Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Kosárlabda: Hétmillióért váltották le Rátgébert?

Kosárlabda - Az MKSZelnökségi ülésén készült jegyzőkönyv szerint a soproni kosárcsapat főszponzora szeptember 9-én hétmillió forintos támogatást ajánlott a szövetségnek azért, hogy Rátgéber László helyett a Sopron edzője, Székely Norbert legyen a női válogatott szövetségi kapitánya.
Rátgébert az MKOSZ első közleménye szerint szakmai hibák miatt váltották le, később ezt cáfolta a szövetség elnöke

Az [origo] birtokába került az MKOSZ szeptember 9-ei elnökségi ülésének jegyzőkönyve, amelyből kiderül, milyen körülmények között váltották le Rátgéber Lászlót a női válogatott kapitányi posztjáról.

A Sport Plusz pénteki számában is megjelent jegyzőkönyv szerint az ülésen az egyik elnökségi tag, Farkas Balázs, az MKB-Euroleasing elnök-vezérigazgatója, a női bajnok soproni kosárcsapat főszponzora vállalta, hogy hétmillió forinttal kiegészíti a szövetség költségvetését, "amennyiben a női felnőtt válogatott szakmai vezetése az általa javasolt módon alakul." Farkas az ülésen a Sopron edzőjét, Székely Norbertet javasolta a posztra.

Sterbenz Tamás felvetette, hogy Rátgéber László írásos és videós beszámolóját korábban egyhangúan elfogadta a szakmai bizottság, majd pedig javasolta, hogy a döntés meghozása előtt előbb tárgyaljanak Rátgéberrel. Az elnökség ennek ellenére végül 6:0 arányban a szövetségi kapitány leváltása mellett döntött - noha az előzetesen meghirdetett napirendi pontok között nem is szerepelt a kapitánykérdés.

Dr. Ruttner György elnökségi tag szerint éppen ez az oka annak, hogy a tizenegy tagú elnökségből öten nem mentek el az ülésre, köztük ő sem.

Berényi cáfol, Rátgéber elszörnyedt

A szövetség elnöke, Berényi János cáfolta, hogy Székely kinevezése volt az Euroleasing anyagi támogatásának feltétele. "Ilyesmi nem történt. Senki nem vette meg a kispadot Székelynek. Rátgéber megbízatása lejárt, s az volt a logikus lépés, hogy Székelyt, a másik legsikeresebb magyar edzőt kérjük fel a helyére" - mondta még a jegyzőkönyv nyilvánosságra kerülése előtt az MKOSZ vezetője. Utána már nem akart válaszolni a kérdéseinkre, azt mondta, rövidesen közleményben ismerteti az álláspontját.

"Borzasztó, amit a kosárszövetségben megengednek maguknak" - reagált a jegyzőkönyvre Rátgéber László. "Tíz éven keresztül folyamatosan támadtak, hol mert a Pécs, hol mert a Szpartak edzője voltam, hol meg azért, mert szemüveges vagyok. Én állandóan belül probáltam keresni a hibát, hogy miért bojkottálják a soproniak a válogatottat. Most kiderült: mert ők szeretnének odakerülni."

A szakember hozzátette, nem véletlenül sorolta fel korábban is mindig azoknak az elnökségi tagoknak a nevét, akik döntöttek a sorsáról. "Ezek után már nemcsak súlytalan embereknek tartom őket, hanem hiteltelennek is. Hogy lehetnek annyira naívak és képzetlenek, hogy mindezt még jegyzőkönybe is veszik?!"

Olvasóink írták

 • 4. plasztikhattyú 2009. október 14. 14:29
  „Én pedig elhiszem .....sopron drukkerként mégis azt mondom Rátgéber "zsebreteszi" Székelyt.....”
 • 3. lackojr 2009. október 11. 07:57
  „Ezt azért nem akarom elhinni.........”
 • 2. ACSA 2009. október 11. 00:12
  „Nagy magyar valóság!!!-sajna”
 • 1. SzórakészÍrókéz 2009. október 10. 21:23
  „Nem pénz érte, hogy továbbtették......!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

U20-as VB: Legyőzte az olaszokat, és elődöntőt játszik a magyar válogatott!

Labdarúgás - Fantasztikus mérkőzésen legyőzte Olaszországot, és elődöntőt játszhat az egyiptomi… Tovább olvasom