Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Meghalt Rakaczki Bence

A Diósgyőr kapusa hosszú ideje küzdött a leukémiával. 20 éves volt.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt - írja Facebook olalán a Diósgyőri VTK.

A Diósgyőr fiatal kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget.A hírt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és  Egyetemi Oktató Kórház Gyermekonkológiai és  Csontvelő-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa,  Rakaczki Bence kezelőorvosa is megerősítette.  

Rakaczki Bence 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt  keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a  csapat kapuját.  

Demkó Norbert felidézte: a tehetséges kapus a bajnokság után  jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az  orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg. Rakaczki Bence azt  kérte a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásáért,  mint ahogyan a meccseken tették.  

Pintér Attila szövetségi kapitány a halálhírről értesülve a  teljes válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista  családját, valamint a DVTK-t. A magyar szövetség honlapja a  gyászhírben emlékeztetett  arra, hogy rövid időn belül a második NB  I-es játékos hunyt el, ugyanis december 30-án a Ferencváros védője,  a trinidadi Akeem Adams halt meg.  

Rakaczki Bencét a DVTK saját halottjának tekinti. A klub néma  megemlékezést tart pénteken 19 órakor a stadionnál, ahol mindenki  leróhatja a kegyeletét.  

A temetés időpontjáról és helyéről később intézkednek.

Fotók

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyulay: egymilliárdos gyorssegély kell a Hungaroringnek

A segély ahhoz szükséges, hogy a Hungaroring megfeleljen az idei sportszakmai elvárásoknak. Tovább olvasom