Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jól kezdtek a győri motorosok

A prológ és az európai szakaszok után a mezőny első felében tanyázik a két győri motoros

A motorosoknak nem volt könnyű dolguk a prológon.
A prológ és az európai szakaszok után a mezőny első felében tanyázik a két győri motoros, Varga Ákos és Nagy Péter a Dakar-ralin. Eddig Varga áll jobban, de a verseny java még csak ezután következik.

Túl van az európai szakaszon a Dakar-rali mezőnye. Két győri motoros, Nagy Péter és Varga Ákos is ott van a versenyzők között, s eddig még nem vallottak szégyent. Igaz, barátjuk és versenyzőtársuk, Tichy János szerint ez még nem jelent semmit.

„ Eddig még mindennap tudtam beszélni Ákosékkal. Tény, hogy eddig jól szerepeltek, de ők is elmondták, még ez semmit sem jelent. A prológon például nekik sokkal nehezebb dolguk volt, mert a motorjuk inkább a hosszabb, sivatagi szakaszra fejlesztették ki, ezért sokkal nehezebb.

Egy kisebb motorral jóval könnyebb volt a majd félméteres homokban teljesíteni a hat kilométeres szakaszt. Érdekes, hogy a spanyol tengerparton kialakított sivatagot idéző körülmények majdnem minden motoroson kifogtak, alig akadt olyan versenyző, aki nem esett volna el."
A jó rajt – Varga a prológot a 22., Nagy a 99. helyen zárta – sem adott okot az ünneplésre. Szilveszter éjszakáját ugyanis pihenéssel töltötték a győriek.

„ Egy koccintásra azért jutott idejük, de mint mondták, rendkívül feszültek voltak, s fel kellett készülniük a következő szakaszra, ami ugyan nagyrészt autópályán zajlott, de így is majdnem ezer kilométert kellett megtenniük."

Új év első napján a Barcelona és Granada közti 919 kilométer várt a mezőnyre. Ezt, ha nem is minden gond nélkül, de teljesíteni tudták a győriek.

„ Ákosnak akadt egy kis gondja, mert tömör gumikkal vágott neki a távnak. Ez a sivatagban megfelelő, ám az autópályán felforrósodott, s három kereke is tönkrement. Mindezek ellenére mindketten gond nélkül, s időben eljutottak Granadáig."

A tegnapi gyorsasági szakasz – mely a Granada és a marokkói Rabat közötti 523 kilométerből 10 kilométernyi táv volt – után összetettben Varga még mindig jól áll, hiszen 33., s Nagy is benne van a legjobb százban: ő jelenleg 90.
Ma a Rabat és Agadir közötti 666 km – ebből 123 km gyorsasági – vár a versenyzőkre.

Kapcsolódó anyagok >>

A győri páros megpróbálta (2003-01-10) >>
Bravúrt hajtott végre a győri páros (2003-01-06) >>
Karácsony másnapján indulnak a Dakarra (2004-12-23) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelés – kizárásos alapon

Nem igazán a szilveszteri számba illő egy, a liga által első fokon a napokban kizárt női csapat, a Wentvest Foton Sopron őszi teljesítményének értékelése. Túlzás lenne azt állítani, hogy ennek kapcsán sikerült egy jó hangulatú év végi beszélgetést folytatnunk Szilasky Tamással, a csapat edzőjével, de hát ez valahol érthető is. Tovább olvasom