Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Sima győzelem a BL-ben: Larvik-Audi ETO 23:29

Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi-ETO együttese a norvég Larvik otthonában a női kézilabda BL középdöntőjének második csoportmérkőzésén.

Rossz kezdés után könnyedén győzött a Győri Audi-ETO együttese a norvég Larvik otthonában. A mérkőzés előtt kétperces videóval, illetve gyászszünettel emlékeztek meg a csapatok a múlt héten elhunyt Karl-Erik Böhnről.

Larvik HK – Győri Audi-ETO 23:29 (13:18)

Gólszerzők:

Larvik: Riegelhuth 5, Mork, Edin 4-4, Hammerseng, Sulland 3-3, Stange 2, L. Löke, Breivang 1-1.

ETO: Görbicz 8(4), Amorim, Löke 5-5, Orbán, Bulatovic 4-4, Kovacsics 2, Bognár-Bódi 1.

A mérkőzés előtt mindkét csapat játékosai és a szurkolók közösen emlékeztek meg a múlt héten elhunyt Karl-Erik Böhnről. A körülményekhez képes mindkét együttes igyekezett koncentrálni a találkozóra és megszerezni a rendkívül fontos két pontot

Rosszul kezdte a mérkőzést a Győri Audi-ETO együttese, hiszen Mork és Riegelhuth góljai után már 3-0-ra vezettek a hazaiak. Szerencsére hamar rendezte a sorokat Ambros Martín együttese és Amorim vezérletével sikerült 4-3-ra megfordítani az eredményt.

A folytatásban felváltva vezettek a csapatok. A norvégok főként a gyors támadásokban bíztak, illetve rendre eredményes tudtak lenni átlövésből is. A győriek igyekeztek sok passzos támadásokat vezetni, amelyeket rendre góllal fejeztek be.

A találkozó 20. percétől jelentősen változott a játék képe. Lunde is felvette a mérkőzés ritmusát és bravúrokat mutatott be, míg támadásban rendkívül kreatívan játszottak Görbiczék. A győriek irányítója remek passzokkal hozta helyzetbe a társakat, Löke beállós pozícióból, míg Bulatovic átlövésből jeleskedett, de Kovacsics is bravúros gólokat szerzett emberhátrányban is. Megnyugtató játékának köszönhetően 18:13-as győri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően ugyan úgy kezdtek a győriek, mint az első félidőben. Három perc kihagyás után kettőre jöttek fel a hazaiak, de ezt követően ismét rendezték a sorokat, sőt zsinórban szerzett hét találatnak köszönhetően tetemesnek mondható nyolcgólos előnyt szereztek a fekete mezben játszó zöld-fehérek.

A folytatásban feljebb javult a hazaiak játéka, de hét gólon belülre nem sikerült közelebb kerülniük. A második félidő utolsó szakaszában viszont tizenkét percen keresztül nem találtak kapuba a győriek, ennek ellenére egyszer sem forgott veszélyben a győzelem, sőt a végére Bulatovic és Görbicz gólja után magabiztos 29-23-as győzelmet aratott a Győri Audi-ETO együttese a norvég Larvik otthonában.

A múlt heti Buducnost Podgorica elleni 23:23-as döntetlen után sikerült további két pontot szerezniük a zöld-fehéreknek.


Online közvetítés

Vége a találkozónak!

(II.) 30.p. Góóóóól! Végső dudaszó végén Görbicz gyönyörűen cunderezett a kapuba. 23-29

(II.) 29.p. Hosszú, tizenkét perces győri gólcsend után Bulatovic lőtt a jobb felsőbe. 23-28

(II.) 26.p. Lerhanás után Sulland lőtt gólt szélről. Kezd felzárkózni a Larvik. 23-27

(II.) 26.p. Ambros Martín időt kért.

(II.) 24.p. Kisebb gólcsend után Breivang lőtt a kapuba, majd lerohanás után Edin lőtte be a ziccert. 22-27

(II.) 18.p. Lise Löke szépített a hazaiaknál. 20-27

(II.) 17.p. Görbicz szép cselt követően betörésből szerezte meg hetedik találatát. 19-27

(II.) 14.p. Kezdett statikussá válni a támadás, de Bulatovic nagy erővel gól szerzett. 19-26

(II.) 13.p. Sulland cunderezve lőtt gólt szélről, majd Hammerseng is a kapuba talált lerohanásból. 19-25

(II.) 10.p. Sulland szépített, majd Bulatovic harcolt ki büntetőt. Görbicz ezúttal sem hibázott. 17-25

(II.) 10.p. Gyors lerohanás után Görbicz felugrásból test mellől lőtt a kapu jobb oldalába. Időt kértek a hazaiak. 16-24

(II.) 8.p. Amorim emberelőnyből szerezte meg negyedik találatát. 16-23

(II.) 7.p. Orbán passza után Löke harcolt ki hétméterest, amelyet Görbicz nem hibázott el. 16-22

(II.) 6.p. Görbicz szép bejátszása után Löke lőtt a léc alá. 16-21

(II.) 4.p. Góóóóól! Orbán gól szélről, majd jó védekezés után Amorim megszerezte negyedik találatát. 16-20

(II.) 3.p. Hammerseng szedte össze a kipattanót és lőtt Lunde kapujáb, majd Stange is eredményes tudott lenni kiszorított helyzetből. 16-18

(II.) 1.p. Eladott labda után Riegelhuth szerezte meg a második félidő első találatát. 14-18

Vége az első játékrésznek!

30.p. Orbán ismét eredményes tudott lenni szélről, majd Riegelhuth szépített. 13-18

29.p. Orbán gyönyörűen emelt a kapuba. 13-17

28.p. Görbicz zseniális passza után Löke lőtt a hazaiak kapujába. 12-16

27.p. Bulatovic szedte össze a labdát saját lövése után, majd hetest harcolt ki. Görbicz nem hibázott, így 15:12-re vezetnek a győriek.

26.p. Ambros Martín időt kért. 

25.p. Gyors támadás végén Hamerseng volt eredményes. Kovacsics két perces büntetést kapott, de ennek ellenére Görbicz passza után Löke lőtt a kapuba a következő támdásból. 12-14

23.p. Bulatovic óriási gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. 11-13

22.p. Kovacsics kiszorított helyzetből, bal kézzel lőtt a kapuba. 11-12

21.p. Riegelhuth egyenlített szélről. 11-11

20.p. Mork megszerezte negyedik találatát, majd Amorim óriási gólt lőtt talpról. 10-11

20.p. Tervel passza után Bognár-Bódi is feliratkozott a gólszerzők közé. 9-10

19.p. Edin nagy gólt lőtt átlövésből, de Löke gyorsan egyenlíteni tudott. 9-9

18.p. Góóóól! Amorim két perces büntetése miatt emberhátrányból szerezte meg első találatát. 8-8

17.p. Edin góljával ismét a hazaiak vezetnek. 8-7

15.p. Nagyszerű betörés után Görbicz egyenlített. 7-7

14.p. Mork éles szögből lőtt gólt Lunde kapujába. 7-6

13.p. Eladott labda után Edin lőtte be a ziccert. 6-6

12.p. Bulatovic passzolt Hornyák Ágihoz, akivel szemben csak szabálytalankodni tudtak gólhelyzetben, Görbicz elhibázta a büntetőt.

11.p. Mork szépített átlövésből. 5-6

10.p. Labdaszerzést követően Bulatovic került ziccerbe, amelyet nem hibázott el. Időt kértek a hazaiak. 4-6

8.p. Stange egyenlített, de Amorim bejátszása után Löke pattintott a kapuba. 4-5

7.p. Góóóóóóól! Amorim talpról lőtt nagy gólt a kapu jobb oldalába. 3-4

6.p. Szép támadás végén Orbán egyenlített szélről. 3-3

5.p. Orbánnak szemben szabálytalankodtak a szélen. Hétméteres és kiállítás. Görbicz magabiztosan lőtt a kapuba, így 3:2-re módosult az eredmény.

4.p. Lerohanás után Riegelhuth második gólját is megszerezte, de Amorim gyorsan szépített. 3-1

3.p. Riegelhuth betörés után növelte tovább a hazaiak előnyét. Támadásban nehezen találják az ellenszert a győriek. 2-0

1.p. Mork az első támadásból megszerezte a vezetést. 1-0

Előzetes

Győri szurkolók éneklik majd a Himnuszt Karl-Erik Böhn házánál

Pénteken 20 órakor a norvég Larvik otthonában lép pályára az Audi-ETO a Bajnokok Ligája-középdöntőben. A találkozóra érkező győri szurkolók Karl-Erik Böhn házánál róják le kegyeletüket az elhunyt edző előtt.

A Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesületének történetében először a szurkolók egy chartergéppel jutnak el Larvikba. Ehhez több cég és a győri önkormányzat is jelentős összeggel hozzájárult. A 168 fős járat Pozsonyból Sandefjordba érkezik. Szomorú apropója is lesz az utazásnak, ugyanis a hétvégén elhunyt Karl-Erik Böhn, a győriek korábbi edzője, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. A győri drukkerek számára nem is lehet kérdéses, hogy leróják kegyeletüket a szakember előtt.

„Az eredeti tervek szerint a reptéren találkoztunk volna a Sandefjordban lakó Karl-Erik Böhn családjával, hogy pár apróságot, aláírt sálakat juttassanak el KEB-hez, mielőbbi felépülését segítve ezzel is. Karl-Erik sajnálatos halála végett tervünk sajnos módosult és immáron a részvétről szólnak majd az üzenetek. Egyeztettünk Karl-Erik húgával, Vigdisszel, s a reptérről egyenesen KEB házához megyünk, ahol mécseseket gyújtunk, több magyar sálat, ETO-sálat, más magyar kézilabdaklubok sáljait is otthagyjuk méltó emlékként. Azt talán nem tudják olyan sokan, de Böhn megtanulta a Himnusz szövegét és kérte, hogy fordítsák le neki, mit is énekel, így a válogatott meccsek előtt azt teljes átéléssel tudta énekelni a lányokkal együtt. Természetesnek érezzük, hogy a Himnuszt közösen elénekeljük a háza előtt az ő tiszteletére. Biztosak vagyunk benne, hogy fentről boldogan kapcsolódik be majd az éneklésbe..." – fogalmazott Vízi Tamás vezérszurkoló.

Nemcsak győri kézilabdás ereklyék kerülnek majd emlékként Karl-
Erik Böhn családjához, szinte valamennyi kézis szurkolótábor csatlakozott a felhíváshoz, s mezeket, sálakat juttattak el az utazókhoz. Érdekesség, hogy még az ETO FC labdarúgói is felajánlottak és aláírtak egy mezt.

"Tudjuk, mire kell odafigyelnünk"

Ambros Martín pozitívan nyilatkozott a múlt szombati mérkőzésről: "Én úgy értelmezem, hogy ezen a meccsen szereztünk 1 pontot. Elégedett vagyok a csapattal, mert bár messze a saját szintünk alatt játszottunk és nem hoztuk magunkból ami bennünk van, mégis otthon tartottunk egy pontot. Természetesen keményen dolgozunk a hibák kijavításán, főleg a technikai hibákat tudtuk volna elkerülni. Ez adódhatott az idegességből is, hiszen az első idei BL-meccset játszottuk, az új otthonunkban, de nem aggódom a folytatás tekintetében. A tavalyi évünk fantasztikusan sikeredett, de idén ez már semmit nem számít. A verseny minden évben újrakezdődik, változnak az ellenfelek, minden meccs más és más, és nekünk mindig csak a következőre szabad koncentrálnunk."

Görbicz Anita is a következő ellenfélre figyel már: "A Larvikra mindig mindenhol nagyon oda kell figyelni. Igaz hogy kikapott a Ljubljanától a múlt hét végén, de ők az a csapat, akik az utolsó pillanatig harcolnak. A játékstílusuk évek óta hasonló, tudjuk, mire kell odafigyelnünk pénteken, és igyekszünk majd megakadályozni, hogy a saját játékukat játsszák, ahogy azt a Ljubljana is tette."

Korábban
- A Győri Audi ETO a norvég Larvik otthonában javíthat a női kézilabda Bajnokok Ligájában pénteken, míg az eddigi százszázalékos Veszprém akár már vasárnap bebiztosíthatja csoportelsőségét a német Rhein-Neckar Löwen csarnokában a férfi BL-ben. Rajtuk kívül még hat magyar csapat szerepel a hétvégén az európai kupákban.

A női BL középdöntőjének múlt heti nyitányán a címvédő Audi ETO ugyan nem játszott jól, de pontot szerzett a vendég montenegrói Buducnost Podgorica ellen. Most pénteken az a Larvik lesz az ellenfele, amely a szlovén Krim Ljubljana otthonában kikapott az első fordulóban. Egy újabb pontvesztés vagy vereség még sokba kerülhet, hiszen a kvartettből csak az első és második helyezett jut a májusi budapesti Final Fourba.

Larvik ellen készül az Audi ETOA montenegrói Kinga Byzdra (b2) és Rédei-Soós Viktória (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, a II. csoport 1. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
A montenegrói Kinga Byzdra  és Soós Viktória a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, a II. csoport 1. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói) mérkőzésen, Győrben február 1-jén. MTI Fotó: Kovács AnikóA férfi BL több mint kéthónapos szünet után folytatódik, és a Veszprém kedvező helyzetben van: csoportjának élén áll hibátlan mutatóval, előnye három pont a Rhein-Neckar Löwennel szemben, vagyis még egy vereség is "belefér", és akkor sincs veszélyben az első helye. Ha sikerülne nyerni vasárnap Mannheimben, akkor Nagy Lászlóék biztos megnyerik a csoportjukat. A két együttes szeptember 29-i összecsapását a magyar bajnok nyerte 30-29-re.

A férfi EHF Kupában az új rendszerben 16-os főtáblán folytatódnak a küzdelmek, a Pick Szeged a francia Nantes ellen kezd, később találkozik még a szlovák Tatran Presovval és a svéd Kristianstaddal. A Csurgó először a spanyol Ademar León vendége lesz, ebben a kvartettben szerepel még a német Hannover és a svéd Lugi HF. A két négyesből a legjobb kettő jut tovább az áprilisi negyeddöntőbe. A Csurgónak ehhez bravúrra lenne szüksége, a Szeged ugyanakkor - megerősítve a svéd olimpiai ezüstérmes balszélsővel, Jonas Källmannal - esélyes a csoportjában.

A női KEK-ben - a Veszprém múlt heti búcsúját követően - az FTC tíz-, az Érd kilencgólos előnnyel kezd a nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóján.
A női EHF Kupában két magyar csapat csap összes: a Fehérvár egy hete három találattal bizonyult jobbnak mostani vendéglátójánál, a Vácnál.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 2. forduló

Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC, péntek 20.00

Az állás: 1. Krim Ljubjana (szlovén) 2 pont, 2. Győr és Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 1-1 (23-23), 4. Larvik 0

A csoportból az első két helyezett jut a májusi, budapesti Final Four elődöntőjébe.

Férfi BL, A csoport, 8. forduló

Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB-MVM Veszprém, Mannheim, vasárnap 19.00
Az állás: 1. Veszprém 14 pont, 2. RN Löwen 11, 3. Zaporizzsja (ukrán) 7, 4. Celje (szlovén) 6, 5. Croatia Zagreb (horvát) 4, 6. Szanktpetyerburg (orosz) 0

A csoportból az első négy helyezett jut a márciusi nyolcaddöntőbe.

Férfi EHF Kupa, 16-os főtábla, 1. forduló

A csoport: Ademar Leon (spanyol)-Csurgó, szombat 18.00
C csoport: Pick Szeged-Nantes (francia), vasárnap 12.30

A négyes csoportokból az első két helyezett jut az áprilisi negyeddöntőbe.
Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó

Buxtehude (német)-Érd, szombat 16.00 (az első mérkőzésen: 23-32)

Bergen (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 18.00 (30-40)

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Ipress Center-Vác-Fehérvár KC, szombat 16.00 (19-22)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú Katinka: két arany két versenycsúccsal

A férfiaknál az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László második lett 400 méter… Tovább olvasom