Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Még álom az NBA

Nejc Strnad személyében szlovén irányítója lesz ősztől a Soproni sÖrdögök csapatának. A játékos három év után tér vissza Magyarországra. Reméli, tovább fejlődik Sopronban.

A Soproni sÖrdögök 23 esztendős irányítójának, Nejc Strnadnak nem lesz ismeretlen a magyar mezőny, hiszen három éve Kaposvárott játszott. A Nico becenévre hallgató szlovén kosaras előző és jelenlegi klubja között szoros a kapcsolat: a Pivovarna Lasko és a Soproni sÖrdögök egyaránt sörgyári klub.

– Szlovénia kint volt Japánban a világbajnokságon, több szlovén kosaras is játszik az NBA-ben. Mitől olyan jó hazájában a kosárlabda?
– Nagyon egyszerű erre a válasz, nálunk a kosárlabda az első számú nemzeti sport. Miután önálló állam lettünk, a sok fiatal játékos könnyebben érvényesülhetett, s igazi tehetségek nőtték ki magukat. Ők most példaképek a még fiatalabbak előtt.

– Ön is volt válogatott?

– Az U18-as, U20-as nemzeti csapatban játszottam, a jelenleg a San Antonio Spursben kosarazó Beno Udrih cseréje voltam.

– Ezek után ön nem gondol arra, hogy az NBA-ben játsszon?

– Maradjunk annyiban: álmodozom róla...

– Korábban már játszott Magyarországon. Milyennek tartja a magyar bajnokságot, mondjuk a szlovénnal összehasonlítva?

– Lehet, meglepő lesz, amit most mondok, de úgy vélem, a magyar bajnokság erősebb, mint a szlovén. Nálunk odahaza van két-három kiemelkedő csapat, a magyar bajnokság jóval kiegyensúlyozottabbnak, erősebbnek tűnt. Viszont a régi Jugoszlávia legjobb csapatait egyesítő Goodyear Liga borzasztó erős, az előző évadban ott játszottam, s úgy érzem, fejlődtem is. Remélem, ezt majd Sopronban bizonyítani is tudom.

– Szeretett Kaposváron játszani?

– Igen, jól éreztem magam és Kmézics Zorán személyében egy remek szakemberrel dolgozhattam együtt. Vele azóta is jó, szinte baráti a kapcsolatom.

– Mi az erőssége, s miben kell fejlődnie?

– Azt gondolom, a játék minden elemében, de fiatal vagyok, szeretek edzeni, így remélem, idén tovább fejlődhetek. A dobókészségem amúgy elfogadható, szervezni is tudok, ha pedig védekezésben olyan feladatot kapok, hogy ki kell kapcsolni az ellenfél egyik veszélyes játékosát, az nagyon feldob.

– Szabadidejében mit csinál legszívesebben?

– Itt van velem a barátnőm és labrador fajtájú kutyám, velük vagyok az edzések között.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs győzelemmel tért vissza

Több mint fél évvel súlyos sérülése után győzelemmel tért vissza az erős emberek közé a győri Darázs… Tovább olvasom