Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Kapus fenyegette a bírót, majd szotyolával és sörrel ˝kínálta meg˝

A máriakálnoki tartalékcsapat kapusa durva szavakkal fenyegezőzött: Kitépem a lábadat és a hátadba állítom!
A fegyelmi bizottság szerint trágár szavakkal fenyegette, leöntötte sörrel, majd eltiltása után néhány héttel nézőként szotyolával dobta meg a játékvezetőt az egyik máriakálnoki futballista, aki korábban bíró volt. 2013 májusáig eltiltották.

Korábbi kollégáival került többször összetűzésbe az a máriakálnoki futballista, aki néhány éve még mérkőzéseket vezetett a megyei másod- és harmadosztályban. A labdarúgó azonban felhagyott a bíráskodással, s kapus lett a máriakálnoki tartalékcsapatban. Néhány héttel ezelőtt bajnoki mérkőzésen kiállították – a játékvezető megsértéséért. A Kisalföld megszerezte a Máriakálnok–Dunakiliti (0–6) U21-es mérkőzés jegyzőkönyvében tett játékvezetői megjegyzést. A nyomdafestéket nem tűrő részeket kipontoztuk benne.

„A vendégcsapat ötödik gólja után, a saját kapujából a következőket kiabálta az asszisztensemnek: "Nem volt les? A ... anyádat, te ...!" Ezért piros kártyával azonnal kiállítottam (a mérkőzés 25. percében a játékost reklamálásért már sárga kártyával figyelmeztettem). A kiállítás után a következőket mondta nekem: "... anyáddal! Innen te haza nem mész! Beírhatsz mindent, te ...!" Majd levonulás közben fenyegetőleg még visszakiabált felém: »Öreg, te meccs végén ne gyere le!« Mérkőzés végén az öltözőépület előtt az asszisztensemnek a következőket mondta: "... el leszel kapva, majd meglátod!"

A felnőttmérkőzés 2. félidejében mögöttem, a korláton kívülről több sértő, illetve fenyegető megjegyzést tett felém! Például a 65. percben: "Ha három meccsnél többet kapok, megöllek ...!" A 76. percben: "Kitépem a lábadat és a hátadba állítom!" A 82. percben a korláton kívülről egy műanyag söröspohárból sörrel leöntött, a lábamat találta el! Ezt jeleztem a mérkőzés játékvezetőjének, aki ezután a rendezők segítségét kérte a rend helyreállításában" – írta Strobl Péter játékvezető.

Kószás Béla, a megyei sportigazgatóság fegyelmi bizottságának elnöke elmondta: rendkívül súlyosnak minősítették az esetet, emiatt 2011. szeptember 6-tól 2012. december 31-ig eltiltották a játékost bajnoki mérkőzésen való részvételtől. A fegyelmi tárgyaláson a klub elnöke úgy nyilatkozott, hogy a játékos szégyelli, ami történt, emiatt nem jött el az ülésre. A vezető egyébként elismerte a történteket. Ezután azonban váratlan fordulat történt: a játékos fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a fellebbviteli bizottság elé került. Itt már megjelent a futballista, s mindent tagadott. Emiatt a fellebbviteli bizottság új eljárást indított, s az ügy minden résztvevőjét – játékvezetőt, asszisztenseket – beidézte. Az újabb tárgyalásra még nem került sor.

Időközben a Győrzámoly–Máriakálnok U21 bajnoki meccsen az eltiltott futballista a jegyzőkönyv szerint a vendégkispadon foglalt helyet. A felnőttmérkőzésen nézőként folyamatosan szidalmazta Hofbauer játékvezetőt, majd levonuláskor szotyolával dobta meg. A sípmester ezt a jegyzőkönyvben is rögzítette. A fegyelmi bizottság emiatt 2013. április 30-ig meghosszabbította az eltiltását.

A Kisalföld megkereste az eltiltott játékost is, aki az ügy lezárásáig nem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 20. Balcsatár05 2011. október 12. 13:39
  „19. Paket 2011.10.12. 00:07

  tedd le a játékvezetést: újra csukát húznák a lábamra...bárkire bármire lehet fogni egy emberöl van szó és elterelitek a szót....”
 • 19. Paket 2011. október 12. 00:07
  „Az a baj, hogy sajnos, sokszor igenis, a játékvezetővel van a gond.. Én is játszom a megyei bajnokságban, fiatal vagyok, viszont megadom a tiszteletet a játékvezetőnek, az asszisztensnek és az ellenfeleimnek is.. Mindenkinek kijár a kölcsönös tisztelet, főleg a mai sportban.. És sajnos, tapasztaltam nem egyszer illetve kétszer!!!, hogy olyan játékvezetőt küldenek a mérkőzésekre, akik a szabályokat sem tudják. Példa erre, hogy szabálytalan volt az ellenfél, belefúlt a sípjába, kifele mutatott szabadrúgást. El akartam végezni, fújt, hogy miért nem dobom be a labdát az oldalvonalról? Kérdem én, tisztába vagyunk azzal, hogy kiket küldenek a szövetségből.. Az meg a dolog ne továbbja, hogy 16 éves bírók mit keresnek, akár a megye II vagy III-ban? Mivel volt olyan is, és kioktatott, hogy mi közöm van nekem az igazolásokhoz meg a többi dologhoz.. Sajnos itt tartunk, nagy változás kell, hogy valami is forduljon a dologgal kapcsolatban :(”
 • 18. Star-Spangled 2011. október 11. 23:04
  „Na kerem ezert tart itt a MAGYAR foci!!!! Minden szinten!!!!!!”
 • 17. muzso 2011. október 11. 22:00
  „15. profi10 - - megmondom neked hogyan teljesítik, sehogyan... voltam fél éve a "erőnléti felmérőjükön", sehogyan nem teljesíti, a papíron meg az van amit odaírnak. a családi vállakozás is megfelelő szó. Sajnos ez a magyar igazság”
 • 16. Dwatson 2011. október 11. 21:38
  „Amíg a csapatok nem kapnak súlyos büntetést(eltiltást,kizárást)addig ilyen játékosokat fognak pályára küldeni,mert az nem árthat ha fél a bíró is tőlük!”
 • 15. profi10 2011. október 11. 21:32
  „11.
  "valóban vannak gyenge teljesítményt nyújtó, kritikán aluli játékvezetők is, de nem ez a jellemző."

  nekem más a véleményem,szerintem nagyon is jellemző a gyenge, megélhetési játékvezetés.
  Az ilyen bírók viszik a gyerekeiket, amint elérik azt a kort, hogy játékvezetők lehessenek.
  Kapuvár környékén komplett családi vállalkozásá nőtte ki magát a dolog.
  A tudásról, felkészültségről, valós teljesítményről sajnos szó nincs.
  Egyébként, egy rokkantnyugdíjas hogy tudja teljesíteni a fizikai tesztet?????”
 • 14. antistar 2011. október 11. 18:27
  „14. pihent 2011.10.11. 16:26
  Rosszul fogalmaztam, bocs!
  Én arra gondoltam, hogy magyar bajnokságot kár ráerőltetni a megyei I alatt az amatőr csapatokra.
  Annak a 124 klubnak simán lehetne futbalozni, csupán hobbiból baráti alapon. Elhiheted ezeket a problémás, magukat Pelének gondoló idiótákat előbb kidobnák maguk közül!”
 • 13. pihent 2011. október 11. 16:26
  „10-nek: remek ötlet! 124 egyesület csapatai szerepelnek a megyei 2.-3. osztályban. Hagyja is abba mindenki, úgyis csak a balhé van velük!”
 • 12. Balcsatár05 2011. október 11. 15:11
  „sziasztok!
  véleményem :
  10. ott a pont nem kéne ilyen emberekkel sport eseménnyel foglalkozni m2-m3 nál,mély érdekes m1 be ilyen szinte vagy hasonló nincs is azt ott is hibáznak játékvezetők
  többihez meg annyit tennék hogy ez az " úriember " volt játékvezető rövid ideig de no comment.....
  azon a mérkőzésen ifi mérkőzés végére kiértem 11 éves fiammal aki szereti ezt a sportot és focizik jó kis példa volt amit látott Elek Zs. mestertől aki azért nem ártatlan a mai világba ( szégyenletes )
  meccs előtti sörözés meghozta mérkőzés komolyságát ,meg 0-6 eredménynél ???????
  még a hozzászólóknak annyit pl: 6.nak hogy kerül ide Dubraviczky ? szerintem akárki fújhat ezen szinten:
  meg mit foglalkoztok az anyagiakkal mindenki csak a pénz meg a pénz,miért nem rakjátok le a valami vizsga kell úgy tudom azt nektek is lesz pénz..az a játékvezető meg különben sem fúj rosszul mert többször láttam Halászin meg Kálnokon is ...
  szomorú de ez van ,csak A fiamat sajnáltam...”
 • 11. Cancer 2011. október 11. 14:19
  „Az, amit a játékvezetőknek el kell viselniük a közönségtől, egy normális országban elég ok lenne a börtönre. Ami a magyar amatőr futballban megy, az kritikán aluli. Másnapos- ha még épp nem részeg- játékosok, 10 perc után játékvezetőt, az ellenfelet halálos fenyegetésben részesítő "futballisták", totálrészeg rendezők és csapatvezetők, miközben van, hogy 8-9 emberrel jelennek meg a csapatok 10 perccel kezdés előtt beesve, különösen tartalékon és 2 egyeneset nem tudnak a labdába rúgni; meccs előtt, szünetben cigiznek, isznak. A játékvezetői díjak továbbra is pofátlanul alacsonyak, különösen ha szem előtt tartjuk a 30%-os adókulcsot. Kimegy a játékvezető, feláldozza a hétvégéjét sokszor családi perpatvar árán, élvezni akarja a meccset ő is, erre köpködik, szidják, anyázzák és fenyegetik egy mondjuk 10-0-ás meccsen, ahol 10 játszik 8 ellen.
  Természetesen nem akarok általánosítani, vannak sportszerű játékosok, van sportszerű közösség, ahol a közönség nem anyázik és valóban vannak gyenge teljesítményt nyújtó, kritikán aluli játékvezetők is, de nem ez a jellemző.
  Szerintem játékosoknak, edzőknek, rendezőknek, közönségnek, játékvezetőknek és ellenőröknek egyaránt el kell gondolkodniuk, hogy hogyan lehetne ezt a folyamatot megállítani.
  Egy 0-6-os meccsen az 5-ik bekapott gólnál halálosan megfenyegetni játékvezetőt?? Még ha hibázott is a spori, rajta múlt a többi 5 gól is??
  Tudom, hogy nehéz lenyelni a vélt, vagy valós sérelmeket, de játékvezetők nélkül 10 perc után botrányba fulladna minden meccs. Az is igaz, hogy a játékvezetőknek meg kutyakötelességük korrekten, pártatlanul, legjobb tudásuk szerint lehozni minden meccset.”
 • 10. antistar 2011. október 11. 12:37
  „Én meg azt mondom, hogy megyei I. alatt nem is kellene foglalkozni szervezetten a focival, főleg nem kellene írni róla!”
 • 9. kukori 2011. október 11. 12:07
  „muzso-100% egyet értek veled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sajnos nem csak a játékosokon múlik minden,de nagyon sokszor a bírók sem állnak a helyzet magaslatán!Felmarkolják a szép kis summát a játékvezetéssért,és a többi nem számít!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. zsopek85 2011. október 11. 11:18
  „A 3. hozzászólónak annyit hozzátennék,hogy abből amit a vezető nyilatkozatáról írtak semmi nem igaz. Ő elmondta hogy a munkája miatt nem tud részt venni az ülésen a játékos. A fellebezésnek pedig az volt a lényege hogy az érintett játékost is meg tudják hallgatni.A vezető játékvezetőnek pedig hogy lehet olyat mondania hogy megérdemeltétek az ítéleteinket.”
 • 7. muzso 2011. október 11. 11:16
  „6. hzoli_hvar => személyeskedni nem szeretnék és nem akartam neveket írni, sem a szövetségből sem pedig a bírók közűl, pedig tudnék én is. A hozzászólásodra annyit h römid, tömör és ami a legrosszabb, h van benne valami...”
 • 6. hzoli_hvar 2011. október 11. 10:43
  „Dubraviczkynek 6 év alatt sikerült teljesen leépítenie a megyei játékvezetést. Dícséret érte!”
 • 5. Nanu 2011. október 11. 10:25
  „Egyszer a spori azt mondta azért nem fújta be a jogos 11-est mert élve haza akar menni ... de evvel egy egész csapatot, falut bűntetett jogtalanul.. de a pénzt felveszi mint aki jól végezte dolgát, miközben nagy nulla volt a munkája !!! és nincs következménye ezeknek, a sporik így garázdálkodhatnak kedvükre... senki nem ellenőrzi a munkájukat..”
 • 4. Nanu 2011. október 11. 10:19
  „muzso eggyetértek ...”
 • 3. Nanu 2011. október 11. 10:17
  „Szégyenli amit tett, de fellebbez :))) ehhez mekkora pofa kell :))”
 • 2. muzso 2011. október 11. 08:46
  „Biztosan vannak játékosok akik szeretnek balhézni, túlzásba visznek dolgokat. Egyre több a balhé, el kellene gondolkodni, hogy ebben van e szerepe a játékvezetőknek is. A fent említett játékvezetőt "ismerem", úgy értve ezt. hogy játszottam többször az ő vezetése alatt. Nem rá értem most amít írtam, de most már lassan 15 évet fociztam, ebből utánpótláscsapatban nb-s bajnokságokban, majd felnőtt megyei I es bajnokságban stb. Sajnos a megyei II ill III. bajnokságok játékvezetői (hozzáteszem vannak kivételek, nem egy és nem 2 ember akik jó sporrik) hozzáértése és a megyei I esek között hatalmas a tudásbeli szakadék. Csak egy pár eset amit az utóbbi 2 hónapban hallottam saját fülemmel megyei III as meccsen tőlük: "tizenhatoson belül előnyszabály" "csak akkor lehet cserélni ha az alapvonalon megy ki a labda" "nem volt les mert kényszerítő volt" "mennyi van még vissza spori? erre kiveszi 1 perc matatás után a zsebéből a telefont és arról mondja meg" "vagy megállt az órám, de a tepmlomórán majd megnézem" Lehet nevetségesnek tűnnek ezek, de ez egy meccsen nagyon lehangoló tud lenni, tudva azt, hogy úgy kell a meccset megnyerned, hogy bármikor érhet egy igazságtalan ítélet (legtöbbször persze nincsen ilyen, de sajnos egyre több van). Az a baj, hogy sok bíró megélhetésnek vagy egy fél fizetésnek tekinti a meccseket és alig várja, hogy vége legyen és a keresetéből este (vagy sajnos nem csak meccs után) ihasson egy fröccsöt. Sajnos az is igaz h kevés a bíró és így nehéz szelektálni. Szóval biztosan igaz, hogy nagyobb részben a játékosok keltik a balhét, de meg kell vizsgálni a dolgot a másik oldalról is. Lehet beszélni a sport szeretetéről, sportszerűségről meg mindenről, de az igazsághoz ez is hozzátartozik. Ha egy játékos végighajt egy meccset és a végén egy bírói baki miatt kell vesztesen elhagynia a pályát, az nagyon lehangoló tud lenni és ezekhez az ítéletekhez ill. ezek elfogadásához kell nagy önfegyelem. Nem szabad a megyei bajnokságokat sem lenézni, valakinek csak erre van ideje h vasárnap játszon egyet és azért nem játszik a megyei I ben, sok jó játékos van ezekben az alacsonyabb bajnokságokban, akik feljebb osztályban is megállnák a helyüket (sok 18 éves aki tanul stb azért nem tud elmenni magasabb osztályba, mert nem abból fog megélni) Ezt csak a megyei bajnokságokat leszóló kommentekkel illető emberek miatt írtam.”
 • 1. mekkmester 2011. október 11. 08:45
  „bunkó...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs már veretlen csapat az NB I-ben: Rába ETO-Aramis 2:3

Nagy iramú, izgalmas mérkőzésen a címvédő Rába ETO egygólos vereséget szenvedett a jól játszó és… Tovább olvasom