Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Sopron és Mosonmagyaróvár legjobbjait díjazták

A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban köszöntötték Sopron legkiválóbb sportolóit.
A hagyományos sportgálát Fodor Tamás polgármester nyitotta meg.

A rendezvényen egyéni és csapatszinten 143 díjazott vehette át ajándékát, akik az elmúlt évben dobogóra állhattak az országos bajnokságokon vagy a nemzetközi versenyeken. A sikerekben gazdag évet jellemzi, hogy több Európa- és világbajnokot tapsolhatott meg a szépszámú közönség.

A gálán Sopronért emlékérmet vehetett át Keglovich László labdarúgó és edző, aki az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmet nyert. A díjat a soproni képviselő-testület közgyűlési határozatban ítélte oda. A közelmúltban hetvenedik születésnapját ünneplő sportlegenda Sopronban született, és ott is futballozott a Soproni Textiles és az SVSE csapataiban, mielőtt az ETO-ba igazolt volna.

A rendezvényen a Fourtissimo együttes, Karácsony Róbert harmonikás, valamint a Gyurkovics Annamária–Lökkös Gergő versenytáncpáros műsora szórakoztatta a résztvevőket.

Birkózó és evezős a legjobb.

A Flesch Károly Kulturális Központban rendezték meg a mosonmagyaróvári sportgálát, amelyen 2009 legjobb sportolóit díjazták. Az országos egyéni és csapatbajnokságokon első lett az evezős Mészáros Szilárd, Fördős Máté, Schopf Máté, Németh Zsófia (Mosonmagyaróvári Vízisport SE), az íjász Bognár Fanni és Radványi Lea (Mosonmagyaróvári Íjász SE), a karatézó Mészáros Csaba (Piramis SE), a kerékpáros Király Mónika, Wohlmutter Alexandra, Laki Anikó (MTE 1904) és a Mosonmagyaróvári Vízisport SE tízevezős serdülő- és kétpárevezős csapata.

Különdíjat vehetett át a cselgáncsos Klein Veronika (Delta SE), aki a rendőrök világjátékán lett bronzérmes, továbbá Knapp Zoltán labdarúgó-játékvezető egy életmentő tevékenységéért, míg az MTE 1904 labdarúgócsapata a Keglovich László-vándorserleget kapta meg. Ugyancsak különdíjas lett a Magyar Szív Egyesület mosonmagyaróvári szervezete a XX. országos sporttalálkozón elért eredményeiért.
Az Olimpiai Reménységek Versenyén Glaser Rebeka (Mosonmagyaróvári Vízisport SE), Európa-bajnokságon Molnár Ferenc (Mosonmagyaróvári Íjász SE) és Nagy András (Mosonmagyaróvári Horgász SE), világbajnokságon pedig Papp Rebeka, a Lacerta és a Rainbow csoport (Okay Dance) lett aranyérmes.
Az év legjobb női sportolója a birkózó Sastin Marianna (a felnőtt-világbajnokságon harmadik, a magyar bajnokságon első), az év legjobb férfi sportolója az evezős Lachman István (az olaszországi vb-n negyedik, az ob-n első), a legjobb sportegyesület a Delta SE, míg Mosonmagyaróvár Város Sportdíjának kitüntetettje Nagy György cselgáncsedző lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb győrieket köszöntik

Jubileumi, 15. alkalommal a győri zsinagógában zártkörű rendezvényen adják át Győr legjobb… Tovább olvasom