Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Képviselő a kispadon

Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori kiváló csatára lett a megyei I. osztályú Ménfőcsanak edzője. Cél, hogy legalább dobogóra vezesse a csapatot.
Hat forduló után új edző ült le a ménfőcsanaki kispadra, a tréner pedig nem más, mint az ETO nyolcvanas évekbeli aranycsapatának támadója, Hajszán Gyula.

„Hajszán Gyula istenáldotta tehetség, akit jó sorsa kézen fogott és elvezette Győrbe hozzám. Nagy karriert futott be és el tudta érni, hogy a nézők kedvencévé vált" – ezt Verebes József, a győriek sikercsapatának mesteredzője mondta korábban volt játékosáról.

Az egykori labdarúgó abban bízik, Ménfőcsanakon edzőként legalább olyan népszerű lesz, mint egykor futballistaként volt.

„Turbék István remek munkát végzett korábban a csapattal, de munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta tovább edzeni a gárdát. Az új trénerrel már nem volt olyan magabiztos az együttes, ezért kértek fel engem a folytatásra. Örömmel vállaltam el a feladatot, még ha nem is lesz egyszerű felrázni a társaságot. Mindenesetre már az első közös meccsünkön láttam biztató jeleket, Petőházán értékes pontot szereztünk. Célunk, hogy a bajnokság végén az első három csapat között végezzünk" – mondta Hajszán Gyula, aki egyébként nem először ül szakvezetőként a kispadon.

„Korábban Kunszigeten, Ikrényben és Győrsövényházon is edzősködtem. Legutóbb Szlovákiában egy szintén megyei első osztályú csapatnál voltam tréner. A szponzor visszalépése miatt azonban elváltak útjaink."

Hajszán Gyula több éve önkormányzati képviselő, munkáját azonban össze tudja hangolni a labdarúgással.

„Amatőr csapatról van szó, ahol mindenki dolgozik, így értelemszerűen késő délután, kora este tartjuk az edzéseket, ami nekem is megfelelő. Bármennyire is sajnáltam, korábban az ETO-ban például a kötelezettségeim miatt nem tudtam vállalni a gyerekekkel a folyamatos foglalkozásokat. Egy ideig még az elitképzésben számítottak rám, de jelenleg nincs munkakapcsolatom volt klubommal. Érdekes munka viszont a város utánpótlását támogató szindikátus felügyelete, amivel az önkormányzat bízott meg. Járom a pályákat, néha még a kerítésen kívülről is figyelek. Fontos, hogy a kapott támogatást a klubok csakis az utánpótlásra költsék el."

Hajszán Gyula jövő héten lesz 48 éves, de ha játszana, nem tűnne ki a mezőnyből, egy deka súlyfelesleg sincs rajta.

„Ennyi idősen már biztosan nem fogok versenyszerűen futballozni, marad a kispad. Az viszont feltétlenül jó dolog, hogy amiről beszélek, azt edzésen meg is tudom mutatni a játékosaimnak. Vannak nálunk jó csatárok, akik megoldják a góllövést."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Staféta-futóverseny hetedszer

Tömegsport - Hetedik alkalommal rendezik meg október 6-án Győrben a Staféta-futóversenyt. Tovább olvasom