Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Örül, hogy Győrben dolgozhat

Vura József ismét Győrben dolgozik. Az ETO férfi- és női csapatának egykori edzője az NB I/B-s VKCSK utánpótlás szakmai igazgatója lett.
Vura József több hónapos szünet után ismét dolgozik. Az ETO női csapatával EHF-kupadöntős volt, a férfiakkal bajnokságot nyert, az utánpótlásvonalon gyakorlatilag minden szinten – férfi- és női vonalon egyaránt – sikeres szakvezető a győri VKCSK utánpótlás szakmai igazgatója lett.

Vura József úgy érzi, jó helyen van a VKCSK-ban, s nem hiányzik neki a reflektorfény sem.
Vura József úgy érzi, jó helyen van a VKCSK-ban, s nem hiányzik neki a reflektorfény sem.

A szakember utolsó állomáshelye a szlovák Mihalovce volt, ám ott nem egészen úgy sültek el a dolgok, ahogyan azt előzetesen tervezte, s miután szakított a szlovák egyesülettel, úgy érezte, megelégelte az állandó vándorlást.

„Hosszú távra terveztünk Mihalovcében, pechemre azonban az a klubmenedzser, akivel megállapodtunk abban, hogy az utánpótlástól kezdve alapjaiban megreformáljuk s felépítjük az egyesületet, nem sokkal az érkezésem után közös megegyezéssel távozott. Az utódok számára viszont nem volt olyan lényeges a kidolgozott koncepció, így csak idő kérdése volt a szakítás. Decemberben jött el ez, s akkor döntöttem úgy, hogy ha lehetőségem adódik rá, akkor már csak Győr közelében dolgozom. Voltak ugyan megkeresések élvonalbeli csapatoktól, de én itt szeretnék már edzősködni, s szerencsére jött is ez a lehetőség" – fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette: ez egy teljesen más közeg.

„Eddig profi kluboknál dolgoztam, itt most minden amatőr alapon megy. Ugyanakkor annyiban mindenképpen jobb a helyzet, hogy itt nincsenek azok a problémák, mint a legmagasabb osztályban. Sajnos ott a pénztelenség a meghatározó, olyan játékosokat kellene motiválni, akik esetleg hónapokig nem kapnak fizetést. Itt azt kell megszokni, hogy munkahelyi vagy iskolai elfoglaltság miatt nem jön edzésre egy játékos. Ettől függetlenül úgy érzem, megtaláltam a számításaimat, jól érzem magam, hiszen egy nem annyira reflektorfényben lévő klubnál lehet tenni a magyar kézilabdázásért. A fő feladat az utánpótlás megerősítése. Ennek érdekében tárgyalunk vidéki iskolákkal, s egy-két helyen már közel állunk az együttműködési szerződéshez. Ez mindenkinek jó, hiszen az igazán tehetségesekre akár az ETO is felfigyelhet, s az ide vezető úthoz mi jelenthetünk egy komoly állomást" – fogalmazott Vura József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedóra után felpörgött az SKC

A SMAFC bátran, az SKC némi meglepetésre elég lámpalázasan kezdett. Bár az élvonalbeli együttes jó… Tovább olvasom