Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Radasics Vilmos kettős győzelemmel hangolt

Kerékpár - A hét végén Sopron egyetlen olimpikonját láthatják „akció közben", ha kilátogatnak a soproni Jereván- lakótelep melletti BMX-pályára.

A soproniak olimpikonja kettős győzelemmel hangolt a hazai fellépésre. Radasics Vilmos mind a két nap első helyen ért célba az ausztriai Vösendorfban az osztrák–magyar BMX-bajnokság futamain. A versenyen a soproni klub gyakorlatilag összes versenyzője részt vett a legkisebbektől a felnőttekig, és remekül is szerepeltek. A felnőtteknél Radasics mögött mindkétszer Rozsenich Gábor ért a célba másodikként, így értelemszerűen a meghirdetett nyílt kategóriában is ez lett a sorrend. A felnőttek cruiser kategóriájában pedig Rozsenich Bence először diadalmaskodott, majd a második helyen végzett.

A fiatalabbak is kitettek magukért. Az amatőröknél a 8 év alattiak küzdelmét a második napon a csak akkor induló Pichler Igor nyerte, Forgách Eszter az első napi 8. helye után másnap felállhatott a dobogó harmadik fokára. Ugyancsak az amatőröknél, a 8–12 évesek között Forgách Tünde mindkétszer a második helyet szerezte meg, Bartal Zsófia a második napon 3. lett.

Peking és Ausztria után Sopronban is rajthoz áll Radasics Vilmos.
Peking és Ausztria után Sopronban is rajthoz áll Radasics Vilmos.

 

A már licenccel rendelkezők között Sági Ádám a 8 év alattiak mezőnyében az első nap 2. lett, a 9–10 évesek mezőnyében Kelemen Botond előbb nyert, majd 2. lett, Bujdos Dániel 3. és 6., Forgách István pedig 4. és 7. helyezést szerzett. A 11–12 éveseknél Bartal Ödön 2. és 3. lett, míg a 13–14 évesek mezőnyében Pichler Dániel két 4., Czinder László pedig két 7. helyezést ért el. A 15–16 évesek mezőnyében Igar Balázs mindkétszer a 3. lett.
A fiatalabbaknál is voltak nyílt kategóriák, de a korosztályok másképp alakultak. A 6–9 éveseknél Forgách István, a 10–13 éveseknél pedig Bartal Ödön lett második, ez utóbbi kategóriában Kelemen Botond az 5. helyen zárt.

A magyar bajnokság hétvégi soproni zárófutamai szombaton 16, vasárnap pedig 12 órakor kezdődnek. Az olimpikon Radasics Vilmos érdeklődésünkre elmondta, az összesített számítás szerint ugyan csak a negyedik helyen áll a bajnokságban, de ha azt vesszük, hogy a végelszámolásnál minden versenyzőnek törlik a két legrosszabb eredményét, s ő közvetlenül az olimpia előtt Hódmezővásárhelyen nem indult, akkor ő vezetne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Werner Lorant dirigál Dunaszerdahelyen

Labdarúgás - Tíz évig irányította az 1860 München csapatát Werner Lorant, aki a harmadosztályból a… Tovább olvasom