Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Matáv FC Sopron: Megkezdődött a felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a következő bajnoki évadra, ma pedig már felkészülési mérkőzést játszik a Matáv FC Sopron futballcsapata.

A Dajka László irányításával dolgozó keret egyelőre elég szűk. A Matáv FC szakvezetője, Dajka László az UEFA–Interto tó-kupából történt kiesés után egy hét szabadságot adott lab darúgóinak.

„A két mérkőzés után láttam jó pár labdarúgón, hogy fáradt, ezért még egy hét pihenőt kaptak a játékosok. Egyébként nem csoda, hiszen a bajnokság után csupán bő egy hetük volt pihenni." A felkészülés menetéről a következőket mondta a soproniak edzője:

„Az első szakaszban hegyi, erdei futások szerepelnek a programban, hosszabb távú és résztávos futásokkal, hogy a labdarúgók keringése szép lassan fel vegye a versenyritmust. Közben persze lesznek felkészülési mérkőzések, hiszen végül is ezek az összecsapások jelentik a felkészülési időszak savát-borsát. Igyekeztünk erős ellenfeleket megnyerni partnernek, csak jó gárdák ellen lehet lemérni, hol tart a csapat. Egyelőre nagyon messze vagyunk attól az ütőképes alakulattól, amely az előző szezont befejezte."

Ezzel már Dajka László utalt is a játékoskeret körüli igen sok bizonytalanságra. Mint megtudtuk, Milinte Árpád kapus a múlt hét végén befejeződött Európa-bajnokság helyszínén, Portugáliában tartózkodik, a tervek szerint legalább csütörtökig.

Egy másodosztályú csapat kereste. A gólkirály, Tóth Mihály Dél-Koreában próbál a napokban szerencsét. Sopronban készül a szerb Bojan Lazic, aki az MTK-tól kölcsönben szerepelt a soproniaknál az előző évadban. Őt szeretné megtartani a Matáv FC, még nem dőlt el a sorsa. Dajka László reméli, sikerül a Matáv FC-nél tartani a nagy munkabírású középpályást, ám arra nem lát túl sok esélyt, hogy a tavasszal remeklő együttes egyik meghatározó játékosa, Lazic honfitársa, az MTK-nál készülő Mladen Lam bulic visszatérjen.

Továbbra sem került pont a felkészülést szintén Sopronban kezdő, s az MTK-hoz való visszarendelésének lejárta után újra a Matáv FC-vel tréningező Szabó Ottó ügyére, pedig a jó képességű, ballábas szlovákiai futballista szeretné a legjobban, hogy megnyugtatóan rendeződjön a sorsa. Továbbra is a Matáv FC-nél edz a két, BKV Előrétől próbajátékra érkezett labdarúgó, Földvári Csaba és Török Sándor.

A csapat válogatott középpályása, Pintér Zoltán, akinek Ciprusról van ajánlata, a napokban Bécsben járt. A szlovákiai Duna szerdahely csapatában lépett pályára egy villámtornán. A futballista elmondta, egy menedzser szervezte neki és még egy-két magyar futballistának ezt a fellépést, hogy megmutathassák magukat, ugyanis a tornán több klubvezető és játékosmegfigyelő is ott volt. Horváth András olyan rúgást kapott a Rotor Volgograd elleni felkészülési meccsen, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, be kellett gipszelni a lábát.
Ő csak több mint egy hónap múlva állhat edzésbe, Sifter Tamás pedig elég makacsnak tűnő lovaglóizom-húzódással bajlódik. Lesz tehát dolga bőven Gőbl Gábor ügyvezetőnek, akinek a mandátumát a napokban hosszabbították meg újabb egy évvel, tehát 2005 nyaráig ő irányítja a klub napi ügyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Péter a Viking Stavangerben

A Norvégiában légióskodó Kovács Péter a listavezető Tromsö együtteséből a Viking Stavangerhez… Tovább olvasom