Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Sördögök: elégedettség hiányérzettel

Négy győzelemmel és négy vereséggel áll az év végén az NB I-es férfibajnokság újonca.

Négy győzelemmel és négy vereséggel áll az év végén az NB I-es férfibajnokság A csoportjának újonca, a Soproni sÖrdögök csapata. Az együttes a középmezőnyben tanyázva várja az új esztendőt. Az új és újonc gárdától ez nem rossz eredmény.

– Ha a bajnokság előtt valaki azt mondja önnek, hogy év végén ötvenszázalékos győzelem-vereség mutatóval állnak, elfogadta volna? – kérdeztük a sÖrdögök szakvezetőjét, Sterbenz Lászlót.

– Nehéz kérdés. A bajnokság elején nem tudtam, igazán mire lehet képes a társaság. Teljesen új csapatot kellett építeni, négy új fiú érkezett, ráadásul egyikük, Sasa Vuleta csak a bajnokság előtti héten csatlakozott hozzánk. Aztán jöttek a mérkőzések, győzelmek, vereségek. Összességében azt kell hogy mondjam, számszakilag elégedett lehetek ezzel a mutatóval, viszont van némi hiányérzetem. A két itthon elveszített és elvben nyerhető mérkőzés ugyanis végig nagyon fog hiányozni.

– Melyik vereség volt a legfájóbb és melyik győzelmet tartja a legértékesebbnek s miért?

– Azt gondolom, egy újonc csapatnak a bajnok Paks és az Univer otthonában ki lehet kapni. A két, már említett hazai vereség közül nekem a Szolnok elleni kudarc a fájóbb. Ott a kezünkben volt a meccs, saját butaságaink miatt került sor a hosszabbításra. A ZTE ellen objektív akadályai is voltak a győzelem megszerzésének, gondolok itt elsősorban Vuleta sérülésére, akire a végjátékban nem számíthattam. Ami a győzelmeket illeti, ott az első helyen az első sikert említeném, a dombóvári győzelmet. Azon a meccsen valóban nagyon jól játszott és biztosan győzött a csapat, és lélektanilag is sokat jelentett az első megnyert tétmérkőzés. Értékét tekintve nem sokkal marad el tőle a Debrecen elleni hazai diadal, ugyanis egy egyértelműen a bajnokságra pályázó csapat ellen sikerült bravúros győzelmet aratni.

– Az egyéni teljesítményeket értékelve  a jelek szerint kulcskérdés, hogy az irányítónak, Marcus Carrnak éppen milyen napja van...

– Ez így van és a jelek szerint ki vagyunk szolgáltatva a napi hangulatának. A szezon közben szerencsére sikerült némi javulást elérni nála. Sokat beszélgettünk vele és a jelek szerint ennek volt némi hatása, de maradjunk annyiban: időnként azért vannak furcsa dolgai. Ami a többi légióst illeti, Porzingisról kiderült, hogy remek adottságú és kitűnő szellemű játékos, de még nagyon fiatal és emiatt időnként túlpörög. Vuleta sérülése miatt sajnos elég sok edzést hagyott ki, a meccsek többségére úgy-ahogy sikerült összedrótozni. Ehhez képest jól teljesített, de léphetne előre, ha edzeni is tudna...Calvin Bowmam pedig úgy, gondolom, bebizonyította, hogy nem véletlenül volt korábban a Cibona Zagreb játékosa. Az, hogy beválogatták az All Star-gálára, mindennél többet mond. A két soproni fiú, Palotai és Körtélyesi bőven kapott lehetőséget és úgy gondolom, meg is tették a magukét. Ugyanezt mondhatom el a centerposzton a két kiegészítő szerepet megoldó Boldizsárról és Csaplár-Nagyról is.

– Mi várható tavasszal?

– Már említettem, hogy összességében nem indult rosszul a csapat, de nagyon nehéz időszak vár ránk, hiszen a bajnokságnak még csak az egynegyede ment le. Újonc csapatként a célunk nem változott: továbbra is az a legfontosabb, hogy biztosan bent maradjon a társaság. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyítottak a kétkedőknek is

A szponzorok gyorsan az új klub, a Rába Quelle Veritas Foton mellé álltak. Tovább olvasom