Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Két díj egy hónap alatt

Két fontos elismerést is kapott a közelmúltban Horváth Cs. Attila sportvezető. Bízik benne, hogy még újabb kihívások várnak rá.

Ritka alkalom, hogy valaki egy hónap alatt két díjat vehet át. Ez történt nemrégiben Horváth Cs. Attilával. Borkai Zsolt, a város polgármestere előbb Győr sportjáért tüntette ki, majd mint az ETO FC klubmenedzsere átvehette a csapatnak adományozott Pro Urbe díjat is.

„Nagyon örültem, hogy ilyen megtiszteltetésben volt részem – kezdi Horváth Cs. Attila. – Még ha az első díj egyéni elismerés is, ahhoz, hogy megkapjam, kellett egy csapat, amely hosszú éveken át támogatott a munkámban. A második díj pedig egyértelmű, hiszen egy közösség tagjaként vehettem át az oklevelet."

A 47 éves sportvezető szíve szinte a labdarúgásért dobog, de a kistestvér, a futsal győri megalapozásában is tevékeny részt vállalt.

„Ha végiggondolom az eddigi munkásságomat, úgy érzem, az életem mindegyik szakasza hozzátett valamit, hogy ennyire vigyem – folytatja Horváth Cs. Attila. – Labdarúgóként az ETO utánpótlásában szerepeltem, de sérülés miatt ezen a szinten be kellett fejeznem a focit. Amatőrként viszont minden osztályban játszottam a körzetitől az NB III-ig. Újságíróként ugyancsak volt rálátásom erre a közegre, amit közben alaposan megismertem. Talán ennek köszönhetem a sportvezetői karrieremet is."
Sági Péterrel együtt megalapították Győrött a Junior FC-t, amire azt mondja, az ország első utánpótlás-nevelő egyesülete volt. Aztán egy nagyobb fába vágta a fejszéjét.

„A megyei labdarúgó-szövetség elnöki tisztéért elindultam 1998 januárjában és győztem is. Harminckét éves voltam akkoriban – emlékezik. – Innentől kezdve tizennégy éven át dolgoztam az amatőr futballban. Öt évig az MLSZ elnökségi tagja, valamint az Amatőr Liga alelnöke is voltam. Azt bátran mondhatom, hogy a megyei szövetségben Tamási Gábor főtitkárral olyan országosan is kiemelkedő új dolgokat vezettünk be, amelyek példaként szolgáltak mások számára. Mint minden küldetés, ez is véget ért. De szerencsére az életemben jöttek az újabb kihívások. Előbb a futsal, aztán az ETO FC."
A futsal győri felfuttatásában Bolla Péterrel és Drucskó Zoltánnal együtt főszerepet játszott. Olyan klubot építettek fel rövid idő alatt, amelyet már a nemzetközi piacon is jegyeznek.

„A futsaltól két és fél évvel ezelőtt az ETO futballklubhoz vezetett az utam. Büszke vagyok arra, amit Tarsoly Csaba, Klement Tibor támogatásával és a kollégák munkájával elértünk. Olyan klubbá alakítottuk az ETO-t, amely megbecsüli a múltját, de nem a múltban él, hanem a jelen és a jövő sikereiért dolgozik. A magunk módján egy picit talán mi is hozzátettünk az idei bajnoki aranyéremhez, de természetesen ezt elsősorban azok érték el, akik a pályán kiharcolták a győzelmeket."

Majd így folytatta: „A segítők kapcsán meg kell említenem Kovacsics Imrét, vele az idén tízéves győri termálfürdő révén is sokat tettünk Győr sportjáért. Az elmúlt évtizedben anyagilag segítettük a női kosárlabda-, a női és a férfi kézilabda- és a futsalcsapatot is. Ahhoz, hogy sikeres sportvezetőnek mondhassam magam, kellett a család és a barátok támogatása is."

Végül hozzátette: mindig kereste a kihívásokat és közben néha konfrontálódott. Ezek ugyan nem estek jól számára, de úgy érzi, kellettek a sikerek eléréséhez. Napjainkra talán higgadtabb lett, a tűz azonban nem alszik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - Hét pont mínusz a Rajka II-nek

A megyei igazgatóság versenybizottsága jogosulatlan játék miatt éves összeredményéből levont hét… Tovább olvasom