Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Lipóton nem számolnak az NB III-mal

Hétvégén Csorna–Lipót rangadót rendeznek a megyei I. osztályban.

Ezzel a párosítással nem is olyan rég még az NB III-ban találkozhattak a szurkolók. Bár mindkét csapat odaérhet még az első helyre, Lipóton nem számolnak azzal, hogy újra a harmadosztályban szerepeljenek.

– Úgy fest, az edzőváltás után sem torpant meg az együttes, magabiztosan, két góllal győztek az első tavaszi fordulóban. Cél felkerülni ismét az NB III-ba? – kérdeztük Tóth Pétert, az egyesület főtámogatóját, Lipót polgármesterét.

– Nem. Pár évvel ezelőtt mi már vállaltuk a feljutást, s meg is álltuk a helyünket, de összességében megbántuk, hogy elindultunk az NB III-ban. Sokat kellett messzire utazni, nemcsak nekünk, a szurkolóinknak is. Emellett hiányoztak azok a rangadók, amelyeket a környékbeli csapatokkal vívtunk, ezért is döntöttünk akkor a visszalépés mellett.

Tóth Péter büszke rá, hogy Lipóton korszerű futballcentrum épült.
Tóth Péter büszke rá, hogy Lipóton korszerű futballcentrum épült.


Úgy gondolom, ez az a szint, ahol most vagyunk, ahol a nézőszám már elfogadható. Persze célunk versenyben lenni a dobogóért, hogy azért legyen valami izgalom.

– Korszerű futballcentrumot építettek fel a településen, ahol gyakran fordulnak meg élvonalbeli csapatok. Nem gondolkodott soha egy igazán profi együttesben?

– Arra, hogy Magyarország legjobb csapata legyünk, nem láttam esélyt és nem is lenne lehetőség, így maradt az amatőr labdarúgás. Jó minta számomra például Hédervár, ahol négy-ötszáz néző ég lázban meccsenként.

– Ön az egyetlen, aki tagja maradt az amatőröket irányító, egy éve megújult Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság elnökségének.

– Megtisztelő számomra ez a bizalom. Bár nem gondolom, hogy a magyar válogatott ettől jobb lesz, nagyon fontos az amatőr labdarúgás. Cél, hogy a fiatalok még többet mozogjanak, egészségesek legyenek, s ehhez a foci még mindig a legjobb, legegyszerűbb lehetőség. Örülök, hogy ebben segíteni tudok, tudunk.

– Ha már említette, miért nem jó a magyar foci?

– A világ sportja hihetetlen gyorsan fejlődik, mi ezzel idehaza nem tudunk lépést tartani. Nemrég a cégemmel Brazíliában jártam, ahol a gyerekek tömegesen a homokban futballoznak. Nem egyszerű ilyen talajon cselezni, de aki ott megtanulja, az füvön is meg tudja majd csinálni. Ezzel azt akarom mondani, nem biztos, hogy csak a pénzen múlik a jó foci. A fejlettebb országokban pedig tudatosan „gyártják" a játékosokat, s ezzel megint csak nehéz versenyeznünk.

– Több gyermeke is van, őket érdekli a labdarúgás?

– Mindhárom fiam különböző, más sportágat választott. A két idősebb, Péter és Balázs lovagolt és birkózott, de eljött az idő, amikor választaniuk kellett a sport és a munka közül. Sportolnak persze mindennap, de már nem olyan szinten.

A kisebbik, Kornél most a lipóti ifiben focizik, azt látom, örömet jelent ez neki, vannak sikerélményei. A kislányom, Teodóra, aki most hétéves, táncol, de biztos vagyok benne, hogy később ő is sportolni fog.

A nevelésükben mindig fontos szerepet játszott a sport, mert ott lehet megtanulni, mi az a kitartás, hogy egy-egy kudarc után sem áll meg az élet, s munka kell ahhoz, hogy újra talpra álljunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: címvédéssel hangolnának

A címvédő győriek a szombati elődöntőben 14.30 órakor a Veszprémmel, a hazaiak 17 órakor a MAFC… Tovább olvasom