Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

MTE 1904: ha kell, akkor átadja a helyét az elnök

Labdarúgás - Szabó Miklós polgármester korábbi nyilatkozatára a klub elnöke Kiss Zsolt reagált.

Mosonmagyaróvár polgármestere, Szabó Miklós azt nyilatkozta, hogy szerinte az anyagi gondokkal küszködő NB III-as városi futballcsapat helyzetére pozitív megoldás lehet egy hatékonyabb vezetés megválasztása. A megjelent írásra Kiss Zsolt, az MTE 1904 elnöke reagált.

„Meglepett az újságban megjelent üzenet, talán a polgármester úr úgy érzi, most jött el a nagytakarítás ideje. A klubnál tényleg évek óta visszatérő probléma a pénz hiánya, de érdemes megnézni, miért is van ez így – kezdte az elnök. – Ami után 2007 februárjában tizennégy és fél millió forint hiánnyal átvettem az egyesületet, az önkormányzat – amelynek vezetője ma tudja a jó megoldást – a gazdasági helyzetre hivatkozva – ami mint kiderült, csak az MTE 1904-re vonatkozott – évi tizenkétmillióval csökkentette a klub támogatását. Ha van ez a huszonnégymillió forint, még ha a kilencmillió hiányunkat le is vonjuk belőle, a pénztárunkban úgy is lenne tizenhárom millió forint és akkor nem NB III-as, hanem NB II-es csapat lenne most az MTE 1904 – fogalmazott Kiss Zsolt, aki hozzátette: úgy érzi, az elmúlt három esztendőben erőn felül, néha a saját pénzéből több millió forintot áldozva tartotta életben a város NB-s klubját. Ő úgy gondolja, a működtetéshez szükséges összeg és a város által adott támogatás között lényegesen nagyobb a különbség, mint a Szabó Miklós által említett tíz százalék.
„Sajnos ebben az évben túlvállaltuk magunkat, meghatározó NB III-as csapatot akartunk kialakítani, ami szerintem sikerült is, mert még negyedikek is lehetünk a szezon végén. Ez azért fontos szerintem, hogy legyen példa az utánpótlásunk előtt."

Az elnök azt mondja, nincs benne sértődöttség.

„Megdöbbentem a cikken, de tudom, a polgármester politikus, kezdődik a kampány. Bár Szabó Miklós tisztában volt vele, hogy az alpolgármesterrel már hetekkel ezelőtt megbeszéltük a változtatásokat. Ahogy 2007-ben, most is azt mondom: ha lesz potenciális elnökjelölt, átadom a helyem. Azt viszont nem szeretném, ha az egyesület csak jó álláslehetőség lenne valakinek vagy valakiknek, s a »nem hatékonyan« dolgozó vezetőség a későbbiekben ennek útjában lenne."

Az elnök nem érti, ha kell a városnak egy jó csapat, miért kellett a támogatást csökkenteni.

„Talán személyes okokból? Egyébként nemcsak egy NB III-as csapatra lenne szükség a városban, hanem egy olyanra is, ahol nem a klubtagok anyagi helyzete határozza meg, hogy egyáltalán sportolhatnak-e. Kevés ember irányítana ilyen feltételek mellett klubot, nekem viszont, bár sohasem sportoltam az MTE-ben, fontos a csapat, ez a szívügyem" – tette hozzá befejezésül Kiss Zsolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetkós sportolók: a Féreg, Iceman és a többiek

Egy őrült földkerülő a hajóját, Maradona Che Guevarát, Varga Dénes idézetet, Gurovic önkényuralmi… Tovább olvasom