Kisalföld logö

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 7°C Még több cikk.

Kendó - Jó úton járnak a győrzámolyiak

A közelmúltban rendezték meg a 23. Hungary Kendo Sakura-kupát.
A verseny nemzetközi bajnokság volt a gyermekeknek, a junioroknak és az 1. dan fokozatúaknak. Kilenc nemzet több mint 120 versenyzője indult különböző kategóriákban.

A győrzámolyi Szigetközi Junior KK versenyzői közül kihon A korosztályban (12 éves korig fiúk és lányok vegyesen) Koós Armand első, Élő Zsombor második, kihon B-ben (13–15 éves kor között, fiúk és lányok vegyesen) Horváth Kristóf Olivér első, Fekete Barnabás István második lett. A Fighting Spirit díjat (a legjobb küzdőnek járt) Élő Eszter kapta. Junior B korosztályban (13–15 éves kor között, fiúk és lányok vegyesen) Németh Csanád György és Oláh Benedek képviselte a klubot, a felnőtt férfiaknál Kamocsai Péter és Czifrik Balázs indult, s versenyzett a Németh Csanád György, Oláh Benedek alkotta junior-, valamint a Kamocsai Péter, Czifrik Balázs és Németh Péter (utóbbi a Happufudo egyesület tagja, férfi egyéniben 1. helyezést ért el) felnőttcsapat.

Az SZJKK edzője, Dubi Attila, aki a versenyen bíróként vett részt, így értékelt: „Nagy örömmel tölt el, hogy fiatal versenyzőink ilyen szép eredményt értek el. Úgy érzem, a sok munka gyümölcse beérett. Folytatnunk kell ezt az utat."

Az SZJKK edzésein többszörös Európa-bajnokok és kétszeres világbajnoki 3. helyezettek segítik a fejlődésben a fiatal kendókákat, úgy mint Dubi Sándor, Dubi Attila, Babos Gábor, Király Barbara és Schreiner Dávid.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karate - Likócsi sikerek az Európa-bajnokságon

Szigetszentmiklóson rendezték meg a IV. Ashihara Karate Open Eurasia Cupot, mely gyakorlatilag a… Tovább olvasom