Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Minden nagyon csodálatos

Az első két nap után tökéletesen elégedett az Európai Úszóliga (LEN) az EB balatoni versenyeinek szervezésével.

Victor Nogueira, aki a nyílt vízi úszóviadalokat felügyeli a LEN Büro részéről, elismeréssel nyilatkozott a szerdán és csütörtökön tapasztaltakról: „Eddig remekül vizsgáztak az itteni szervezők. Az idő fantasztikus, a táj gyönyörű, ráadásul rendkívül izgalmasan alakultak a versenyek."

Való igaz, ahhoz képest, hogy 5, illetve 10 km volt a táv, nagyon kicsi különbségek adódtak az érmesek között. A férfiaknál 5 km-en 1, 10 km-en pedig 1,4 másodperces előnnyel győzött a német Thomas Lurz, míg a hölgyeknél a rövidebb távon 1,5, a hosszabbikon pedig 3,5 másodperc volt a különbség az első és a második helyezett között.
Egyelőre majdnem minden a németek szája íze szerint alakul Balatonalmádiban: az eddigi négy számból hármat ők nyertek, csupán a női 5 kilométer aranya jutott másnak (az orosz Szelivercovának). Nagy szurkolótáboruk is van, a tónál nyaralókból verbuválódtak, a befutóra rendre megérkeznek legalább félszázan, hogy egyenpólóban, nemzetiszínű lufikkal felszerelkezve biztassák a versenyzőket, és az „aranyesőben" igen jó a hangulatuk.

A nyílt vízi úszók viadalainak közvetlen közelből történő követéséhez egyre több hajót igényelnek a versenybírók, edzők, televíziósok és fotóriporterek.

„Tizenöt hajót kértek a szervezők, most tizenkilencnél tartunk, de győzzük" – mondta az illetékes Madarász Zoltán.
 A nyílt vízi viadalok a 25 km-es versenyekkel érnek véget a hétvégén: szombaton a férfiak, vasárnap a nők úsznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szurkolók a stadionban

Az épülő ETO-stadion megtekintésével egybekötött szurkolói ankétot tartott tegnap a Győri ETO FC. Tovább olvasom