKTROMOS /. Még szerencse,hogy a Gyirmót tulajdonosai ilyen kitartóak és "tökösek" mert , ők is a " szatyorcsabi " nagy "családjában találhatnák magukat ! És jellemzően a magyarfoci /????/ vezetésében kapott szerepet !!”
 • 9. Primax 2010. február 21. 22:24
  „,,Már a kupadöntő első mérkőzése előtt kiderült, hogy a fővárosból el akarják adni a meccseket. Örültem is neki, hogy Tarsoly Csaba, az ETO elnöke azt mondta, szó se lehet erről, inkább ugyanekkora összeggel, vagyis húszmillió forinttal megemeli a prémiumot. Magamban úgy nyugtáztam, mennyire korrekt hozzáállás volt ez részéről."
  Korrekt.
  a) Egy klubelnök tudomást szerez arról, hogy "meg akarják venni" őket.
  b) Nem tesz semmit ( feljelentés, jelzés az MLSZ felé, stb...), hanem feldob 20 millát, mert van neki.
  c) Ennek ellenére/ezzel együtt a csapat bebukja a meccset, erre kirugdalnak pár játékost.
  Korrekt...
  Nem szabad csodálkozni a mai magyar labdarúgás színvonalán.”
 • 8. Reális 2010. február 21. 18:41
  „Honvéd,eto, mindegyiket visszasorolni legalább 2 osztállyal!”
 • 7. zag 2010. február 21. 16:41
  „Gyakorlatilag nem értem!F...ság az egész történet.20 millió az sok pénz,de a 4,65 még több.Lehet,hogy a srácok többet kerestek vele,mint az UEFA kupában kerestek volna.Meló semmi,pénz dögivel.Mi ezzel a baj?Mindenki erről álmodik!”
 • 6. Apafi 2010. február 21. 11:33
  „Én nem tudom, ki lehetett benne a dologban, de hogy nem volt tiszta a döntő két meccse, az tuti!!!!Sajnos mindkét meccset a helyszínen láttam, s úgy nem lehet "rossz napja" egy csapatnak, ahogy akkor nekünk volt...kétszer is..Vagy van még egy megoldás: A Honvéd az egész tavaszi szezont elbundázta, szándékosan nagyon rosszul játszva, hogy megtévessze a lelendő döntőbeli ellenfelét..mert Ők csak a kupára gyúrtak...
  Ja, hogy ennek mennyi a valószínűsége??Hát igen...”
 • 5. lacim6 2010. február 20. 22:03
  „"A fővárosiak állítólag 20 millió forintért eladták volna a finálét":D. Elég viccesen hangzik sztm inkább fordítva lehetett volna.”
 • 4. lali84 2010. február 20. 20:25
  „és ezek után még járjál ki meccsre....szurkolj ...
  gusztustalan az egész...
  igaz ha már focizni nem tudunk..”
 • 3. nasi12 2010. február 20. 20:18
  „Na a lényeg kiderült!
  Kár, hogy a kézilabdát nem piszkálják meg egy kicsit az érdekeltek.
  Győr város szurkolói még mindíg várják a magyarázatot, a hazai 6 gólos előnyt Fehérváron elszórakozott EHF kupadöntő miatt, ha a Ferencvárosnak és Németh Andrásnak leadott bajnokságról nem is akarunk már beszélni.
  -aj-jaj-jaj-”
 • 2. IV.Béla 2010. február 20. 19:50
  „Hajjaj, ezt az ellentmondást jó lenne tisztázni:
  "az egészet csak utólag, a vezetőktől tudtam meg, még a saját játékostársaim sem mondták el, hogy megkeresték őket", illetve
  "már a kupadöntő első mérkőzése előtt kiderült, hogy a fővárosból el akarják adni a meccseket."”
 • 1. panka2 2010. február 20. 19:48
  „Nem! Ez nem lehet igaz! Ha valójában történt csalás az a sporttba vetett hitem megtépázása! Imádom az Etot! Évek óta meccsre járok. )lassan 30 éve)A kupa döntőn is ott voltam. Sírtam, hogy nem sikerült. Csak remélni tudom, hogy a vereséghez nem társul még nagyobb fájdalom. Fájdalom, hogy ezek után tudjak-e hinni a foci örömében, a játék tisztaságában. Fájadalom a tudat, hogy hiába szurkolok nem a sport eszmeisége fog győzni. Jó, azt régóta tudjuk a foci is üzlet. De DE DE ki gondol a szurkolókra? Akik nem csak a pénzüket, hanem a szívüket adják. Reménykedem, hogy a színfalak mögött nem az zajlott ami sejthető. Mert akkor, gyászos jövő elé nézünk. Nem szeretném ha el vennék egyik legszentebb örömöm, amikor kimegyek a stadionba és nyerünk. De így vajon mit nyerünk? Tán azt amit mindig le kell hogy nyeljünk? Na ettől nem szeretnék jól lakni...
  etos panka”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: teljes a keret

Labdarúgás - A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján a Győri ETO FC fél plusz három évre… Tovább olvasom