Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Köteles teszi a kötelességét

Labdarúgás - Az FC Sopron őszi teljesítményére a katasztrofális jelző illik leginkább. A kialakult helyzetről az elmúlt napokban nyilatkozott a klub többségi tulajdonosa. Köteles Zsolt ügyvezető nem tervezi a lemondását.
Szeptemberben tulajdonosváltás történt az FC Sopronnál, Vízer László Máriusz többségi üzletrészét egy olasz befektetőcsoport vásárolta meg. A klub ügyvezetője, Köteles Zsolt jelenti az átmenetet a vezetésben a régi és az új tulajdonosi kör között. Az elmúlt hetek eredménytelensége kapcsán a szurkolók egy része őt tartja bűnbaknak a csapat gyenge szereplése miatt.

– Mit érzett, amikor a drukkerek kórusban szidták a Siófok elleni meccs hajrájában?

– Az, hogy mit éreztem, maradjon az én titkom, de annyit mondhatok, hogy nem esett túl jól, amit hallottam.

– Ugyanúgy ügyvezető, ahogy korábban volt, mégis sokan kíváncsiak rá: mennyiben változott a szerepe a klubon belül, amióta az olasz csoport vezeti az FC Sopront?

– Annyiban, hogy mióta az új tulajdonosok képviseletében valaki állandóan Sopronban tartózkodik, minden, a klubbal, játékosokkal kapcsolatos kérdést többször átbeszélünk, majd a döntéseket közösen hozzuk meg.

Fotó: Németh Péter

– A Magyar és a Ligakupából történt kiesés, valamint a szurkolói bírálatok kapcsán nem fordult meg a fejében, hogy lemond?

– Nem szokásom megfutamodni. Annak idején elvállaltam egy feladatot, azt igyekeztem a lehető legjobban teljesíteni. Sajnos előfordultak hibák is, de nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy sokszor a külső körülmények, illetve egyes személyek – akik már nincsenek Sopronban – hozzáállása sem segítette elő, hogy a csapat a szurkolók igényének megfelelően szerepeljen. Amíg a tulajdonosok bíznak bennem, addig biztosan maradok.

– Mit gondol, mi lehet a kiút a jelenlegi helyzetből, s mit tud tenni annak érdekében, hogy a közönség újra szeresse a csapatot?

– Véleményem szerint a télen négy-öt olyan játékost kell Sopronba hozni, akik tudásban és hozzáállásban is erősítést jelenthetnek. Az új tulajdonosok a jelek szerint komoly terveket szövögetnek a csapat jövőjével kapcsolatban, így biztosan várható igazolás. Egy jó felkészüléssel remélhetőleg sikerül tavaszra egy olyan csapat magvát kialakítani, amely játékával, eredményességével és hozzáállásával visszaszerezheti a közönség szeretetét. Ugyanakkor szeretné a klubvezetés is visszaszerezni a szurkolók bizalmát, de ez egy olyan folyamat, amelyben a csapat eredményeinek is szerepe van, nem is kicsi.
Sopronban tavaszra várják a felemelkedést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezeket a falnak, doppingvizsgálat

Sportegészségügy - Az athéni olimpia óta szigorúbb lett a sportolók doppingvizsgálata. Kovács Ágnes… Tovább olvasom