Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Megyei foci - Futballünnep két aranyéremmel Győrszentivánon

Futball-láz tombolt vasárnap délután Győrszentivánon: ritka sikert ünnepeltek, hiszen a felnőtt- és az ificsapat is bajnok lett a megyei másodosztály Aranyhal étterem csoportjában.
– Minden várakozásunkat felülmúlta ez a nagyszerű eredmény – kezdi Tóth Balázs, a Győrszentiván SE lelkes elnöke. – Menet közben már látszott, hogy a fiatalok sokkal jobbak a többi csapatnál, de a felnőtteknél azért más volt a helyzet. Munka, szerencse és tudás is kellett ahhoz, hogy a hétvégén két aranyérmet ünnepelhettünk egyszerre.

Öt éve dolgozik együtt a mostani elnök és az elnökség, a közös erőfeszítések gyümölcsét jelentik a bajnoki címek.

– Hogy minek köszönhetjük a sikereinket? – kérdez vissza Tóth Balázs. – A felnőttcsapat talán annak, hogy ez a társaság tíz-tizenöt éve, ifjúsági kora óta együtt futballozik. Az edzőjük mindig kiállt mellettük és idén élni tudtak a kínálkozó lehetőséggel. A csapat nagy része harminc év körüli, ideális életkorban van, szerintem két-három jó esztendő még mindegyikükben benne van. Hála istennek kiváló az utánpótlásunk, rengeteg gyerekünk van a serdülőktől egészen a felnőttekig.

A szentiváni klubot segíti Glázer Róbert korábbi szövetségi kapitány, aki a tehetségek gondozásában, az edzők szakmai felkészítésében vállal jelentős szerepet.– Nagyszerű a közösség, amelyet remek sportemberek alkotnak, ezért is dolgozom szívesen Győrszentivánon – fogalmazott Glázer Róbert.
A felnőttcsapat sikeredzője Zsédely Attila.

– Ősszel még a harmadik helyen álltunk, tavasszal veretlenek maradtunk, míg a riválisaink többet botlottak, nagyrészt ennek köszönhetjük a bajnoki címet – kezdi a szakember. – Tavaly nyerni tudtunk Győrújbaráton, idén pedig Tápon null-kettőről hozta döntetlenre a meccset a csapatunk. Ezek a rangadók jelentősen befolyásolták a bajnokság végeredményét. A megyei első osztályra feltétlenül erősítenünk kell, hiszen minden játékosunk teljesen amatőr, közülük Budapesten és külföldön is dolgoznak, sokan már a heti két edzést sem tudták vállalni. Nem szeretnénk pofozógépek lenni a megyei első osztályban.

A győztes ificsapat mestere Glázer Péter, aki a nagybátyját tisztelheti a korábbi kapitányban.

– Sokat jelent számunkra Glázer Róbert jelenléte – mondja az ifjúsági gárda trénere. – Még jobban odateszik magukat a srácok az edzésen, amikor ő dirigál és akkor is, amikor a meccseken ott áll a kispadunk mögött. Mostanra érett össze ez a társaság, amely már évek óta együtt dolgozik, ennek köszönhetjük a nagy fölénnyel megszerzett aranyérmet. Majdnem százharminc gólt rúgtunk a bajnokságban, a találatok felét két tizenhét éves támadó, a holtversenyben az osztály gólkirálya, Nagy Krisztián és a nála kettővel kevesebbszer eredményes Polócz Máté érték el. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, annyit ígérhetek, ha bajnokságot nem is nyerünk, tisztességgel helytállunk majd.

A neheze biztos, hogy most következik a Győrszentiván életében, hiszen a megyei első osztályban keményebb feladatok várnak a két csapatra.
– Minimális erősítést tervezünk a felnőtteknél, kapust és csatárt is szeretnénk igazolni – folytatja az elnök –, de csak olyan játékosok jöhetnek szóba, akik a mi feltételeinket elfogadják: jó a pálya és jó a csapat, színvonalas a szakmai munka, fontos a futball szeretete – ezt tudjuk nyújtani. Szerény anyagi körülmények között gazdálkodunk, nagy szponzorunk nincs, csak kisebb támogatóink akadnak. Bízunk a jelenlegi keretben, hogy megállja a helyét magasabb osztályban is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III - Csalódások éve Mosonmagyaróváron

A szezon végén a Futura Mosonmagyaróvár elnöke nem elégedett klubja helyezésével, míg a… Tovább olvasom