Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Jubileum: tízéves a kapustábor

Tízéves a győri Kopp–Ulbert-féle kapusiskola. Talán a „legnagyobb" név az iskola diákjai közül Sebők Zsolt, az ETO volt, a Videoton jelenlegi portása.
„A tíz év alatt mellette számos tehetség – Kormos Tamás, Somogyi Csaba, Kokas Gábor, Molnár Levente, Bári Dávid, Bálint Ádám, Horváth Tamás, Dombó Dávid, Horváth Kitti, de említhetném a ma már U17-es válogatott Kalmár Adriánt – fordult meg az iskolában, amit azért hoztunk létre, mert a kapusoknak egészen máshogy kell készülniük, más gyakorlatokat kell elvégezniük, mint a mezőnyjátékosoknak – kezdte Kopp András, a kapusiskola alapítója és irányítója. Általában tizenöt-húsz aktív "diákunk" és öt-hat felnőtt kapusunk van, akik lehet, a pályán riválisok, mégis amikor együtt készülünk, egymást segítik a felkészülésben. Nem volt könnyű a kezdet, a Győri Elektromos salakos pályájától nagyon messzire jutottunk. Remélem, nincs összefüggés, de azóta az Elektromosnál, a Dózsa-pályán és jelenlegi helyünkön, a DAC sporttelepén is megszűnt a felnőttlabdarúgás. Utóbbi helyen egyébként ideális körülmények között készülhetünk, köszönet érte. Több visszajáró kapus segíti a munkánkat, s Ulbert Tibor mellett Deli Zoltán a legnagyobb segítségem. Azt azért tudni kell, hogy a tíz év alatt mindent saját erőnkből teremtettünk elő, nem kaptunk senkitől támogatást. Persze nem panaszkodni akarok, aki ismer, tudja, a futballért, s nem a labdarúgásból élek" – tette hozzá a megyei első osztályban még mindig aktív kapus, aki időközben a fővárosban kapusedzői diplomát is szerzett.


Az iskolában hetente vannak edzések, a kis kapusok nyaranta külön táborban is gyakorolhatnak.
Az iskolában hetente vannak edzések, a kis kapusok nyaranta külön táborban is gyakorolhatnak.


„Sajnos egyre kevesebb a labdarúgó, így a jó kapus is, ezért is fontos, hogy a hétközi edzések mellett nyaranta is együtt legyünk, s táborozzunk. Abda remek helyszín, így idén is oda várjuk a dolgozni, gyakorolni, fejlődni vágyó kapusokat" – tette hozzá Kopp András, aki szerint ugyan fontos a képzés, jó hálóőrt mégsem az edző, hanem saját maga a kapus csinál magából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

No Motor Rally: biciklivel, gyalog, lóháton

Negyedik alkalommal rendezik meg Cseszneken a No Motor Rallyt. A különféle vigasságokkal egybekötött… Tovább olvasom