Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Sopron-REAC: holnap egy újabb forduló

Labdarúgás - Pénteken elnökségi ülést tartott a REAC, amelynek futballcsapatáról köztudott: Sopronban készül lejátszani a tavaszi hazai bajnoki mérkőzéseit.
Amint arról Kutasi Róbert, a REAC klubelnöke beszámolt, az elnökség gyakorlatilag tudomásul vette, hogy folytatódnak a tárgyalások a soproniakkal.

A rákospalotai önkormányzat korábban úgy döntött, hogy május végéig elkészítteti a klub labdarúgópályájának villanyvilágítását, amelynek hiánya miatt az együttes nem játszhat saját stadionjában. A REAC vezetői ennek ismeretében alaposan körbejárták a kérdést, s Gertner Zoltánnal, a licencadó bizottság vezetőjével is egyeztettek, aki kifejtette: március 15-ig, a licenckérelem beadásának határidejéig villanyvilágításos pályával kell rendelkezni annak, aki nevezni akar a 2008–2009-es évadra.
Anélkül hiába nevez bárki, kivételezés nincs, nem adják ki licencet.

Magyarán a REAC-pályán másfél hónap alatt kellene elkészíteni a világítást, amit Kutasi szinte kizártnak tart. Ráadásul a licencadó bizottság nem is az MLSZ, hanem az UEFA alá tartozik, tehát egyedi elbírálásért a Michel Platini vezette testülethez kellene fordulni.

Ami még biztos, vasárnap újabb forduló következik a REAC és a soproni városvezetés közötti tárgyalássorozaton, Abdai Géza alpolgármester ismét Budapestre utazik, s a dolgok jelen állása szerint Kutasi Róberttel, de nem kizárt, hogy Forgács József elnökkel is tárgyal.

A rákospalotai polgármester bejelentése ellenére – miszerint május végére elkészül a REAC-pálya villanyvilágítása – ugyanis javában tartanak a megbeszélések a REAC labdarúgócsapatának Sopronba költözéséről.

A helyi szurkolókat foglalkoztatja a kérdés: mikor születhet végleges megoldás az ügyben?

Legkésőbb március 15-ig be kell nyújtani a 2008–2009-es soproni ligabeli induláshoz szükséges licenckérelmet, a tárgyalásoknak tehát ezt megelőzően be kell fejeződniük. A soproni önkormányzat több ízben kinyilvánította azon szándékát, hogy nem kíván hosszú távon többségi tulajdonosként részt venni a labdarúgócsapat üzemeltetésében.

Párhuzamosan folynak a tárgyalások a REAC-cal és a lehetséges befektetőkkel.

Olvasóink írták

  • 3. joco 2008. február 06. 05:39
    „fiuk! Vége , ilyen csapat nem müködhet.(MLSZ? döntés)”
  • 2. hahabruhaha 2008. február 02. 16:25
    „Petyusz a válasz kézenfekvő: Egy halom elk*rt lové...”
  • 1. Petyusz 2008. február 02. 13:39
    „Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: Sorsdöntő mérkőzés

Kézilabda - Szombaton 18 órakor a Tatabánya gárdáját fogadja a Budapest Bank-férfiliga alsó házi… Tovább olvasom