Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Rendőrség: tart a vizsgálat

Labdarúgás - Egy nappal a Győri ETO FC–Budapest Honvéd Magyar Kupa-döntő után sem nyugodtak le teljesen a kedélyek a találkozót megelőzően a beléptetésnél történt botrány kapcsán.

Mint arról már beszámoltunk, a biztonságiak a beléptetéskor a kapu és a szektor közötti területen összecsaptak a vendégszurkolók egy csoportjával, melynek során három rendfenntartó is megsérült – egyikük súlyosan, hiszen eltörött a bokája.

Az ETO Parknál ugyan voltak rendőrök, a stadionon belülre azonban nem léptek be még az akció során sem, amit többen nehezményeztek. Mint azt Kocsis Tünde, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta: erre senki nem kérte őket hivatalosan.

„Egy tény, a találkozót nem minősítették kiemelt kockázatúnak, ami azt jelenti, hogy a létesítményen belül nem kellett lennie rendőri egységnek. Természetesen a stadion körül ott volt a rendőrség, de hogy pontosan mi történt, s mikor, ki kért segítséget, arról még nincsenek konkrétumok. Tudni kell, hogy egy rendőri akciónak komoly anyagi vonzata van, de egyelőre nincs arról információ, hogy hivatalos helyről érkezett-e kérés arra, hogy behatoljanak rendőreink a létesítménybe. Ráadásul ismereteink szerint az egész nagyon gyorsan történt. Tudjuk, hogy vannak sérültek, s jelen pillanatban tart a vizsgálat az eset körülményeiről és a bent történtekről" – mondta Kocsis Tünde.

Az is biztos, hogy az orvosi leletek, valamint a rendőri jelentések függvényében indulhat eljárás. Már csak az a kérdés, kik ellen, ugyanis hiába volt kamera a stadionban, értékelhető felvétel nélkül nem lehet beazonosítani az elkövetőket.

Bár a találkozó előtti események alapján akár nagyobb botrány is kialakulhatott volna, végül a biztonságiak határozott munkájának köszönhetően a folytatásban már sikerült kordában tartani az indulatokat.

A biztonságot irányító győri rendőrkapitány, Horváth Csaba, valamint Schubert Tamás biztonsági igazgató is úgy nyilatkozott: mindent egybevetve a biztonságot tekintve példásan sikerült levezényelni a mérkőzést.

Feladat a hétvégén is lesz, hiszen az Újpest a győriek ellenfele. Egyetlen különbség a szerdaihoz képest annyi, hogy ez a meccs kiemelt kockázatú...

Olvasóink írták

 • 9. Lear 2009. május 26. 17:44
  „Az a baj, hogy ezek a vandál fiatalok csak ilyen helyen tudják kiélni magukat, mert a hétköznapokban biztos, hogy szürke vagy fekete gyerekek csak, akiket iskolázatlanságuk miatt sodor a sors. Ott a falkában érzik az erőt, a hovatartozást, a valakiságot. Tulajdonképpen a felháborodás helyett sajnálni kellene őket, mert üres érzelmű, sérült emberek. Ennek ellenére a vandalizmus megfékezése érdekében legalább 3 hónapra becsuknám őket, hogy legyen idejük átgondolni tettüket és ez idő alatt, egy pszihológussal is próbálnám gyógyítani, az élet értékes és szép dolgait felvázolni, hogy egyáltalán miért is érdemes élni.
  Mindenkit vádolunk, azonban a probléma sajnos ennél súlyosabb is lehet, mert fokozódik, hogy a hülye gyereknek a gyereke már a születésekor fenmálló hátrányossága miatt, később szintén hülye gyerek lesz, de akkor milyen lesz már majd a sokadikon ??? Ezektől mentsen meg bennünket a Jóisten!”
 • 8. nasi12 2009. május 25. 00:18
  „Azt hallottuk bementek a hazai szektorba és törtek zúztak.
  Székekkel dobálóztak.”
 • 7. sivatag66 2009. május 24. 22:21
  „Egy nappal???????
  Ez mikori hir????????????...”
 • 6. bussz 2009. május 24. 12:17
  „Az újpest rosszabb volt tegnap!!!aki tudott fejvesztve menekült...”
 • 5. okostojas007 2009. május 23. 12:27
  „a honvéd azért nem tagadja meg ezeket a " szurkolókat " mert az átlagnézőszámba ezeket is beszámolják
  nélkülük még hatszáz néző / mérkőzés nézőszám sem lene ....................”
 • 4. nasi12 2009. május 23. 11:36
  „Talán tisztázzunk néhány kérdést:
  1.) -"Tudni kell, hogy egy rendőri akciónak komoly anyagi vonzata van" -kijelentés csak nem azt jelenti, hogy ha a békés állampolgárok nyugalmát sértő esemény történik, vagy ha a megvadult vendégszurkolók nekitámadnak a rendezőknek, akkor a helyszínen tartózkodó rendőrök csak akkor tesznek igazságot, akkor őriznek és védenek, ha a megtámadottak gyorsan összedobják azt a pár millát?
  Ezekről a vandálokról már tudott a rendőrség, hiszen egész nap öket kisérgették a városban.
  Ki sem szabadott volna engedni a stadionba őket.

  2.) Ha a vandálok neki mennek a rendezőknek, vagy a biztonságiaknak, akik sem a közelharcra, sem a földharcra nincsenek kiképezve, csupán arra hogy pl. a kultúrált emberek könnyebben megtalálják a helyüket, akkor az milyen összecsapás?
  Ha tizen ütlegelnek egy idősebb embert, az milyen verekedés?

  3.) Lehet, hogy a rend őrei lepaktáltak a csürhével, mondván, ha a városban jól viselkedtek, akkor felőlünk a stadionban bent már azt csinálhattok amit akartok, mert az már nem a mi felelősségünk, hogy ott mi történik, hiszen a stadion nem fizetett védelmi pénzt?”
 • 3. Myrmidons 2009. május 23. 10:17
  „Itt a biztonságiak szóltak be és után eléghamar felvették a nyúlcipőt!!!”
 • 2. swat 2009. május 23. 07:05
  „én ugy tudom hogy az ügyeletes mentőtiszt is ért segítséget. a válasz had üssé öet”
 • 1. Poncius_01 2009. május 23. 06:59
  „"biztonságiak a beléptetéskor a kapu és a szektor közötti területen
  összecsaptak a vendégszurkolók egy csoportjával, "

  Ez minden volt csak nem összecsapás. Ez megfutamodás volt a javából.
  Akiket a kispest "szurkolók " utol értek azokat agyba-főbe verték.
  A többi biztonsági őr pedig fejvesztve menekült a vendég szektorból.
  Tanulság kellene hogy legyen a jövőre nézve: Nem nyugdíjas korú
  fizikailag teljesen alkalmatlan embereket kellene alkalmazni erre a feladatra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazahozták Nagy András földi maradványait

Magyarországra hozták Melbourne-ből a május 7-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőr… Tovább olvasom